tHUIS aan de AMSTEL

tHUIS aan de AMSTEL is een culinair en artistiek café in de voormalige “Ingenieurswoning” van de Zuidergasfabriek in Amsterdam Oost. Hier kun je 7 dagen per week genieten van koffie, wijn en bijpassende gerechten. Breng een bezoek aan onze expo's en proeverijen. Kom vergaderen, brainstormen en elkaar ontmoeten met een ontbijt, lunch, borrel of diner in één van de authentieke kamers of in de tuin.

Jan
5
to Mar 4

Expositie Sanne Dijkstra en Gert Anninga - "Ritme van de Stad"

Van 5 januari tot en met 5 maart: Sanne Dijkstra en Gert Anninga

"Ritme van de Stad"

Gert Anninga geeft met zijn foto’s een nieuwe dimensie aan stad en landschap. Op plekken waar je dagelijks voorbij komt ontstaat een nieuwe ruimtelijkheid waarbij de lucht en het licht een rol spelen. Mensen blijven vaak buiten beeld maar zijn wel aanwezig. Zijn werk gaat over het ontmoeten van werelden, over herkenning, over reizen in de tijd en in je hoofd en thuiskomen. In tHuis aan de Amstel komen sommige foto’s tot leven, alsof ze daar zijn gevonden in een doos op zolder.

De inkttekeningen van Sanne Dijkstra zijn opgebouwd uit vloeiende lijnen. Zij toont series over het menselijk lichaam en het ritme van de natuur. Alledaagse momenten en abstract werk. Het tekenen zelf staat centraal, de handeling en de eenvoudige lijn. Verhalend, intuïtief, direct, soepel en geconcentreerd. Werken met Oost-Indische inkt is alles of niks.

Al jaren geïnspireerd door elkaars kijken, nu is het werk voor het eerst samengebracht in deze expositie. Een ontmoeting van lijnen en licht, zwart en wit, twee werelden.

Gert Anninga • www.nineoaks.eu |  Sanne Dijkstra • www.sannedijkstra.nl

Foto1.jpg
Foto2 Gert.jpg
View Event →
Jan
16
to Mar 4

Meet&Greet Sanne Dijkstra & Gert Anninga - Expositie "Ritme van de Stad"

Wil je Sanne en/of Gert ontmoeten? Heb je interesse in één van hun schilderijen of foto's? Kom langs en stel je vragen!

20180107_161707.jpg

Dit kan tijdens de expositie bij tHUIS aan de AMSTEL op:

Zaterdag 20 januari tussen 16.00 en 17.30 uur

Zondag 11 februari tussen 15.00 tot 16.30 uur

Zaterdag 3 maart tussen 16.00 tot 17.30 uur.

Aanmelden is niet verplicht maar Sanne en Gert vinden het fijn te weten als je komt!

studio@sannedijkstra.nl (Sanne) | info@nineoaks.eu (Gert)

View Event →
Feb
25
5:00 PM17:00

Live Jazz op zondag met Simone Honijk Kwartet

Simone Honijk zweefmolen 1.jpg

Simone zoekt haar artistieke expressie met respect voor de jazz traditie. Dit blijkt uit haar keuze om composities te zingen van o.a. Joe Henderson, Kenny Kirkland en Clare Fischer. Deze songs bevatten subtiele harmonieën en zijn iconen van de moderne jazz. Simone beheerst een divers repertoire, met een breed palet aan stijlen. Ze is altijd op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen: ze improviseert graag en de laatste jaren is ze meer zelf gaan componeren.
Eerder maakte ze twee cd albums: 2008 Interplay met pianist Bert van den Brink en in 2007 Mosaic.

Simone begon op jonge leeftijd met piano- en zanglessen, de stap naar voltijds musicus maakte ze echter pas na een andere loopbaan. Een ontmoeting in de VS met pianist Kenny Barron gaf haar net het vertrouwen wat ze nodig had om professioneel jazzzangeres te worden. In 2005 studeerde ze af aan het Conservatorium van Amsterdam. In de jaren daarna gaf ze veel concerten op Jazz podia, festivals, radio & tv en ook in theaters. Met pianist Berend van den Berg heeft ze een programma dat bestaat uit muziek en teksten van Steven Sondheim, bewerkt voor jazz kwartet.
www.simonehonijk.com

 

Band Simone Honijk.jpg

Musici
Dirk Balthaus (1965) is in Oberhausen (Duitsland) geboren. Piano spelen doet hij vanaf zijn zesde en Jazz ontdekte hij in ‘Kuro’s Jazzkelder’ op 15-jarige leeftijd. Van 1986 tot 1991 studeerde hij aan het Hilversums Conservatorium bij Frans Elsen, Henk Elkerbout en Rob Madna.
In 1994 verhuisde Dirk naar Amsterdam en dook in het bonte muziekleven van de stad. In hetzelfde jaar vormde hij een kwartet met Bert Lochs (trompet/bugel), Sven Schuster (bas) en Steve Altenberg (drums) en nam hij zijn eerste cd 'Tales of the frog' op. Dirk heeft meer dan 10 cd’s (mede)geproduceerd en is op veel opnames te horen als begeleider. Als Pianist van het Millennium Jazz Orchestra speelde hij met vele Jazz grootheden zoals Benny Golson en Lee Konitz.

Thomas Winther Andersen (1969) is geboren in Noorwegen en woont sinds 1989 in Amsterdam. Naast bassist is hij bandleider en componist. Thomas toerde door Europa en de VS met verschillende groepen en musici. Een selectie musici waar hij mee werkte zijn: Jimmy Halperin, Håkon Storm (Line Up en Winther-Storm) Lee Konitz, Sheila Jordan, Michiel Borstlap, Jasper Blom, John Engels, Chander Sardjoe. Zijn laatste cd spinnaker won de Independent Music Award, category Jazz albums, in juni 2013.

Niek van Wiggen (1961) begon met muziekmaken op achtjarige leeftijd. Hij studeerde slagwerk (klassiek en jazz) bij het Sweelinck Conservatorium Amsterdam (CvA). Niek is vaak te horen bij professionele Big Bands uit Nederland, met het Millenium Jazz Orchestra begeleide hij solisten als Mark Murphy, Toots Thielemans, Bart van Lier, Ferdinand Povel, Philip Catherine, Claudio Roditi, Fay Claassen en John Ruocco. Momenteel drumt Niek bij de band ZooT, het Simone Honijk Kwartet en speelt hij regelmatig in verschillende kleine bezettingen.

View Event →

Feb
18
5:00 PM17:00

Zondagmiddag live Jazz: Trio Elzz

Trio Elzz 350.jpg

Trio Elzz speelt deze zondag met Els Teunissen vocals, Guillermo Celano op gitaar en Sven Schuster op contrabas.

Zij verzorgen een programma van up-tempo swing, tot stemmige ballads. Het hele Americain songbook rond, gospel en zelfs het Duiste lied...

www.trioelzz.nl


Elke zondagmiddag hebben we bij tHUIS aan de AMSTEL live jazz van 17.00 tot 20.00 uur. Tot aan half april kun je nog genieten van de muziek van:

Simone Honijk

VanZanden

Patrick Verheij & Friends

WhoSHEdo

Trio Elzz

Rehana Begum

Kom kijken, luisteren en genieten!

Collage muziek.jpg
View Event →
Feb
11
5:00 PM17:00

Zondagmiddag Live Jazz: Andreas Kretchmeier Trio & Monic Kersten

Benetti Jazz alias Andreas Kretchmeier Trio.jpg

Het Andreas Kretchmeier Jazz Trio (ook wel bekend als Benetti Jazz) bestaat uit:

Piano - Andreas Krechtmeier; Drums - Jan Rooding; Contrabas - Wouter Bosch

Andreas is een persoonlijkheid. Een lyrische pianist. Moderne voicings, creatieve improvisaties afgewisseld met soms humoristische fraseringen. Jan Rooding is tevens BNA architect en drumt al even intuïtief en adaptief. Wouter Bosch zorgt met zijn 125 jaar oude contrabas voor swing en groove.

Het trio dat naast eigen werk ook standards speelt als Countdown (Coltrane), Ladybird (Damaron) en I Mean You (Monk) wordt voor dit optreden gecompleteerd met zangeres Monic Kersten. Zij studeerde in 1988 af op het conservatorium in Arnhem voor de studie schoolmuziek en twee jaar later voor zang lichte muziek. Vanaf die tijd heeft ze heel veel ervaring opgedaan in allerlei jazz- en popformaties. Daarnaast geeft ze zangles op de Lindenberg in Nijmegen en heeft ze als gastdocent gewerkt op Artez. Onlangs nam ze haar CD “Land of Dreams“ op, waar ook eigen composities op staan.


Elke zondagmiddag hebben we bij tHUIS aan de AMSTEL live jazz van 17.00 tot 20.00 uur. Tot aan half april kun je nog genieten van de muziek van:

Simone Honijk

VanZanden

Patrick Verheij & Friends

WhoSHEdo

Trio Elzz

Rehana Begum

Kom kijken, luisteren en genieten!

Collage muziek.jpg
View Event →
Feb
4
5:00 PM17:00

Zondagmiddag Live Jazz: Earfood

Foto Earfood.jpg

Thomas Hanenberg (piano), Aaron Hanenberg (gitaar) en Katie van Steenis (zang) ontmoetten elkaar op het conservatorium. Sinds dien zijn deze olijke tweeling en blonde nachtegaal niet meer uit elkaar te slaan en vormen zij het trio Earfood. Met hun grote voorliefde voor soul en jazz spelen zij bekende covers maar dan in een nieuw jasje. Je kan een gevarieerd repertoire verwachten van old time classics van bijvoorbeeld Bill Withers tot nummers van rising stars als Lianne la Havas. Grote inspiratiebronnen zijn Roy Hargrove, Kurt Elling maar ook artiesten als D'angelo. 


Elke zondagmiddag hebben we bij tHUIS aan de AMSTEL live jazz van 17.00 tot 20.00 uur. Tot aan half april kun je nog genieten van de muziek van:

Andreas Kretchmeier Trio & Monic Kersten

Simone Honijk

VanZanden

Patrick Verheij & Friends

WhoSHEdo

Trio Elzz

Rehana Begum

Kom kijken, luisteren en genieten!


Collage muziek.jpg
View Event →
Jan
28
5:00 PM17:00

Zondagmiddag Live Jazz: WhoSheDo

Iedere zondagmiddag Live Jazz @tHUIS aan de AMSTEL!

Zondagmiddag 28 januari van 17.00 tot 20.00 uur: WhoSheDo

WhoSheDo.jpg

Met de muziek van WhoSheDo waan je je in een New Yorkse nachtclub in de jaren 30.
De nummers, gezongen door zangeres Mylène Hanson, zijn zwoel of opzwepend, stijlvol en tegelijk humoristisch. WhoSheDo heeft een unieke sound die zowel nostalgisch als eigentijds en hip klinkt.

Naast bestaande swingnummers als ‘You Wanna be Americano’ speelt WhoSheDo eigen composities als ‘G-String Swing’. Daarnaast krijgen hits van deze tijd, zoals ‘Back to Black’ van Amy Winehouse of ‘Don’t Stop the Music’ van Rihanna een jaren 30 tintje.

De performance van WhoSheDo is geheel in vintage stijl. De band speelt, afhankelijk van de gelegenheid en wensen, in verschillende formaties: van rustige achtergrondmuziek tot swingende dans- en feestmuziek.

Nieuw! WhoSheDo Night Club: avondvullend jaren 30 entertainment met wervelende swingdance-acts en/of opwindende burlesque-acts.

De bandleden: WhoSheDo bestaat uit muzikanten die al naam hebben gemaakt in de Nederlandse Jazzscene en als geen ander weten wat swingen is: Mylene Hanson: zang, Wouter Poot: gitaar, Tico Pierhagen: piano en accordeon en Pieter Althuis: contrabas.

http://whoshedo.nl/

View Event →
Jan
21
5:00 PM17:00

Aanstaande zondagmiddag: live Jazz met Erik Verweij en Lorrèn

Elke zondagmiddag van 17.00 tot 20.00uur live Jazz @tHUIS aan de AMSTEL

Zondag 21 januari: Erik Verweij en Lorrèn

Lorrèn speelt gitaar en piano maar is vooral bekend om haar kenmerkende zijdeachtige en vlotte stem met een klein rauw randje. Verwacht een zangeres die soul en pop vermengt en zich lekker voelt met elke bekend jazz liedje. Haar muziek laat zich typeren als een mix tussen Selah Sue, Melody Gardot, Emy Winehouse en Elle Fitzgerald.

Lorrèn is een Amsterdamse singer-songwriter. Haar zangloopbaan startte op 3-jarige leeftijd toen ze met haar vader, hij is jazz violist, meezong. Op haar 11e begon ze professioneel te zingen.

www.lorrenmusic.com/

Lorrèn wordt begeleid door bas en gitaar en op de piano door Erik Verweij, hij speelde met zijn eigen band menig zondagmiddag in ons café!

Erik Verweij

View Event →
Jan
14
5:00 PM17:00

Aanstaande zondagmiddag: live Jazz met Pieter Bas

Elke zondagmiddag van 17.00 tot 20.00uur live Jazz @tHUIS aan de AMSTEL

Zondag 14 januari: Pieter Bas

Trio Pieter Bas Schutte.jpg

Met zijn bruine krullen, vriendelijke uitstraling en lichtvoetige humor charmeert Pieter Bas direct zijn publiek. Hij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en staat geregeld op grote podia met zijn eigen trio met gitarist Dennis Maks en bassist Tim Brandsen. Dennis' inspirerende gitaarspel, de melodische baslijnen van Tim en het warme stemgeluid van Pieter Bas vullen elkaar feilloos aan. Klassieke jazz standards interpreteren zij geheel naar eigen inzicht en gevoel. Hierdoor verrassen zij het publiek met muziek die telkens fris en anders klinkt. Vanwege hun improvisatietalent is geen optreden hetzelfde. Door hun muziek loopt een altijd zichtbare en hoorbare rode draad: plezier. Plezier in het muziek maken zelf en plezier om het publiek mee te nemen op dit muzikale avontuur.

www.pieterbas.nu

Kom luisteren, borrelen en genieten!

View Event →
Jan
7
5:00 PM17:00

Iedere zondagmiddag: Live Jazz in 2018!

2018 begint goed met aanstaande zondag 7 januari Live Jazz van Jacqlin Peters.

Tot en met half april spelen elke zondag diverse nieuwe én bekende jazz bandjes bij tHUIS aan de AMSTEL. Elke zondagmiddag van 17.00 tot 20.00 uur.

Binnenkort kun je hier het volledige programma voor 2018 vinden. Volg ons ook op facebook!

View Event →
Jan
1
5:00 PM17:00

Op 1 januari is iedereen van harte welkom tijdens onze nieuwjaarsborrel!

nieuwjaarsborrel.jpg

Toost je met ons mee op een nieuw jaar?
Vanaf 17.00 uur staat er een glaasje Prosecco voor je klaar!

Tijdens onze nieuwjaarsborrel hebben we muziek van Rehana Begum. Jazz-zangeres Rehana Begum zingt met hart en ziel heerlijke jazz. Haar warme stem leent zich uitstekend voor bruisende swing, zwoele bossanova’s en romantische ballads. Zingen is voor haar het pure plezier van verhalen vertellen op muziek. Rehana wordt hierbij prachtig en subtiel aangevuld door tenorsaxofonist Trinus de Vries, die in zijn solo’s en instrumentale stukken graag virtuoos uitpakt en pianist Paul van den Belt, met wie ze sindsdien geregeld samenwerkt. Contrabassist Lenny Fleer is het hart van de creatieve ritmesectie.

Eerst een frisse neus halen met de nieuwjaarswandeling? Meld je aan via info@thuisaandeamstel.nl, of loop gewoon gezellig mee, we starten om 14.00 uur.

Vanaf 17.30 uur serveren we een boerenkoolmaaltijd.

Kinderen mee? In de ruimtes op de 1e verdieping worden spelletjes en tekenspullen klaar gezet! Ook de sjoelbak wordt weer van zolder gehaald.

We zijn op 1 januari geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

View Event →
Jan
1
5:00 PM17:00

Live Jazz op 1 januari met Rehana Begum Quartet

Rehana Begum Jazz.jpg

Jazz-zangeres Rehana Begum zingt met hart en ziel heerlijke jazz. Haar warme stem leent zich uitstekend voor bruisende swing, zwoele bossanova’s en romantische ballads. Zingen is voor haar het pure plezier van verhalen vertellen op muziek. Rehana wordt hierbij prachtig en subtiel aangevuld door tenorsaxofonist Trinus de Vries, die in zijn solo’s en instrumentale stukken graag virtuoos uitpakt.

Na haar studie psychologie besloot Rehana de muziek volop te omarmen en heeft zich gespecialiseerd middels een opleiding jazz & lichte muziek. Ze leerde daar pianist Paul van den Belt kennen, met wie ze sindsdien geregeld samenwerkt. Contrabassist Lenny Fleer is het hart van de creatieve ritmesectie.

www.rehanabegum.com

Kom luisteren, borrelen en genieten!

View Event →
Jan
1
2:00 PM14:00

Nieuwjaarsdagwandeling

Struinen langs Laarzenpaden

Struinen langs Laarzenpaden

Wandel mee het nieuwe jaar in!

Ook dit jaar organiseren we weer met veel plezier de tHUIS aan de AMSTEL nieuwjaarsdagwandeling! Loop je mee?

We starten de wandeling op 1 januari 2018 om 14.00 uur en zijn rond 16.00 uur weer terug.

We lopen langs de Amstel naar groengebied Amstelland, waar we over het Laarzenpad lopen en door weilanden ploeteren. We struinen langs boerderijen en boomgaarden, gaan over sloten en door de modder... wees voorbereid!

Terug bij tHUIS aan de AMSTEL staan glühwein en erwtensoep klaar (€5).

Aanmelden voor de wandeling graag via info@thuisaandeamstel.nl zodat we weten op hoeveel mensen we ongeveer kunnen rekenen.

Voor tHUISblijvers zijn er natuurlijk weer spelletjes en een warm café!

Om 17.00 uur heffen we vervolgens het glas op het nieuwe jaar en vanaf 17.30 uur is er een boerenkoolmaaltijd. Inschrijven niet nodig, zoek een gezellig plekje!

We zijn op nieuwjaarsdag open van 12.00 tot 20.00 uur.

View Event →
Dec
17
5:00 PM17:00

Zondagmiddag Jazz met Carmen Gomes

Fotografie: Rianne Hazeleger

Fotografie: Rianne Hazeleger

Carmen Gomes Inc. draait om vier muzikanten die een perfecte melange zoeken van individuele expressie en harmonieus samenspel. Muziek die wordt gemaakt door vier mensen die begrijpen dat er uiteindelijk maar één de baas is. En dat is het lied.
Samen met gitarist Folker Tettero, bassist Peter Bjørnild en drummer Bert Kamsteeg maken zij meeslepend, vol passie en energie, swingende nummers.

Carmen Gomes Inc. heeft 12 albums uitgebracht en gespeeld op onder andere het North Sea Jazz Festival, het Yokohama jazz festival in Japan en het Copenhagen Jazzfestival.
www.carmengomes.com

Kom luisteren, borrelen en genieten!

View Event →
Dec
10
5:00 PM17:00

Live Jazz op zondag met Who She Do

WhoSheDo 350.jpg

Who She Do brengt swingende jazz in de stijl van de Cotton Club en de Moulin Rouge: de nostalgische sfeer uit de jaren 20 en 30, met jazz, whisky, champagne, ‘cigars’ en ‘gangsters’.

Onlangs heeft Who She Do een album uitgebracht met geheel eigen repertoire. De liedjes met pakkende melodieën zijn geïnspireerd door o.a. jaren 20 en 30 swing en gypsyjazz. Alle teksten zijn geschreven door frontvrouw Mylène Hanson. Ze zijn gevat, met humor doorspekt en gaan over onderwerpen van deze tijd.

Who She Do bestaat uit muzikanten die als geen ander weten wat swingen is en zorgt gegarandeerd voor een uniek optreden dat stijl, enthousiasme, humor en sfeer uitstraalt!

www.whoshedo.nl

Kom luisteren, borrelen en genieten!

View Event →
Dec
3
5:00 PM17:00

Live Jazz op zondag met Verheij & Friends

Patric Verheij van Verheij & Friends

Patric Verheij van Verheij & Friends

Collectief Verheij & Friends bestaat uit een groep professionele muzikanten die hun sporen verdienden op evenementen, festivals en theaters door het hele land, en ver daarbuiten. 

Bij tHUIS aan de AMSTEL spelen ze in kleine bezetting, akoestisch. Hoewel de musici jazz geschoold zijn speelt de groep voornamelijk vintage pop en soulsongs: mooie liedjes, persoonlijk en van eigen bodem, maar vaak op Amerikaanse leest geschoeid. Ze hebben daarbij hun eigen 'vintage', doch eigentijdse 'sound' ontwikkeld. Met Verheij & Friends ben je verzekerd van een heerlijke, ontspannen avond met opzwepende, swingende muziek.

De bezetting deze winter: Klaas van Donkersgoed (percussie), Folker Tettero (gitaar), Katrin Koegel (vocals) en founder Patrick Verheij (vocals).
www.patrick-verheij.nl

Kom luisteren, borrelen en genieten!

View Event →
Nov
26
5:00 PM17:00

Live Jazz op zondag met Carmen Comes Inc.

Carmen Gomes heeft opgetreden op de midzomeravond en presenteerde pas nog haar nieuwe cd bij tHUIS.

Carmen Gomes heeft opgetreden op de midzomeravond en presenteerde pas nog haar nieuwe cd bij tHUIS.

Carmen Gomes Inc. draait om vier muzikanten die een perfecte melange zoeken van individuele expressie en harmonieus samenspel. Muziek die wordt gemaakt door vier mensen die begrijpen dat er uiteindelijk maar één de baas is. En dat is het lied.
Samen met gitarist Folker Tettero, bassist Peter Bjørnild en drummer Bert Kamsteeg maken zij meeslepend, vol passie en energie, swingende nummers. Zij zijn dol op café tHUIS aan de Amstel en wij zijn dol op hen!

Carmen Gomes Inc. heeft 12 albums uitgebracht en gespeeld op onder andere het North Sea Jazz Festival, het Yokohama jazz festival in Japan en het Copenhagen Jazzfestival.
www.carmengomes.com
Kom genieten van deze heerlijke, swingende band met veelzijdig repertoire, onder genot van een heerlijk drankje.

View Event →
Nov
19
10:00 PM22:00

Warme chocomel bij de intocht van Sinterklaas

Boot Sinterklaas.jpg

 ‘Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan…’

Sinterklaas, zijn trouwe paard Amerigo en meer dan 400 Pieten komen met de stoomboot aan in Amsterdam op zondag 19 november. Zij varen vanaf 10.00 uur via de Omval, op weg naar het Scheepvaartmuseum, vlak langs café tHUIS aan de AMSTEL.

Kom je Sint en zijn Pieten ook toezwaaien? De perfecte plek is aan de kade bij ons voor de deur.

Buiten hebben we een standje waar warme chocolademelk, pepernoten en verrukkelijke huisgemaakte gevulde speculaas verkrijgbaar is.

View Event →
Nov
19
5:00 PM17:00

Live Jazz op zondag met VANZANDEN

Band VANZANDEN.jpg

Een unieke melange van jazzy, soulful en funky/rocky zelfgeschreven nummers: een oprecht semi-akoestisch sound.

Josje van Zanden zingt even zuiver als verleidelijk, ingebed in lekkere background vocals. Ze combineert haar warme pittige stem met swingende ritmes op cajon.

Marcello Briganti laat zijn contrabas grooven en dansen, Frank de Louw speelt rauw en gevoelig gitaar en de saxen van Leon van Mil suggereren een complete blazerssectie inclusief bluesy licks en jazzy solo's.

VANZANDEN speelde tijdens museumnachten in 't Rijks en Nemo, op festivals waaronder Oerol en FestivalderAA, Vierdaagse Nijmegen en kunstfestivals in o.a. Haarlem en Zaltbommel. Daarnaast treden ze op in vele muziekcafés.
www.vanzanden.eu

View Event →
Nov
5
5:00 PM17:00

Live Jazz op zondag met Verheij & Friends

Collectief Verheij & Friends bestaat uit een groep professionele muzikanten die hun sporen verdienden op evenementen, festivals en theaters door het hele land, en ver daarbuiten.

Hoewel de musici Jazz geschoold zijn speelt de groep voornamelijk vintage pop en soulsongs: mooie liedjes, persoonlijk en van eigen bodem, maar vaak op Amerikaanse leest geschoeid. Ze hebben daarbij hun eigen 'vintage', doch eigentijdse 'sound' ontwikkeld. Bij tHUIS aan de AMSTEL spelen ze in kleine bezetting, akoestisch.

De bezetting deze zondag: Klaas van Donkersgoed (percussie), Folker Tettero (gitaar), Dave Breidenbach - bas, Katrin Kögel (vocals) en Brancka (vocals).

Brancka brengt met haar gevoelige stem en persoonlijke interpretatie de Braziliaanse ritmes van bossa’s  en samba’s, die zij afwisselt met Jazz en Latin. Katrin Kögel brengt met haar diepe, warme zangstem Jazz en Soulmuziek uit de jaren 60 en 70.
Samen zetten zij een swingende sfeer neer, mis daarom dit optreden niet!

Founder Patrick Verheij is tekstschrijver en vertolker van het Nederlandse lied, verhalend, met op Amerikaanse leest geschoeide muziek, Patrick is 3 december weer aanwezig.

Patrick: "Als jongetje was ik gefascineerd door de 'One man show': Frank Sinatra op een podium met een spot. Hij zingt over ieders leven en op zo'n moment, in de zaal of op een plaat, voel je even: ‘het gaat over mij’.
In de jaren zeventig was daar ook de ‘Vegas show’ van Elvis Presley: groovend en opzwepend. Later kwam ik in aanraking met Randy Newman, Van Morisson en Leonard Cohen. De laatste bracht mij als jongetje in een gesloten wereld die helemaal voor mij was: hypnotiserend. Bovengenoemde artiesten vertellen een verhaal met een 'groove' eronder.
En dan was er nog Ramses Shaffy, die tegen me zei: ‘Dat kerels als jij mijn liedjes zingen - daar doe ik het nou allemaal voor!’"

www.patrick-verheij.nl

View Event →
Nov
3
9:00 PM21:00

Carmen Gomes sings the Blues: Swingende Jazz bij de cd presentatie van Carmen Gomes

Je bent van harte uitgenodigd om de feestelijke cd presentatie bij te wonen tijdens het concert van Carmen Gomes Inc.

Vrijdag 3 november, vanaf 21.00 uur.

Carmen Gomes heeft vaker opgetreden bij ons en zorgt steeds weer voor een swingende, levendige sfeer waarbij haar enthousiasme naar het publiek uitstraalt en vice versa. Dit belooft een speciale, gezellige avond te worden waarbij Carmen Gomes Inc. nummers van de net uitgebrachte cd ‘Carmen Gomes sings the Blues; songs from the album Belafonte sings the Blues’ zal spelen.

Carmen Gomes CD cover.jpg

Haar stijl wordt voortreffelijk weergegeven in onderstaande quote:

 ‘Her style is bluesy and intimate with a sexy voice that's sweet as dark tupelo honey, and her interpretations are unerring. The musicians play to her and to each other and the ensemble is so tight that the four musicians breathe and move as one: it'll cast a spell over you.’ - Rad Bennet, SoundStage! Magazine (V.S.).

Carmen Gomes 350.jpg

Carmen Gomes Inc. begon 25 jaar geleden als huisorkest in Grand Café ‘De Heeren van Aemstel’.

Toen Carmen het Nederlandse Vocalisten concours won en de eerste cd van de CGI ook internationaal zeer lovend werd ontvangen, volgden optredens in Japan, Scandinavië, Engeland, Duitsland en het North Sea jazzfestival.

Naast de vele optredens met CGI trad Carmen onder andere op met Louis van Dijk, Eric Vloeimans, Rob de Nijs,  Angela Groothuizen, het Goede Doel en het Metropole Orkest. Carmen Gomes Inc. heeft ook diverse theater tournees gemaakt.

De nieuwe cd‘Carmen Gomes sings the Blues; songs from the album Belafonte sings the Blues’, is1 oktober 2017 uitgekomen en gedistribueerd door CFMusic. Het album is live opgenomen, met 80 man publiek, door het gerenommeerde label Sound Liaison in studio 2 van het ‘Muziekcentrum van de Omroep.’ In deze beroemde studio hebben onder andere Ella Fitzgerald met ‘Jazz at the Philharmonic’ en Django Reinhardt opnames gemaakt. De opname van Carmen Gomes Inc. is live, direct to tape, uitgebracht op cd.  De vinylversie volgt later dit jaar.

De bezetting van deze avond: Carmen Gomes vocals, Folker Tettero op gitaar, Peter Bjornild bas en Bert Kamsteeg op drums.

www.carmengomes.com        www.soundliaison.com          www.youtube.com/carmengomesinc

View Event →
Oct
30
to Jan 2

Expositie IN BLUE van Lisanne Hakkers en Bart Grietens

IN BLUE - uitnodiging.jpg

IN BLUE bestaat uit nieuw werk, ouder werk, eigen werk en gezamenlijk werk van Bart Grietens (fotograaf) en Lisanne Hakkers (scenograaf, beeldend kunstenaar). Hoewel ze uit verschillende vakgebieden komen, inspireren ze elkaar om buiten die lijnen te kleuren en om samen te werken. Ze delen hun interesse voor desolate landschappen, het (buiten)aardse en de melancholie.

Hun eerste expositie SOLITUDE vond vorig jaar plaats in het Compagnietheater in Amsterdam. Binnen IN BLUE wordt zowel een nieuwe gezamenlijke serie als individueel werk getoond. 

www.lisannehakkers.nl

www.bartgrietens.com

View Event →
Oct
29
5:00 PM17:00

Live Jazz op zondag

Els waarhuis stemmig-1.jpg

Trio Elzz bestaat uit zangeres Els Teunissen, gitarist Reinier Voet en contrabassist Arnoud van den Berg. Het repertoire is een afwisselend mengsel van Jazz-standards, Oost-Europese en Franse muziek, ballads, bossa's en vlotte swing.
Reinier Voet is geen onbekende in de scene van de gypsy jazz met als grote inspirator Django Reinhardt.
Duizendpoot bassist Arnoud van den Berg speelt van jazz, gypsy jazz tot blues, en is immer een rots in de branding ten dienste van de zang en de gitaarsolo's. www.elzz.nl

View Event →
Oct
28
to Nov 5

Uitslagen van de tHUISaandeAMSTEL LOOP

V Toespraak.jpg

Een mooie prestatie en een gezellige loop, wel met harde wind maar verder perfect weer en een ontspannen sfeer.
Dank voor jullie komst en felicitaties aan de winnaars!

View Event →
Oct
28
4:00 PM16:00

Doe je mee met de herkansing van de avondloop op 28 oktober?

IMG_0454.JPG

Beste mensen,

Ondanks regen en onweer op 29 september was het erg gezellig bij ons tHUIS, maar toch was het ook heel jammer dat de avondloop niet door kon gaan. Deze mooie en gezellige loop door het Amstelland laten we niet zo maar voorbij gaan, vandaar dat we een nieuwe datum hebben.

Wanneer: zaterdag 28 oktober
Hoe laat: 16.00 uur

Omdat er nog een paar plaatsen vrij zijn, kun je je dit weekend nog opgeven via info@thuisaandeamstel.nl.
Had je je opgegeven en wil je graag meelopen op 28 oktober, laat dit dan vóór 22 oktober aan ons weten. Geef je naam en chipnummer door aub, en ook of je aan het pastabuffet mee wilt doen.

Pastabuffet
Wanneer je online een pastamaaltijd had besteld, bieden we je een gratis pastamaaltijd aan na de loop. Als je geen pastamaaltijd besteld had, maar deze nu wel zou willen, geef dit dan aan in je mail. De kosten zijn hetzelfde en je rekent ter plekke €10 af. Op de dag zelf kost een pastamaaltijd €12,50.

Verder nog belangrijk om te weten
Er is geen gezamenlijke warming up, maar je kunt natuurlijk zelf of in een groepje je eigen warming up doen.
Vergeet niet je startnummer mee te nemen. Als je deze niet bewaard hebt, wil je dan zo snel mogelijk contact opnemen?

We zien naar je uit bij de middagloop van Café tHUIS aan de AMSTEL.
Tot dan!

E-mail: info@thuisaandeamstel.nl

View Event →
Oct
22
5:00 PM17:00

Live Jazz op zondag bij ons tHUIS met Trio Babette Verhoef

Babette Verhoef.jpg

Babette Verhoef zingt in het trio Babette Verhoef met Arnold Dooyeweerd op contrabas, bekend van de wekelijkse workshops in het Bimhuis, en Daniel de Moraes op gitaar.

Babette staat vanaf haar 14e op het podium in verschillende formaties zoals Trio Tritoon, het Babette Verhoef Quartet en Les Bonbons de Babette. Ook zingt ze regelmatig in Bethany’s Jazzclub. www.babetteverhoef.nl

Kom luisteren, borrelen en relaxen op zondag 22 oktober!

View Event →
Oct
8
5:00 PM17:00

Jazz op zondag, 8 oktober: Patric Verheij & Friends

Iedere zondagnamiddag tussen 17.00 – 20.00 uur live Jazz, Blues en Soul.

Patrick Verheij is tekstschrijver en vertolker van het Nederlandse lied: verhalend, met op Amerikaanse leest geschoeide muziek.

Collectief Verheij & Friends bestaat uit een groep professionele muzikanten die hun sporen verdienden op evenementen, festivals en theaters door het hele land, en ver daarbuiten.

Bij tHUIS aan de AMSTEL spelen ze in kleine bezetting, akoestisch. Hoewel de musici jazz geschoold zijn speelt de groep voornamelijk vintage pop en soulsongs: mooie liedjes, persoonlijk en van eigen bodem, maar vaak op Amerikaanse leest geschoeid. Ze hebben daarbij hun eigen 'vintage', doch eigentijdse 'sound' ontwikkeld.

De bezetting deze winter: Klaas van Donkersgoed (percussie), Folker Tettero (gitaar), Katrin Koegel (vocals) en founder Patrick Verheij (vocals).


www.patrick-verheij.nl

rooftop aug 2015.jpg

Patric Verheij: "Als jongetje was ik gefascineerd door de 'one man show': Frank Sinatra op een podium met een spot. Hij zingt over ieders leven. En op zo'n moment, in de zaal of op een plaat, voel je even: het gaat over mij.

In de jaren zeventig was daar ook de Vegas show van Elvis Presley, groovend en opzwepend. Later, kwam ik in aanraking met Randy Newman, Van Morisson en Leonard Cohen. De laatste bracht mij als jongetje in een gesloten wereld die helemaal voor mij was, hypnotiserend. Bovengenoemde artiesten vertellen een verhaal met een 'groove' eronder. En dan was er Ramses Shaffy die tegen me zei: 'Dat kerels als jij mijn liedjes zingen - daar doe ik het nou allemaal voor!'"
 

Kom luisteren, borrelen en relaxen op zondag 8 oktober tussen 17.00 – 20.00 uur bij ons tHUIS!

View Event →
Oct
1
5:00 PM17:00

Jazz op zondag: 1 oktober Carmen Gomes

Iedere zondagnamiddag tussen 17.00 – 20.00 uur hebben we live Jazz, Blues en Soul.

Carmen Gomes CD cover 450.jpg

Carmen Gomes Inc. draait om vier muzikanten die een perfecte melange zoeken van individuele expressie en harmonieus samenspel. Muziek die wordt gemaakt door vier mensen die begrijpen dat er uiteindelijk maar één de baas is. En dat is het lied. Samen met gitarist Folker Tettero, bassist Peter Bjørnild en drummer Bert Kamsteeg maken zij meeslepend, vol passie en energie, swingende nummers.
Carmen Gomes Inc. heeft 12 albums uitgebracht en gespeeld op onder andere het North Sea Jazz Festival, het Yokohama jazz festival in Japan en het Copenhagen Jazzfestival.
www.carmengomes.com

Op vrijdag 3 november vanaf 21.00 uur is er een extra optreden van Carmen Gomes bij tHUIS aan de AMSTEL ‘Carmen Gomes sings the Blues; songs from the album Belafonte sings the Blues’ ter ere van haar nieuwe cd die uitkomt op 1 oktober 2017.

Kom luisteren, borrelen en relaxen op zondag 1 oktober bij tHUIS aan de AMSTEL, Ouderkerkerdijk 45, Amsterdam.

View Event →
Sep
29
6:30 PM18:30

3e tHUIS aan de AMSTEL Avondloop

Op vrijdag 29 september organiseert tHUIS aan de AMSTEL de 3e Avondloop, een kleinschalige hardloopwedstrijd over (circa) 10 km langs de Amstel en door de weilanden van het Amstelland.

Net zoals de voorgaande edities blijft ook deze 3e editie een evenement voor iedereen: jong en oud, snel en langzaam, met maximaal 100 deelnemers. Na de wedstrijd kun je weer genieten van ons pastabuffet.

Inschrijven kun je alléén online via deze link. De inschrijfkosten bedragen €11,- waarvan €1,- naar KIKA runs for marathons gaat. (hieronder meer info)

We starten zoals gebruikelijk om 18.30u, zodat iedereen net voor de zon ondergaat weer binnen is.
De warming up wordt verzorgd door Lennart Chocolaad van Shape Shifters en start om 18.15 uur. www.shape-shifters.nl

Lennart Chocolaad: 'Naast dat het altijd goed is om een bijdrage te leveren voor het goede doel (KIKA) is het voor Shapeshifters altijd een leuke uitdaging om mensen enthousiast te maken voor bewegen en dit op een verantwoorde manier te doen.

Bij Shapeshifters verzorgen wij personal training, (sport)fysiotherapie en sportmassage in het Amstelkwartier. Hierbij staat persoonlijke begeleiding en een doelgerichte aanpak altijd voorop. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheden om specifieke training te geven op locatie of een groepsactiviteit te organiseren. Zo geeft Shapeshifters ook looptraining. Deze laatste groep zal ook deelnemen aan de Thuis aan de Amstel Avondloop van vrijdag 29 september.'

Startnummers
Deze zijn op te halen op locatie, tussen bij voorkeur tussen 16.00 - 18.00 uur. Na-inschrijving is dit jaar niet mogelijk, alleen online tot 16.00uur.

Omkleden (gemengd) kan bij ons in het pand op de zolder. De ruimte wordt afgesloten om 18.30 uur maar het blijft wel je eigen verantwoordelijkheid om spullen achter te laten.

De tijdswaarneming is professioneel, uitslagen zullen op dezelfde avond nog worden gepubliceerd. Omdat de route net iets langer is dan 10 km, zullen we dit jaar alle kilometers duidelijk weergeven onderweg zodat je ook zelf je 10 km kunt klokken.

Dit jaar werken we samen met Run for KiKa Marathon met en sponsoren we met onze eigen avondloop de sponsormarathon van Marc Wiewel in Chicago op 8 oktober aanstaande:
'Hoi, ik ben Marc Wiewel. Aan de 3e tHUIS aan de AMSTEL Avondloop is een goed doel gekoppeld; Run for KiKa Marathon! Sinds 2015 loop ik marathons voor Stichting KiKa (Kinderenkankervrij). Na New York (2015) en Tokyo (26 februari 2017) wordt Chicago (8 oktober 2017) mijn 3e marathon die ik voor KiKa loop. Naast een gepassioneerd loper ben ik minstens zo bevlogen in het werven van fondsen voor KiKa. Het ingezamelde geld komt ten goede aan onderzoek naar kinderkanker en het ontwikkelen van betere (meer kindvriendelijke) behandelingmetboden. Tevens gaat een deel ervan naar het in 2018 te openen Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Ik zet me daar met veel plezier en vol overtuiging voor in. Zie voor meer informatie: www.runforkikamarathon.nl/marc-wiewel.

'Ik ben bijzonder blij dat tHUIS aan de AMSTEL mij de mogelijkheid geeft om tijdens de loop op 29 september a.s. aandacht te vragen voor KiKa. Een deel van het inschrijfgeld zal bestemd zijn voor dit nobele doel. Verder kunt u tijdens de avond een extra donatie kwijt in de daarvoor bestemde collectebussen. En wellicht hebben we nog enkele andere verrassingen in petto.
Ik verheug me erop jullie 29 september a.s. te begroeten.'

Van jouw inschrijving gaat er rechtstreeks 1 euro naar KiKa, en tHUIS aan de AMSTEL legt er voor elke inschrijving nog 1 euro bij.

Heb je nog vragen? Stuur een mail naar info@thuisaandeamstel.nl.

Veel renplezier en tot 29 september!

View Event →
Sep
24
5:00 PM17:00

Nieuw seizoen Jazz op zondagen start 24 september

Vanaf 24 september iedere zondagnamiddag tussen 17.00 – 20.00 uur live Jazz, Blues en Soul in café tHUIS aan de AMSTEL. We hebben een mooi programma voor het komende seizoen en starten 24 september met Babette Verhoef.

Babette Verhoef.jpg

 

Trio Babette Verhoef

Babette Verhoef zingt in het trio Babette Verhoef met Arnold Dooyeweerd op contrabas, bekend van de wekelijkse workshops in het Bimhuis, en David Golek op gitaar, nationaal en internationaal geprezen, mooie melodieën, chansons, liedjes en bossa nova’s.

Babette staat vanaf haar 14e op het podium in verschillende formaties zoals
Trio Tritoon, het Babette Verhoef Quartet en
Les Bonbons de Babette. Ook zingt ze regelmatig in Bethany’s Jazzclub. www.babetteverhoef.nl.

Kom luisteren, borrelen en relaxen op zondag 24 september bij tHUIS aan de AMSTEL.

Klik hier voor een overzicht van de komende optredens.

View Event →
Sep
24
to Dec 31

Jazz in 2017: het overzicht!

Elke zondag live jazz van 17.00 tot 20.00 uur.

Jazz, blues en ballads elke week weer een bijzonder gezelschap met eigen klanken. Benieuwd wie er wanneer komt spelen? Hier vind je alle bandjes/muzikanten van dit najaar in één overzicht.

Patrick Verheij & Friends: 8 oktober, 5 november en 3 december.

Patrick Verheij & Friends: 8 oktober, 5 november en 3 december.

Who She Do: 15 oktober, 10 december.

Who She Do: 15 oktober, 10 december.

simonehonijk.com: 12 november

simonehonijk.com: 12 november

http://www.carmengomes.com/: 1 oktober, 26 november en 17 december. Op vrijdag 3 november is er een speciale uitvoering ivm haar nieuwe cd.

http://www.carmengomes.com/: 1 oktober, 26 november en 17 december. Op vrijdag 3 november is er een speciale uitvoering ivm haar nieuwe cd.

Trio Elzz: 29 oktober en 24 december

Trio Elzz: 29 oktober en 24 december

VanZanden: 19 november

VanZanden: 19 november

www.rehanabegum.com:  1 januari 2018

www.rehanabegum.com:  1 januari 2018

View Event →
Sep
9
10:00 AM10:00

Kom naar de proeverij van Buurderij Amstelkwartier op 9 september!

watertap tuin huis tHUIS.jpg

Toen de Ingenieurswoning van de Zuidergasfabriek werd gebouwd, 1907-1913, aan de overkant van de Amstel, lag het op de grens van de stad met het platteland.
En nog steeds verbindt Café tHUIS aan de AMSTEL, sinds 2014 gevestigd in deze voormalige ingenieurswoning, stad en platteland. Het café is enerzijds een plek om mensen te ontmoeten: het ligt op een prachtige locatie, direct aan de Amstel, waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Anderzijds reikt tHUIS aan de AMSTEL uit naar producenten in het Amstelland en nabije omgeving om samen te werken, uit te wisselen en kwaliteit te leveren. Een ‘tHUIS’ voor boeren, burgers en buitenlui! Vandaaruit is ook Buurderij Amstelkwartier ontstaan.

De voormalige Ingenieurswoning heeft in 1988 de status van Rijksmonument gekregen en is in 2013 in oude stijl gerestaureerd door Stadsherstel N.V.. Bijzonder zijn de glas-in-lood ramen, de ronde erker met daarboven het balkon, de fries met vakwerk-cassettes en binnen in het pand kun je onder andere de originele schouwen, houten lambriseringen en de hoekdetails bewonderen.
Daar waar de deuren van tHUIS aan de AMSTEL openstaan mag je op ontdekkingstocht door het pand. Ook de tuin is zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat teruggebracht.
Café tHUIS aan de AMSTEL straalt een relaxte, authentieke, huiselijke sfeer uit, waar creatieve en biologische gerechten geserveerd worden en waar je lekker kunt eten en drinken.

Buurderij Proeverij tHUIS_MR.jpg

 

Buurderij Amstelkwartier
Door contact te leggen met producenten in en om het Amstelland en de nabije buren van Amstelkwartier en omgeving is er een bijzonder productie- en distributiesysteem gerealiseerd dat menselijker, meer ecologisch en eerlijker is. ‘Buurderij Amstelkwartier’ is ontstaan uit liefde voor verbinding en gezond, eerlijk voedsel.
Sinds de feestelijke opening, met proeverij, op 8 juli jl. zijn er nu al meer dan 20 producenten. Zij leveren elke zaterdag in de tuin van tHUIS aan de AMSTEL en vertellen enthousiast over hun werk en het product dat zij met zorg kweken of bereiden.

De proeverij
Je bent van harte welkom om kennis te maken met de Boeren en de Buren en te proeven van bijvoorbeeld fruit, tomaatjes, kaas en stoofpotjes. Kom naar de Buurderij op zaterdag 9 september tussen 10.00 – 12.00 uur.

Kijk ook op de website van Buurderij Amstelkwartier voor producenten uit het Amstelland zoals Kaasboerderij Geingenoegen, Bakkerij Iambe, Containing mushrooms, KEK! Bier en Het Groene Kader. Meld je aan als Buur en bestel je producten elke week online!
Voor meer informatie: www.boerenenburen.nl

Proeverij Buurderij Amstelkwartier
zaterdag 9 september
10.00 - 12.00 uur

Café tHUIS aan de AMSTEL
Korte Ouderkerkerdijk 45
1096 AC Amsterdam

www.thuisaandeamstel.nl

View Event →

 

Nieuwsbrief

 

Contact

tHUIS aan de AMSTEL
Korte Ouderkerkerdijk 45
1096 AC Amsterdam 

Algemeen@thuisaandeamstel.nl
020 354 7520

Reserveringen 06 1143 6065

 

Openingstijden

Maandag t/m donderdag 08.30 - 23.00 uur
Vrijdag    08.30 - 01.00 uur
Zaterdag 10.00 - 01.00 uur
Zondag   10.00 - 23.00 uur

Keuken open dagelijks tot 21.30 uur (in de wintermaanden tot 20.30 uur)
Reserveren vanaf 6 personen 06 1143 6065

 

Powered by Plint.cc & Noun- Amsterdam