tHUIS aan de AMSTEL

tHUIS aan de AMSTEL is een culinair en artistiek café in de voormalige “Ingenieurswoning” van de Zuidergasfabriek in Amsterdam Oost. Hier kun je 7 dagen per week genieten van koffie, wijn en bijpassende gerechten. Breng een bezoek aan onze expo's en proeverijen. Kom vergaderen, brainstormen en elkaar ontmoeten met een ontbijt, lunch, borrel of diner in één van de authentieke kamers of in de tuin.

Back to All Events

tHUIS aan de AMSTEL LICHTFESTIVAL!


In de binnenstad is van eind november tot begin januari het Amsterdam Light Festival.

tHUIS aan de AMSTEL heeft met de lichtobjecten van Marion Huijskens haar eigen LICHTFESTIVAL: te zien van 28 november tot en met 28 februari 2016

Marion over haar lichtobjecten:

Het maken van lichtobjecten is voor mij een andere vorm van schilderen, hetgeen ik sinds 1998 doe, zoals op mijn website www.marionhuijskes.nl te zien is. Het spelen met materiaal, met licht en donker, tegenstellingen en leegte kan mij eindeloos boeien.
De sfeer die uiteindelijk opgeroepen wordt is, ontstaat niet op basis van een voorop gezet plan,maar is iets dat gaandeweg ontstaat.
Het spelen met de genoemde aspecten zijn voor mij een mogelijkheid om de subtiliteit die in het leven zeker aanwezig is, vorm te geven.

Mijn hele leven heb ik me bezig gehouden met creativiteit; mijn HBO opleiding was er deels op gericht; destijds in mijn werk in het bedrijfsleven was het bruikbaar om buiten gevestigde kaders te denken.

Ik zie in het dagelijks leven overal inspiratie om te verbeelden op mijn manier.Ik kan ook het vastleggen in fotografie, waarbij mij het niet gaat om de technisch perfecte foto. Het gaat mij meer om een bepaalde kwaliteit weer te geven, die in het haastige leven van nu over het hoofd gezien kan worden.

 

Nieuwsbrief

 

Contact

tHUIS aan de AMSTEL
Korte Ouderkerkerdijk 45
1096 AC Amsterdam 

Algemeen@thuisaandeamstel.nl
020 354 7520

Reserveringen en verhuur: 06 1143 6065 of reserveren@thuisaandeamstel.nl

 

Openingstijden

Maandag t/m donderdag 08.30 - 23.00 uur
Vrijdag    08.30 - 01.00 uur
Zaterdag 09.00 - 01.00 uur
Zondag   09.00 - 23.00 uur

Keuken open dagelijks tot 21.30 uur (in de wintermaanden tot 20.30 uur)
Reserveren voor café vanaf 6 personen 020-3547520

 

Powered by Plint.cc & Noun- Amsterdam