tHUIS aan de AMSTEL

tHUIS aan de AMSTEL is een culinair en artistiek café in de voormalige “Ingenieurswoning” van de Zuidergasfabriek in Amsterdam Oost. Hier kun je 7 dagen per week genieten van koffie, wijn en bijpassende gerechten. Breng een bezoek aan onze expo's en proeverijen. Kom vergaderen, brainstormen en elkaar ontmoeten met een ontbijt, lunch, borrel of diner in één van de authentieke kamers of in de tuin.

Expositie Pauline van Buringen 23 maart t/m 17 mei


Pauline van Buringen (1961) woont en werkt in de Rivierenbuurt en een deel van de schilderijen is hier en bij de Omval geschilderd.

"Ik voel me dan ook ‘tHuis aan de Amstel’. Een voorrecht dat mijn werk 2 maanden in dit sfeervolle en bijzondere café mag hangen. Inspiratie genoeg. Om een onderwerp te vinden, hoef ik niet ver van huis. Om mij heen zie ik legio verzamelingen van lijnen, richtingen en contrasten. Ik wil ontdekken wat ze met elkaar te maken hebben. Wat hun ‘ritme’ is. En dit versterken met duidelijk perspectief en hoog contrast. Zowel in licht & donker, veraf & dichtbij als in natuur & industrie. Hierdoor ontstaan kleine abstracties die zorgen voor een grafische impressie van de werkelijkheid. Ik werk vooral ‘live’ in de open lucht voor de sfeer van het moment. Kleur is mooi meegenomen maar nooit het uitgangspunt. De zeggingskracht van wat ik maak, is geheel aan de toeschouwer.
www.paulinevanburingen-art.nl.

 

Nieuwsbrief

 

Contact

tHUIS aan de AMSTEL
Korte Ouderkerkerdijk 45
1096 AC Amsterdam 

Algemeen@thuisaandeamstel.nl
020-3547520

 

Openingstijden

Maandag t/m donderdag 08.30 - 23.00 uur

Vrijdag 08.30 - 01.00 uur

Zaterdag 10.00 – 01.00 uur

Zondag 10.00 – 23.00 uur

Keuken open dagelijks tot 21.30uur (reserveren vanaf 6 personen)

 

Powered by Plint.cc & Noun- Amsterdam