tHUIS aan de AMSTEL

tHUIS aan de AMSTEL is een culinair en artistiek café in de voormalige “Ingenieurswoning” van de Zuidergasfabriek in Amsterdam Oost. Hier kun je 7 dagen per week genieten van koffie, wijn en bijpassende gerechten. Breng een bezoek aan onze expo's en proeverijen. Kom vergaderen, brainstormen en elkaar ontmoeten met een ontbijt, lunch, borrel of diner in één van de authentieke kamers of in de tuin.

Sep
4
to Oct 30

Expositie Jerry TurnerX - 'Beautiful Trash'

Vanaf 4 september is de nieuwe expositie van Jerry TurnerX in tHUIS aan de AMSTEL geopend.

Kunstenaar Jerry Turner, geboren in de jaren 60 te Amsterdam, maakt moderne suggestieve kunst. Turner werkt met nagellak waardoor er een inspiratievolle geur vrijkomt. In zijn werken geeft hij een gekleurde visie op de onwerkelijkheid. De creaties met speelse beelden en vreemde nagellak wendingen prikkelen de fantasie. Op papier maakt hij er een kunst van de mooie dingen in het lelijke te laten zien. De creatieve titels van de werken geven aan wat het kunstwerk vertelt.

Jerry TurnerX heeft bij tHUIS aan de AMSTEL in 2015 de expositie ‘No bells on Sunday’ en in 2016 ‘Nagellak Wonderland’ vertoond. Nu is hij terug met een gloednieuwe expositie: ‘Beautiful Trash’.
Informatie Jerry TurnerX: www.monkeyinthevondelpark.nl

View Event →
Sep
24
to Apr 8

Jazz in 2017: het overzicht!

Vanaf 24 september 2017 live jazz op de zondagmiddag, van 17.00 tot 20.00uur.

Jazz, blues en ballads elke week weer een bijzonder gezelschap met eigen klanken. Benieuwd wie er wanneer komt spelen? Hier vind je alle bandjes/muzikanten van dit najaar in één overzicht.

Patrick Verheij & Friends: 8 oktober, 5 november en 3 december.

Patrick Verheij & Friends: 8 oktober, 5 november en 3 december.

Who She Do: 15 oktober, 10 december.

Who She Do: 15 oktober, 10 december.

simonehonijk.com: 12 november

simonehonijk.com: 12 november

www.babetteverhoef.nl: 24 september

www.babetteverhoef.nl: 24 september

http://www.carmengomes.com/: 1 oktober, 26 november en 17 december. Op vrijdag 3 november is er een speciale uitvoering ivm haar nieuwe cd.

http://www.carmengomes.com/: 1 oktober, 26 november en 17 december. Op vrijdag 3 november is er een speciale uitvoering ivm haar nieuwe cd.

Trio Elzz: 29 oktober en 24 december

Trio Elzz: 29 oktober en 24 december

VanZanden: 19 november

VanZanden: 19 november

www.rehanabegum.com:  1 januari 2018

www.rehanabegum.com:  1 januari 2018

View Event →
Oct
28
4:00pm 4:00pm

Doe je mee met de herkansing van de avondloop op 28 oktober?

IMG_0454.JPG

Beste mensen,

Ondanks regen en onweer op 29 september was het erg gezellig bij ons tHUIS, maar toch was het ook heel jammer dat de avondloop niet door kon gaan. Deze mooie en gezellige loop door het Amstelland laten we niet zo maar voorbij gaan, vandaar dat we een nieuwe datum hebben.

Wanneer: zaterdag 28 oktober
Hoe laat: 16.00 uur

Omdat er nog een paar plaatsen vrij zijn, kun je je dit weekend nog opgeven via info@thuisaandeamstel.nl.
Had je je opgegeven en wil je graag meelopen op 28 oktober, laat dit dan vóór 22 oktober aan ons weten. Geef je naam en chipnummer door aub, en ook of je aan het pastabuffet mee wilt doen.

Pastabuffet
Wanneer je online een pastamaaltijd had besteld, bieden we je een gratis pastamaaltijd aan na de loop. Als je geen pastamaaltijd besteld had, maar deze nu wel zou willen, geef dit dan aan in je mail. De kosten zijn hetzelfde en je rekent ter plekke €10 af. Op de dag zelf kost een pastamaaltijd €12,50.

Verder nog belangrijk om te weten
Er is geen gezamenlijke warming up, maar je kunt natuurlijk zelf of in een groepje je eigen warming up doen.
Vergeet niet je startnummer mee te nemen. Als je deze niet bewaard hebt, wil je dan zo snel mogelijk contact opnemen?

We zien naar je uit bij de middagloop van Café tHUIS aan de AMSTEL.
Tot dan!

E-mail: info@thuisaandeamstel.nl

View Event →
Nov
3
9:00pm 9:00pm

Carmen Gomes sings the Blues: Swingende Jazz bij de cd presentatie van Carmen Gomes

Je bent van harte uitgenodigd om de feestelijke cd presentatie bij te wonen tijdens het concert van Carmen Gomes Inc.

Vrijdag 3 november, vanaf 21.00 uur.

Carmen Gomes heeft vaker opgetreden bij ons en zorgt steeds weer voor een swingende, levendige sfeer waarbij haar enthousiasme naar het publiek uitstraalt en vice versa. Dit belooft een speciale, gezellige avond te worden waarbij Carmen Gomes Inc. nummers van de net uitgebrachte cd ‘Carmen Gomes sings the Blues; songs from the album Belafonte sings the Blues’ zal spelen.

Carmen Gomes CD cover.jpg

Haar stijl wordt voortreffelijk weergegeven in onderstaande quote:

 ‘Her style is bluesy and intimate with a sexy voice that's sweet as dark tupelo honey, and her interpretations are unerring. The musicians play to her and to each other and the ensemble is so tight that the four musicians breathe and move as one: it'll cast a spell over you.’ - Rad Bennet, SoundStage! Magazine (V.S.).

Carmen Gomes 350.jpg

Carmen Gomes Inc. begon 25 jaar geleden als huisorkest in Grand Café ‘De Heeren van Aemstel’.

Toen Carmen het Nederlandse Vocalisten concours won en de eerste cd van de CGI ook internationaal zeer lovend werd ontvangen, volgden optredens in Japan, Scandinavië, Engeland, Duitsland en het North Sea jazzfestival.

Naast de vele optredens met CGI trad Carmen onder andere op met Louis van Dijk, Eric Vloeimans, Rob de Nijs,  Angela Groothuizen, het Goede Doel en het Metropole Orkest. Carmen Gomes Inc. heeft ook diverse theater tournees gemaakt.

De nieuwe cd‘Carmen Gomes sings the Blues; songs from the album Belafonte sings the Blues’, is1 oktober 2017 uitgekomen en gedistribueerd door CFMusic. Het album is live opgenomen, met 80 man publiek, door het gerenommeerde label Sound Liaison in studio 2 van het ‘Muziekcentrum van de Omroep.’ In deze beroemde studio hebben onder andere Ella Fitzgerald met ‘Jazz at the Philharmonic’ en Django Reinhardt opnames gemaakt. De opname van Carmen Gomes Inc. is live, direct to tape, uitgebracht op cd.  De vinylversie volgt later dit jaar.

De bezetting van deze avond: Carmen Gomes vocals, Folker Tettero op gitaar, Peter Bjornild bas en Bert Kamsteeg op drums.

www.carmengomes.com        www.soundliaison.com          www.youtube.com/carmengomesinc

View Event →

Oct
22
5:00pm 5:00pm

Live Jazz op zondag bij ons tHUIS met Trio Babette Verhoef

Babette Verhoef.jpg

Babette Verhoef zingt in het trio Babette Verhoef met Arnold Dooyeweerd op contrabas, bekend van de wekelijkse workshops in het Bimhuis, en Daniel de Moraes op gitaar.

Babette staat vanaf haar 14e op het podium in verschillende formaties zoals Trio Tritoon, het Babette Verhoef Quartet en Les Bonbons de Babette. Ook zingt ze regelmatig in Bethany’s Jazzclub. www.babetteverhoef.nl

Kom luisteren, borrelen en relaxen op zondag 22 oktober!

View Event →
Oct
8
5:00pm 5:00pm

Jazz op zondag, 8 oktober: Patric Verheij & Friends

Iedere zondagnamiddag tussen 17.00 – 20.00 uur live Jazz, Blues en Soul.

Patrick Verheij is tekstschrijver en vertolker van het Nederlandse lied: verhalend, met op Amerikaanse leest geschoeide muziek.

Collectief Verheij & Friends bestaat uit een groep professionele muzikanten die hun sporen verdienden op evenementen, festivals en theaters door het hele land, en ver daarbuiten.

Bij tHUIS aan de AMSTEL spelen ze in kleine bezetting, akoestisch. Hoewel de musici jazz geschoold zijn speelt de groep voornamelijk vintage pop en soulsongs: mooie liedjes, persoonlijk en van eigen bodem, maar vaak op Amerikaanse leest geschoeid. Ze hebben daarbij hun eigen 'vintage', doch eigentijdse 'sound' ontwikkeld.

De bezetting deze winter: Klaas van Donkersgoed (percussie), Folker Tettero (gitaar), Katrin Koegel (vocals) en founder Patrick Verheij (vocals).


www.patrick-verheij.nl

rooftop aug 2015.jpg

Patric Verheij: "Als jongetje was ik gefascineerd door de 'one man show': Frank Sinatra op een podium met een spot. Hij zingt over ieders leven. En op zo'n moment, in de zaal of op een plaat, voel je even: het gaat over mij.

In de jaren zeventig was daar ook de Vegas show van Elvis Presley, groovend en opzwepend. Later, kwam ik in aanraking met Randy Newman, Van Morisson en Leonard Cohen. De laatste bracht mij als jongetje in een gesloten wereld die helemaal voor mij was, hypnotiserend. Bovengenoemde artiesten vertellen een verhaal met een 'groove' eronder. En dan was er Ramses Shaffy die tegen me zei: 'Dat kerels als jij mijn liedjes zingen - daar doe ik het nou allemaal voor!'"
 

Kom luisteren, borrelen en relaxen op zondag 8 oktober tussen 17.00 – 20.00 uur bij ons tHUIS!

View Event →
Oct
1
5:00pm 5:00pm

Jazz op zondag: 1 oktober Carmen Gomes

Iedere zondagnamiddag tussen 17.00 – 20.00 uur hebben we live Jazz, Blues en Soul.

Carmen Gomes CD cover 450.jpg

Carmen Gomes Inc. draait om vier muzikanten die een perfecte melange zoeken van individuele expressie en harmonieus samenspel. Muziek die wordt gemaakt door vier mensen die begrijpen dat er uiteindelijk maar één de baas is. En dat is het lied. Samen met gitarist Folker Tettero, bassist Peter Bjørnild en drummer Bert Kamsteeg maken zij meeslepend, vol passie en energie, swingende nummers.
Carmen Gomes Inc. heeft 12 albums uitgebracht en gespeeld op onder andere het North Sea Jazz Festival, het Yokohama jazz festival in Japan en het Copenhagen Jazzfestival.
www.carmengomes.com

Op vrijdag 3 november vanaf 21.00 uur is er een extra optreden van Carmen Gomes bij tHUIS aan de AMSTEL ‘Carmen Gomes sings the Blues; songs from the album Belafonte sings the Blues’ ter ere van haar nieuwe cd die uitkomt op 1 oktober 2017.

Kom luisteren, borrelen en relaxen op zondag 1 oktober bij tHUIS aan de AMSTEL, Ouderkerkerdijk 45, Amsterdam.

View Event →
Sep
29
6:30pm 6:30pm

3e tHUIS aan de AMSTEL Avondloop

Op vrijdag 29 september organiseert tHUIS aan de AMSTEL de 3e Avondloop, een kleinschalige hardloopwedstrijd over (circa) 10 km langs de Amstel en door de weilanden van het Amstelland.

Net zoals de voorgaande edities blijft ook deze 3e editie een evenement voor iedereen: jong en oud, snel en langzaam, met maximaal 100 deelnemers. Na de wedstrijd kun je weer genieten van ons pastabuffet.

Inschrijven kun je alléén online via deze link. De inschrijfkosten bedragen €11,- waarvan €1,- naar KIKA runs for marathons gaat. (hieronder meer info)

We starten zoals gebruikelijk om 18.30u, zodat iedereen net voor de zon ondergaat weer binnen is.
De warming up wordt verzorgd door Lennart Chocolaad van Shape Shifters en start om 18.15 uur. www.shape-shifters.nl

Lennart Chocolaad: 'Naast dat het altijd goed is om een bijdrage te leveren voor het goede doel (KIKA) is het voor Shapeshifters altijd een leuke uitdaging om mensen enthousiast te maken voor bewegen en dit op een verantwoorde manier te doen.

Bij Shapeshifters verzorgen wij personal training, (sport)fysiotherapie en sportmassage in het Amstelkwartier. Hierbij staat persoonlijke begeleiding en een doelgerichte aanpak altijd voorop. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheden om specifieke training te geven op locatie of een groepsactiviteit te organiseren. Zo geeft Shapeshifters ook looptraining. Deze laatste groep zal ook deelnemen aan de Thuis aan de Amstel Avondloop van vrijdag 29 september.'

Startnummers
Deze zijn op te halen op locatie, tussen bij voorkeur tussen 16.00 - 18.00 uur. Na-inschrijving is dit jaar niet mogelijk, alleen online tot 16.00uur.

Omkleden (gemengd) kan bij ons in het pand op de zolder. De ruimte wordt afgesloten om 18.30 uur maar het blijft wel je eigen verantwoordelijkheid om spullen achter te laten.

De tijdswaarneming is professioneel, uitslagen zullen op dezelfde avond nog worden gepubliceerd. Omdat de route net iets langer is dan 10 km, zullen we dit jaar alle kilometers duidelijk weergeven onderweg zodat je ook zelf je 10 km kunt klokken.

Dit jaar werken we samen met Run for KiKa Marathon met en sponsoren we met onze eigen avondloop de sponsormarathon van Marc Wiewel in Chicago op 8 oktober aanstaande:
'Hoi, ik ben Marc Wiewel. Aan de 3e tHUIS aan de AMSTEL Avondloop is een goed doel gekoppeld; Run for KiKa Marathon! Sinds 2015 loop ik marathons voor Stichting KiKa (Kinderenkankervrij). Na New York (2015) en Tokyo (26 februari 2017) wordt Chicago (8 oktober 2017) mijn 3e marathon die ik voor KiKa loop. Naast een gepassioneerd loper ben ik minstens zo bevlogen in het werven van fondsen voor KiKa. Het ingezamelde geld komt ten goede aan onderzoek naar kinderkanker en het ontwikkelen van betere (meer kindvriendelijke) behandelingmetboden. Tevens gaat een deel ervan naar het in 2018 te openen Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Ik zet me daar met veel plezier en vol overtuiging voor in. Zie voor meer informatie: www.runforkikamarathon.nl/marc-wiewel.

'Ik ben bijzonder blij dat tHUIS aan de AMSTEL mij de mogelijkheid geeft om tijdens de loop op 29 september a.s. aandacht te vragen voor KiKa. Een deel van het inschrijfgeld zal bestemd zijn voor dit nobele doel. Verder kunt u tijdens de avond een extra donatie kwijt in de daarvoor bestemde collectebussen. En wellicht hebben we nog enkele andere verrassingen in petto.
Ik verheug me erop jullie 29 september a.s. te begroeten.'

Van jouw inschrijving gaat er rechtstreeks 1 euro naar KiKa, en tHUIS aan de AMSTEL legt er voor elke inschrijving nog 1 euro bij.

Heb je nog vragen? Stuur een mail naar info@thuisaandeamstel.nl.

Veel renplezier en tot 29 september!

View Event →
Sep
24
5:00pm 5:00pm

Nieuw seizoen Jazz op zondagen start 24 september

Vanaf 24 september iedere zondagnamiddag tussen 17.00 – 20.00 uur live Jazz, Blues en Soul in café tHUIS aan de AMSTEL. We hebben een mooi programma voor het komende seizoen en starten 24 september met Babette Verhoef.

Babette Verhoef.jpg

 

Trio Babette Verhoef

Babette Verhoef zingt in het trio Babette Verhoef met Arnold Dooyeweerd op contrabas, bekend van de wekelijkse workshops in het Bimhuis, en David Golek op gitaar, nationaal en internationaal geprezen, mooie melodieën, chansons, liedjes en bossa nova’s.

Babette staat vanaf haar 14e op het podium in verschillende formaties zoals
Trio Tritoon, het Babette Verhoef Quartet en
Les Bonbons de Babette. Ook zingt ze regelmatig in Bethany’s Jazzclub. www.babetteverhoef.nl.

Kom luisteren, borrelen en relaxen op zondag 24 september bij tHUIS aan de AMSTEL.

Klik hier voor een overzicht van de komende optredens.

View Event →
Sep
9
10:00am10:00am

Kom naar de proeverij van Buurderij Amstelkwartier op 9 september!

watertap tuin huis tHUIS.jpg

Toen de Ingenieurswoning van de Zuidergasfabriek werd gebouwd, 1907-1913, aan de overkant van de Amstel, lag het op de grens van de stad met het platteland.
En nog steeds verbindt Café tHUIS aan de AMSTEL, sinds 2014 gevestigd in deze voormalige ingenieurswoning, stad en platteland. Het café is enerzijds een plek om mensen te ontmoeten: het ligt op een prachtige locatie, direct aan de Amstel, waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Anderzijds reikt tHUIS aan de AMSTEL uit naar producenten in het Amstelland en nabije omgeving om samen te werken, uit te wisselen en kwaliteit te leveren. Een ‘tHUIS’ voor boeren, burgers en buitenlui! Vandaaruit is ook Buurderij Amstelkwartier ontstaan.

De voormalige Ingenieurswoning heeft in 1988 de status van Rijksmonument gekregen en is in 2013 in oude stijl gerestaureerd door Stadsherstel N.V.. Bijzonder zijn de glas-in-lood ramen, de ronde erker met daarboven het balkon, de fries met vakwerk-cassettes en binnen in het pand kun je onder andere de originele schouwen, houten lambriseringen en de hoekdetails bewonderen.
Daar waar de deuren van tHUIS aan de AMSTEL openstaan mag je op ontdekkingstocht door het pand. Ook de tuin is zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat teruggebracht.
Café tHUIS aan de AMSTEL straalt een relaxte, authentieke, huiselijke sfeer uit, waar creatieve en biologische gerechten geserveerd worden en waar je lekker kunt eten en drinken.

Buurderij Proeverij tHUIS_MR.jpg

 

Buurderij Amstelkwartier
Door contact te leggen met producenten in en om het Amstelland en de nabije buren van Amstelkwartier en omgeving is er een bijzonder productie- en distributiesysteem gerealiseerd dat menselijker, meer ecologisch en eerlijker is. ‘Buurderij Amstelkwartier’ is ontstaan uit liefde voor verbinding en gezond, eerlijk voedsel.
Sinds de feestelijke opening, met proeverij, op 8 juli jl. zijn er nu al meer dan 20 producenten. Zij leveren elke zaterdag in de tuin van tHUIS aan de AMSTEL en vertellen enthousiast over hun werk en het product dat zij met zorg kweken of bereiden.

De proeverij
Je bent van harte welkom om kennis te maken met de Boeren en de Buren en te proeven van bijvoorbeeld fruit, tomaatjes, kaas en stoofpotjes. Kom naar de Buurderij op zaterdag 9 september tussen 10.00 – 12.00 uur.

Kijk ook op de website van Buurderij Amstelkwartier voor producenten uit het Amstelland zoals Kaasboerderij Geingenoegen, Bakkerij Iambe, Containing mushrooms, KEK! Bier en Het Groene Kader. Meld je aan als Buur en bestel je producten elke week online!
Voor meer informatie: www.boerenenburen.nl

Proeverij Buurderij Amstelkwartier
zaterdag 9 september
10.00 - 12.00 uur

Café tHUIS aan de AMSTEL
Korte Ouderkerkerdijk 45
1096 AC Amsterdam

www.thuisaandeamstel.nl

View Event →
Jul
16
11:00am11:00am

Koffieconcert Las Amigas Ardientes, zondag 16 juli 11.00 uur

Las Amigas Ardientes, Argentijns liedrepertoire

Mattanja van den Bos (sopraan) en Els Streefkerk (piano): vrolijk en vurig!
Zij brengen Argentijnse liederen tijdens het koffieconcert bij tHUIS aan de AMSTEL. Kom lekker een kopje koffie drinken of een ontbijtje genieten op zondag 16 juli, 11.00-13.00 uur.

'In 2016 heeft onze Zuid-Amerikaanse vriendin en pianiste Aleyda Alvarez ons bij elkaar gebracht. We hebben samen inmiddels een prachtig repertoire opgebouwd. Ons visitekaartje is Argentijns liedrepertoire uit de 20e eeuw: inspirerende, warmbloedige en heel toegankelijke muziek.'

Luister naar de roos en de wilg, een prachtig lied van Carlos Guastavino.

La Rosa Y El Sauce - Carlos Guastavino

 

View Event →
Jul
8
10:00am10:00am

Buurderij Amstelkwartier gaat van start

Boeren & Buren is een internationaal marktconcept gestart in 2011 om lokale producten makkelijk, dichtbij mensen te brengen. Doordat je online de bestelling doorgeeft heb je gegarandeerd vers voedsel waarbij overschotten worden tegengegaan. Vervolgens bezorgen lokale ondernemers elke week hun producten op een vaste plek in de buurt: zuivel, brood, vlees, groente en fruit worden door klanten bij de ‘Buurderij’ opgehaald. Op deze manier heb je de kans de producenten, veelal boeren, te ontmoeten en worden onderlinge banden versterkt.
Het initiatief komt vanuit de buurt en heeft het doel iedereen te voorzien van lekkere, lokale en verse producten. Maar ook om de landbouw van de toekomst te helpen ontwikkelen en ondersteunen.
Consumenten, boeren en ambachtelijke producenten werken mee aan de opkomst van een productie- en distributiesysteem dat menselijker, meer ecologisch en eerlijker is.

Boodschappen doen bij Buurderij Amstelkwartier! 

Op 1 juli start Buurderij Amstelkwartier, een initiatief van bewoners in de wijk Amstelkwartier in samenwerking met café tHUIS aan de AMSTEL. Via Buurderij Amstelkwartier kunnen bewoners uit de omliggende wijken Amstelkwartier, Rivierenbuurt en Amsteldorp/Watergraafsmeer wekelijks verse producten kopen van boeren uit de directe omgeving van Amsterdam.

Een kleine greep uit het aanbod van de Buurderij Amstelkwartier

Kaasboerderij Geingenoegen: ambachtelijk gemaakte boerenkaas en yoghurt van hun 25 koeien die in de zomer lekker buiten lopen in de weides bij Abcoude. www.kaasboerderij-geingenoegen.nl
Het Groene Kader: werkt met de seizoenen en door het met aandacht zaaien, planten, verzorgen en oogsten produceren zij biologisch dynamische groente. Deze manier van werken wordt ook als therapie/arbeidsre-integratie ingezet. www.hetgroenekader.nl
Bakkerij Iambe: het biologisch brood wordt in de eigen bakkerij in de Pijp gebakken op een stenen vloer en het zuurdesembrood wordt gemaakt van eigen moederdeeg. Deze vruchtbare werkplek is er voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. www.iambe.nl
Boer Erik: is bekend van het verse fruit uit eigen boomgaarden rondom Utrecht en Amsterdam. Ook zijn er lunchboxen te bestellen voor bedrijven en fruitlunches voor schoolkinderen.www.boererik.nl 
Hortensius Imkerij: lekkere honing, goed voor het bevorderen van de biodiversiteit!www.imkerijhortensius.nl 
Containing mushrooms: deze oesterzwammenkwekerij is gevestigd op de Boeletuin: een groene oase tussen de kantoren van de Amsterdamse Zuidas. www.containingmushrooms.nl 
KEK! Bier: Voor speciale, ambachtelijk gebrouwen bieren uit Ouderkerk aan de Amstel. www.kek-bier.nl

De online verkoop gaat van start op 23 juni en producten kunnen vanaf 8 juli elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00uur opgehaald worden op het terras van café tHUIS aan de AMSTEL. 
Zaterdag 8 juli wordt Buurderij Amstelkwartier feestelijk geopend. Alle producenten zijn dan aanwezig zodat geïnteresseerden kennis kunnen maken met hun producten en met het concept.

Via www.boerenenburen.nl lees je alles over dit nieuwe marktconcept en kun je je direct aanmelden als buur bij Buurderij Amstelkwartier! 

View Event →
Jul
1
6:00pm 6:00pm

Een zwoele zomeravond impressie op 1 juli met heerlijk eten, gezelligheid en goede muziek.

Zomerblues aan de AMSTEL

Carmen Gomes inc. en Patrick Verheij & band treden op bij tHUIS aan de AMSTEL. Zij brengen samen met Karin en Brancka afwisselend Soul, Jazz en Blues en zorgen voor een mooie mix van ballads en ups door een setje van Cohen toe te voegen aan het repertoire.

De weersvoorspelling zegt ons dat we 1 juli helaas geen zwoele zomeravond krijgen: er is bewolking met regen voorspeld en 17 graden overdag. We verplaatsen daarom ons feestje naar binnen: de gerechten worden in de keuken bereidt, er komt een buffet met salades, brood en sauzen. Op de avond zelf koop je een bonnetje voor een gerecht, en zoek je een plekje om te eten: het zogenaamde aanschuiven (prijzen liggen tussen de 14 en 17 euro). Voel je vrij om bij onverwacht mooi weer een plaatsje buiten te kiezen. De band en het buffet zijn echter binnen, je kunt vrij rondlopen buiten of in het café.

We willen graag dat er voldoende lekkers op voorraad is, dus voor de barbecue wel graag even opgeven met hoeveel personen je komt, dat kan via info@thuisaandeamstel.nl, grote groepen kunnen we echter niet meer plaatsen.

BBQ


Ook zo’n zin om te relaxen onder het genot van hemelse klanken en super lekkere hapjes en drankjes? Kom langs en geniet van deze fantastische midzomeravond!

Carmen Gomes

Carmen Gomes

Jazz, Blues & Soul

Collectief Verheij & Friends verdienden hun sporen in binnen- en buitenland op vele festivals en evenementen. Op 1 juli verzorgen zij naast Carmen Gomes Inc. 2 sets. Carmen Gomes brengt in oktober een nieuwe CD uit, daarover in het najaar meer nieuws. De muziek van Verheij & Friends zou je het best als 70's vintage kunnen betitelen: mooie liedjes, romantisch, maar ook funky en groovy. Katrin Koegel en Brancka vullen het programma aan. Patrick Verheij, founder van het collectief, doet een showcase van nummers van Leonard Cohen, waarmee de 'Friends' later dit jaar ook op de Uitmarkt zullen staan.

Patrick and Friends

Patrick and Friends

View Event →
Jun
18
11:00am11:00am

Dag van de Architectuur, zondag 18 juni

AMSTELKWARTIER: RONDLEIDINGEN IN BIJZONDERE GEBOUWEN

Deze dag staan de deuren van culinair en artistiek café tHUIS aan de AMSTEL open voor publiek. In de voormalige 'ingenieurswoning' van de Zuidergasfabriek kun je alle ruimtes bezichtigen en kun je deelnemen aan lezingen.

Kom 18 juni naar een van de zes lezingen
en ontdek de historische achtergrond van tHUIS aan de AMSTEL

De tweede en de laatste van de reeks worden gegeven door Jurg Hertog en Jaap Hulscher samen. Architect Jurg Hertog, van Emma Architecten, licht toe hoe schoonheid en ambachtelijkheid de rode draden vormden tijdens de restauratie van de voormalige ingenieurswoning en het overig werk van Emma.

Jaap Hulscher, Hoofd Restauratie en Planontwikkeling Stadsherstel, zal vertellen over de functie van monumenten die Stadsherstel voor de stad belangrijk vindt: de methode Stadsherstel.

DEZE TWEE LEZINGEN ZIJN OM:
12.00-12.45uur en 16.00-16.45uur voor max. 30 personen.
Let op: de lezing duurt 45 minuten, aansluitend geven de sprekers een rondleiding van 30 minuten.
De vier andere lezingen zijn:
11.00: In 100jaar van polder tot bruisende stadswijk
13.00: Van A(mstel) naar B(ijlmer)
14.00: In 100jaar van polder tot bruisende stadswijk
15.00: Wie beslist?

Geef je hier op en koop je ticket!

Tot zondag 18 juni!

Als je toch op het terrein van de Zuidergasfabriek bent voor het bezoek aan de voormalige ingenieurswoning, laat je dan ook verleiden voor de wandeling die langs de watertoren leidt.
Kijk voor het volledige programma op dagvandearchitectuuramsterdam  en voor achterliggende informatie op de sites van Stadsherstel, Emma Architecten.

 

View Event →
Jun
11
10:00am10:00am

Amstellanddag

tHUIS aan de AMSTEL doet ook actief mee aan deze Amstellanddag!

Stichting Beschermers Amstelland organiseert zondag 11 juni 2017 voor de 11e keer de Amstellanddag. Dit is niet alleen bijzonder omdat het een eeuwenoud cultuurhistorisch landschap betreft, maar omdat je deze dag onder andere bij de boeren kunt rondkijken en er allerlei leuke en interessante activiteiten zijn. Ook zijn er wandelingen uitgezet, kun je fietsen huren en het fort bezoeken. Bovendien kun je de heerlijkste (biologische) streekproducten proeven en kopen.

De pondjes varen op de Amstellanddag dus pak je fiets en ga op ontdekkingstocht!

tHUIS aan de AMSTEL maakt natuurlijk deel uit van Amstelland en zal daarom de streekproducten extra in het zonnetje zetten. Ben je ook dol op lekkere biologische kaasjes? Kom dan zeker langs! En voor kinderen staan spelletjes en limonade klaar.

Kijk voor meer informatie, plattegrond en de feestelijke opening op:

https://www.beschermersamstelland.nl

View Event →
Jun
5
to Sep 4

Expositie Jaap Broersma: “Treffen met het Amstelkwartier”

“Treffen met het Amstelkwartier”

 

tref·fen (trof, heeft getroffen)

 

1 raken bij slaan, schieten enz.: het doel treffen; dit portret is goed getroffen lijkt net echt
2 geluk hebben; boffen: je treft het
3 (van iets slechts) overkomen: een zware ramp heeft die familie getroffen
4 ontroeren
5 vinden, ontmoeten: waar kan ik je treffen?
(bron: van Dale woordenboek)

Nog geen vijf jaar geleden was de gloednieuwe wijk het Amstelkwartier een rafelrand in Amsterdam. Een braakliggende strook, ingesloten door Amstel, industrieterrein en Bijlmerbajes. Nu wordt er gebouwd, gewoond en geleefd. Bijna alles is nieuw. Alleen de watertoren en een aantal directiewoningen van de oude gasfabriek hebben de transitie naar de nieuwe tijd doorstaan. Bewoners die overal vandaan komen, bouwen er een gezamenlijke toekomst. Er heerst een pioniersgeest, er wordt samengewerkt en er wordt ruzie gemaakt. Mensen zijn aan het ontdekken. Sommige bewoners hebben hun eigen huis of appartement laten bouwen, anderen leven gestapeld in de grote studentenflat. Een echte supermarkt is er nog niet, wel een winkel voor luxe keukens en een glamoureuze tandarts.

Hoe gaan die bewoners met elkaar om? Hoe zoeken ze de verbinding en waar slaan ze de piketpaaltjes om de ruimte af te scheiden? Elke wijk heeft zijn eigen signatuur. Die wordt doorgaans gemaakt in de eerste jaren na het ontstaan. Eenmaal gezet, is die signatuur moeilijk nog te veranderen. Het is het DNA van de wijk en dat wordt doorgegeven aan de volgende bewoners.

In het kunstproject “Treffen met het Amstelkwartier” onderzoeken Jaap Broersma (kunstschilder) en Wilma Mik (historica) het DNA van het Amstelkwartier. Ze schrijven over het dagelijkse leven, de historie en de ontwikkelingen in de buurt. Daarnaast leggen zij in beelden en schilderijen hun impressies van de buurt en haar bewoners vast. Een aantal van deze schilderwerken zijn deze zomer al te zien in tHUIS aan de AMSTEL. Van het kunstproject wordt een boek gemaakt dat medio 2018 zal worden aangeboden aan alle bewoners van het Amstelkwartier.

View Event →
Apr
17
3:00pm 3:00pm

Paas Proeverij & Masterclass Riedelglas

Café tHUIS aan de AMSTEL bestaat 3 jaar!

Om dit te vieren organiseren wij op 2e paasdag in samenwerking met enkele van onze leveranciers een proeverij door het gehele pand.

Op zolder is er op elk heel uur een Masterclass van slijterij de Gouden Ton waar zij de invloed van (Riedel) glaswerk op het proeven van wijn laten beleven. Hiervoor worden natuurlijk hun eigen heerlijke wijnen gebruikt die ook te koop zijn.

Onze koffieleverancier Catch Coffee brandt niet alleen zijn bonen zelf maar neemt iedereen ook graag mee in de verschillen tussen bonen uit verschillende werelddelen en temperaturen waarop bonen gebrand worden. Al uw prangende koffievragen kunt u deze middag stellen.

De inloop is vrij, je kunt je intekenen voor de Masterclass.

En wil je alleen maar zitten en genieten? In het café en op het terras komen wij langs met onze typische tHUIS aan de AMSTEL hapjes. Laat je verwennen met verse Hollandse kaas van de Blaarkop koe, wilde ganzenworstjes naar uniek recept van Meneer Wateetons, de tHuisgerookte zalm of verse Brabantse asperges. Reserveren is niet nodig, er is genoeg voor iedereen.

 

View Event →
Apr
16
1:30pm 1:30pm

Paasconcert Carmen Gomes Inc. & WhoSheDo

Op zondag 1e paasdag organiseren we een swingend jazzy paasconcert op het terras!

Geniet van 13.30 tot 19.00uur van de warme klanken van 2 bijzondere zangeressen:

Carmen Gomes Inc. en WhoSheDo, beide spelen al vaker op de zondagmiddag, komen deze zondag lekker buiten spelen en zingen!

Bij onverhoopt minder mooi weer gaan we naar binnen.

View Event →
Apr
16
to Apr 17

Paasbrunch 2017

PAASBRUNCH OP PAASZONDAG 16 en PAASMAANDAG 17 APRIL

Van 10.00 tot 14.00 uur:

Uitgebreide brunch met onder andere roerei met zalm en verse jus

€ 17,50 per persoon

reserveren vanaf 2 personen per mail aan reserveren@thuisaandeamstel.nl

Kinderen kunnen spelletjes doen en creatief eieren schilderen op Zolder!

 

 

View Event →
Apr
9
3:30pm 3:30pm

Jazz, blues & balads op de zondagmiddag: Rehana

Zondagmiddag 9 april, vanaf 15.30 uur: Rehana Begum

Rehana zingt met hart en ziel prachtige jazzstandards in de stijl van grootheden als Ella Fitzgerald en Sarah Vaughan. Haar warme, omfloerste stem leent zich uitstekend voor bruisende swing, pittige latin, romantische ballads en zwoele bossanova's. Zingen is voor haar het pure plezier van verhalen vertellen op muziek, of dat nu op het podium van een volle jazzclub in Rome is of tijdens een intiem feest in Nederland.

Rehana is als jazzvocaliste aan de opleiding voor jazz en lichte muziek in Amsterdam geschoold.

http://www.rehanabegum.com/

View Event →
Apr
3
to Jun 3

Expositie Rick Keijzer 3 april tot en met 3 juni 2017

Beeldend kunstenaar Rick Keijzer woont en werkt in Amsterdam. Hij maakt ruimtelijke werken waarin oxide processen en verandering van materialen een sterke rol spelen. De thema's binnen zijn werk zijn beïnvloed door zijn cultuurwetenschappelijke interesse en gaan over de definitie van beschaving, de neiging van de mens alles te preserveren en het cyclische karakter van het leven. Deze thema's vinden vorm in sculpturen, muurreliëfs en 'schilderijen' waarin staal, goud, zilver en organische materialen worden gebruikt.

Op vrijdag 7 april opent zijn solo expositie bij tHUIS aan de AMSTEL. Maar liefst 3 verdiepingen en de tuin worden gevuld met kunst! De opening is van 17.00 tot 19.00uur. Daarna is de expo nog tot begin juni te zien. (Op de bovenste verdiepingen hangen werken in vergaderruimtes die verhuurd worden, neem dus van te voren contact op als je alle werken wil bezichtigen.)

www.rickkeijzer.com

View Event →
Apr
2
3:30pm 3:30pm

Jazz, blues & balads op de zondagmiddag: Carmen Gomes Inc.

Zondag 2 april 15.30u: Carmen Gomes inc. "Souljazz with a bluesy touch”

Een optreden van Carmen Gomes Inc. is een verkenning in muziek. Omdat de leden van het kwartet als geen ander weten dat geen twee uitvoeringen van een nummer ooit hetzelfde kunnen zijn en omdat het misschien wel juist om die verkenningstocht gaat.
CGI is: Gitarist Folker Tettero; zijn bluesy sound zorgt voor net het beetje gewicht dat Gomes nodig heeft om haar stem te kunnen laten leunen op zijn akkoorden en riffs. Dat geeft bassist Peter Bjørnild en drummer Bert Kamsteeg op hun beurt weer meer vrijheid, zodat ze Gomes muzikaal uitdagen om tot het uiterste te gaan. En dat merk je. Haar op het conservatorium geschoolde stem kan kreunen, grommen en uithalen. Ze maakt haar nummers persoonlijk en oprecht, maar tegelijkertijd uitdagend en meeslepend, vol passie en energie.

Carmen Gomes Inc. draait om vier muzikanten die een perfecte melange zoeken van individuele expressie en harmonieus samenspel. Muziek die wordt gemaakt door vier mensen die begrijpen dat er uiteindelijk maar één de baas is. En dat is het lied.

Carmen Gomes won het Nederlands Jazz Vocalisten Concours en de "Singer of the Year Award" bij het Concours van het Breda Jazz Festival, dat werd gewonnen door haar band. Ze maakte opnames met het Metropole Orkest, speelde op het North Sea Jazz Festival, het Yokohama jazz festival in Japan, Copenhagen Jazzfestival en trad o.a. op met Louis van Dijk en Eric Vloeimans, Rob de Nijs, Angela Groothuizen en het Goede Doel. Carmen Gomes Inc. heeft diverse theater tournees gemaakt en 12 albums uitgebracht.
    
....Carmen Gomes is een Amsterdamse die als jazzsinger wordt geafficheerd, maar veel meer is. Met haar schitterende, intiem sensuele stem kan ze alle kanten op. Een krant schreef: ‘Als ze blues zingt, klinkt ze alsof ze zo van het katoenveld is afgeplukt, bij een gospelachtig nummer ga je halleluja roepen.’ Hier geen gospel, maar halleluja is wel op zijn plaats. Ze swingt, ze bluest en er zijn soulinvloeden. (Ton van Bemmel)

SoundStage! uit de V.S:
‘… Gomes, who has taken the songs to their bones and then restructured them to suit her style. Thus "Fever" doesn't sound like a cover of Peggy Lee; it sounds like a brand new take on a familiar song. You emerge from hearing it not thinking it's better or lesser than Lee's version, but that it's a valid new interpretation that could have come first.'

…Gomes heeft een bevallige, bluesy stem, die balanceert tussen sensuele overgave en beheersing. (E. van den Berg - De Volkskrant )

….Als ze blues zingt, klinkt ze alsof ze zo van het katoenveld is afgeplukt, bij een gospelachtig nummer ga je halleluja roepen. (Het Parool)

..Gomes schrijft mooie, intrigerende stukken, die ze zelf zeer overtuigend zingt. Gomes heeft door haar stem en composities weliswaar het voortouw maar het groepsgevoel spat van het eindresultaat af. -Ton Ouwehand – Jazz.

...Ze weet het grotendeels door haarzelf geschreven repertoire een weldadige expressiviteit mee te geven (HP/De Tijd)                                                                                                   

...En het belangrijkste is misschien nog wel dat ze de blues heeft. Niet letterlijk in de zin dat ze de blues zingt - wat ook af en toe wel gebeurt - maar in de zin dat haar stembuigingen doordrenkt zijn van alles waar de blues voor staat en dat is geen geringe prestatie (Trouw)

 

View Event →
Mar
26
3:30pm 3:30pm

Jazz, blues & balads op de zondagmiddag: Bondarev Trio

Zondag 26 maart vanaf 15.30 uur: het Bondarev Trio

The trio was established in early 2014 in Amsterdam by jazz trumpeter Evgenii Bondarev together with Stijn de Wit on double bass and Robin van Rhijn on drums. The trio represents old traditions of jazz in popular jazz standards written by the greatest well-known composers such as Cole Porter, George Gershwin and Duke Ellington.

Piano-less format of the jazz trio gives more harmonic space for the soloist and requires much stronger connection between the musicians. It gives in a way even more harmony then playing with piano or guitar, in additional there is more space sound-wise, which is fully used by these three talented musicians. The trio with a wide range of sounding the trumpet of Evgenii Bondarev, from lyrical and soft to wild and blues, melodic approach of playing double bass of Stijn de Wit and speaking drums of Robin van Rhijn allows an audience to enjoy real jazz.

 

View Event →
Mar
5
3:30pm 3:30pm

Jazz, blues & balads op de zondagmiddag: Patrick Verheij & Friends

Zondag 5 maart vanaf 15.30uur: Patrick Verheij & Friends

Collectief Verheij & Friends bestaat uit een groep professionele muzikanten die hun sporen verdienden op evenementen, festivals en theaters door het hele land, en ver daarbuiten. 

Hoewel de musici jazz geschoold zijn speelt de groep voornamelijk vintage pop en soulsongs. Mooie liedjes. Persoonlijk. Van eigen bodem, maar vaak op Amerikaanse leest geschoeid. De hebben daarbij hun eigen 'vintage', doch eigentijdse 'sound' ontwikkeld.

De bezetting deze winter: Klaas van Donkersgoed (percussie) & Dave Breidenbach (bas) & Folker Tettero (gtr) & Katrin Koegel (vocals) en founder Patrick Verheij (MC en vocals).

View Event →
Feb
26
3:30pm 3:30pm

Live Jazz @ Zondagmiddag - WhoSheDo

Elke zondag tussen 16.00u en 19.00u live Jazz, blues, ballads & bossa's.

Zondag 26 februari: WhoSheDo

WhoSheDo brengt swingende jazz in de stijl van de Cotton Club en de Moulin Rouge: de nostalgische sfeer uit de jaren 20 en 30, met jazz, whisky, champagne, cigars en gangsters.

WhoSheDo heeft een spannend repertoire: naast opzwepende swingnummers, speelt WhoSheDo sfeervolle ballads, of krijgen hits van deze tijd, zoals van Rihanna, Amy Winehouse en Jessie J, een jaren 30 tintje.

Onlangs heeft WhoSheDo een album uitgebracht met geheel eigen repertoire. De liedjes met pakkende melodieën zijn geïnspireerd door o.a. jaren 20 en 30 swing en gypsyjazz. Alle teksten zijn geschreven door frontvrouw Mylène Hanson. Ze zijn gevat, met humor doorspekt en gaan over onderwerpen van deze tijd.

WhoSheDo bestaat uit muzikanten die als geen ander weten wat swingen is en zorgt gegarandeerd voor een uniek optreden dat stijl, enthousiasme, humor en sfeer uitstraalt!

info@whoshedo.nl | www.whoshedo.nl | www.youtube.com/watch?v=1mPxLHCcT1U

View Event →
Feb
5
3:30pm 3:30pm

Jazz, blues & balads op de zondagmiddag: Trio Elzz

Zondag 5 februari, 15.30 - 18.00uur: Trio Elzz

Wij zijn trio Elzz en spelen het Americain songbook rond. Ballads, bossa's en swing. Quillermo en Thomas zijn gepassioneerde jazzmusici, die de standards gebruiken in persoonlijke improvisaties. Els beweegt zich vrij door de teksten en de melodie-lijnen, een prettige wandeling op een zondagmiddag.

Je kunt hen horen op www.Quillermocelano.com en www.thandersen.com.

Els Teunissen is te vinden op www.elzz.nl, maar je laten verrassen is ook een idee!!

View Event →
Jan
1
5:00pm 5:00pm

Nieuwjaarsborrel

Op 1 januari is iedereen van harte welkom tijdens onze Nieuwjaarsborrel! Toost je met ons mee op een nieuw jaar?

Vanaf 17.00u staat er een glaasje prosecco voor je klaar!

015.jpg

Tijdens onze nieuwjaarsborrel hebben we muziek van de Squeaky Boots! Zij treden al geruime tijd samen op, en intussen hebben ze helemaal hun stijl gevonden. Het liefst zingen ze vintage songs uit de jaren '30, '40 en '50 (denk aan de Andrews Sisters, jazz standards, Pink Martini), waar ze hun eigen draai aan geven. De optredens en muziek zijn vrolijk, persoonlijk en er is altijd ruimte voor een beetje tongue in cheek.

Eerst een frisse neus halen met de nieuwjaarswandeling? Meld je aan via info@thuisaandeamstel.nl, of loop gewoon gezellig mee, we starten om 14.00u.

Vanaf 17.30uur serveren we een boerenkoolmaaltijd.

Kinderen mee? In de ruimtes op de 1e verdieping worden spelletjes en tekenspullen klaar gezet! Ook de sjoelbak wordt weer van zolder gehaald.

We zijn op 1 januari geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

View Event →
Jan
1
2:00pm 2:00pm

Nieuwjaarsdagwandeling

Wandel mee het nieuwe jaar in!

Ook dit jaar organiseren we weer met veel plezier de tHUIS aan de AMSTEL nieuwjaarsdagwandeling! Loop je mee?

We starten de wandeling om 14.00u en zijn rond 16.00u weer terug. 
We lopen langs de Amstel naar groengebied Amstelland, waar we over laarzenpaden en door weilanden ploeteren. Langs boerderijen en boomgaarden, over sloten en door de modder... wees voorbereid!

Terug bij tHUIS aan de AMSTEL staan glühwein en erwtensoep klaar (€5).

Aanmelden voor de wandeling graag via info@thuisaandeamstel.nl zodat we weten op hoeveel mensen we ongeveer kunnen rekenen.
 
Voor tHUISblijvers zijn er natuurlijk weer spelletjes en een warm café!

Om 17.00u heffen we vervolgens het glas op het nieuwe jaar en vanaf 17.30u is er een boerenkoolmaaltijd. Inschrijven niet nodig, zoek een gezellig plekje!
(we zijn op Nieuwjaarsdag open van 12.00 tot 20.00)

 

View Event →
Dec
23
9:30pm 9:30pm

Concert "How the light gets in" Songs of and inspired by Leonard Cohen

Een alternatieve kerstviering met Patrick Verheij & Friends
Over hoe in donkere tijden het licht binnenkomt

Eind oktober reisde vertolker Patrick Verheij naar het Griekse eiland Hydra, waar zijn inspirator Leonard Cohen wereldhits schreef als ‘Bird on a wire' en ‘So long Marianne’. Op het moment dat Verheij aankwam in de hoefijzervormige haven van Hydra bracht Cohen zijn laatste album uit. Een zwanenzang, een requiem over Hydra, over muze Marianne. Verheij wist niets van het uitkomen van het album toen hij daags ervoor zijn reis boekte. Bij terugkomst in Amsterdam overleed Leonard Cohen. Een mysterieuze samenloop? Werd de reis van Verheij naar Hydra onbedoeld een studiereis, een voortijdige bedevaart?

Op 23 december improviseert, duidt en hertaalt Patrick Verheij werk van Leonard Cohen. Dit doet hij samen met de live band van 'Friends'. Van 21.30 tot 22.45 uur.

Gratis entree, bijdrage naar waardering wordt op prijs gesteld.

Aanmelden graag via patverheij@gmail.com of via info@thuisaandeamstel.nl

 

Verheij.jpg

Patrick Verheij & Friends: Kees Post (piano), Folker Tettero (gitaar), Dave Breidenbach (bas), Rowin Tettero (drums).

Cohen schreef 'Brid on a wire' omdat een vogel vanaf een electriciteitskabel op zijn hoofd poepte. Verheij bezocht Cohen's huis op Hydra en 'the wire'. Dit was eind oktober, voordat Cohen stierf. Juist op de dag dat 'You want it darker' uitkwam.

 

View Event →
Dec
11
3:30pm 3:30pm

Jazz, blues & balads op de zondagmiddag: the Squeaky Boots

Welkom bij de Squeaky Boots! We treden al geruime tijd samen op, en intussen hebben we helemaal onze stijl gevonden. Het liefst zingen we vintage songs uit de jaren '30, '40 en '50 (denk aan de Andrews Sisters, jazz standards, Pink Martini), waar we onze eigen draai aan geven. Leuk detail is dat we niet alleen maar nummers uit die periode zingen, maar ook top 40-nummers die zijn voorzien van een vintage sausje. Onze optredens en muziek zijn vrolijk, persoonlijk en er is altijd ruimte voor een beetje tongue in cheek.

View Event →
Dec
5
to Mar 12

Expositie Laura Kamphuis - Proud Sisters - 5 december t/m 12 maart

PROUD SISTERS - MADE BY LAU

Laura Kamphuis is een jonge en talentvolle kunstenares, gevestigd met haar eigen Atelier in Amsterdam. In 2014 is ze afgestudeerd in Media Styling & Vormgeving aan de Academie Artemis. Laura schildert met acrylverf op linnen doek. 
In deze serie schilderijen - speciaal gemaakt voor deze expositie in het café - trekken het opvallend kleurgebruik en de herhaling in vorm & patroon de aandacht. Laura wil met deze serie 'Proud Sisters' de hedendaagse vrouw in het daglicht plaatsen. De aanzienlijke hoeveelheid witte verf in haar doeken staan symbool voor inzicht, openheid en bezieling.
Neem alvast een kijkje op haar website www.madebylau.com

View Event →
Dec
5
to Feb 5

Expositie Marc Olthoff - Fotografie - 5 december t/m 5 februari

Marc Olthoff’s fotografische beelden: "Stories", "Captivating", "Extra-Ordinary"

Marc maakt prikkelende beelden die de aandacht van de toeschouwer langer vasthouden dan een ogenblik. Ze tonen een incompleet verhaal, iets verrassends/onverwachts en roepen de vraag op wat er nu precies gebeurt binnen en buiten het beeld.

De series “Stories” en “Captivating”  plaatsen de toeschouwer in de positie van een voyeur. Hij/zij ziet iets dat waarschijnlijk niet gezien had mogen worden.

De beelden tonen meestal maar een deel van het verhaal; Bij nadere bestudering blijkt er soms meer informatie in het beeld, maar toch blijven er een aantal punten open om zelf in te vullen.

De toeschouwer wordt verleid om te overwegen wat hij nu ziet en wat het betekent om zo tot een eigen invulling van het verhaal te komen.

“Captivating” toont personen in een ongemakkelijke situatie.

Terwijl de meeste mensen zich zouden proberen te bevrijden, lijken deze personen het lijdzaam te ondergaan ... Waarom…

Het creatieve proces waarin de toeschouwer het verhaal ‘afmaakt’ is een essentieel onderdeel van deze twee series.

De serie “Extra-Ordinary” toont alledaagse objecten die op een creatieve manier samengevoegd zijn met een knipoog. Zo maakt Marc bijvoorbeeld bloemen of fruit tot acteurs in een verhaaltje.

Voor Marc is een beeld gelukt als een toeschouwer er ’s avonds, thuis, met een glas wijn nog even aan denkt..

Marc Olthoff (50; Bleiswijk) richt na een carrière als Directeur Technologie bij Unileversinds 2012 al zijn aandacht op zijn passie voor fotografie. In 2015 is Marc afgestudeerd aan de Fotovakschool. Marc is het afgelopen jaar meerdere keren internationaal onderscheiden:

-          Een Zilveren medaille bij de Prix de la Photographie Paris

-          Een Bronzen medaille bij de Moscow International Foto Awards

-          13 eervolle vermeldingen bij wedstrijden in Amerika en Rusland

-          Onlangs 5 eervolle vermeldingen bij de ND Awards.

Zijn beelden passen niet eenvoudig in een standaard hokje. Misschien zijn ze het beste te omschrijven als “Verhalende Foto’s”. Ze tonen meestal iets onverwachts, iets verrassends en roepen de vraag op wat er nu precies gebeurt in en buiten het beeld. Bij nadere bestudering vindt de toeschouwer meer informatie in het beeld, maar toch blijven er een aantal punten open om zelf in te vullen. De beelden prikkelen de fantasie van de toeschouwer om het verhaal achter de foto zelf te vormen. Meer informatie op www.photography.molland.nl.

 

View Event →

 

Nieuwsbrief

 

Contact

tHUIS aan de AMSTEL
Korte Ouderkerkerdijk 45
1096 AC Amsterdam 

Algemeen@thuisaandeamstel.nl 020 354 7520

Reserveringen 06 1143 6065

 

Openingstijden

Maandag t/m donderdag 08.30 - 23.00 uur

Vrijdag    08.30 - 01.00 uur

Zaterdag 10.00 - 01.00 uur

Zondag   10.00 - 23.00 uur

Keuken open dagelijks tot 21.30uur
Reserveren vanaf 6 personen 06 1143 6065

 

Powered by Plint.cc & Noun- Amsterdam