tHUIS aan de AMSTEL

tHUIS aan de AMSTEL is een culinair en artistiek café in de voormalige “Ingenieurswoning” van de Zuidergasfabriek in Amsterdam Oost. Hier kun je 7 dagen per week genieten van koffie, wijn en bijpassende gerechten. Breng een bezoek aan onze expo's en proeverijen. Kom vergaderen, brainstormen en elkaar ontmoeten met een ontbijt, lunch, borrel of diner in één van de authentieke kamers of in de tuin.

Concert "How the light gets in" Songs of and inspired by Leonard Cohen

Een alternatieve kerstviering met Patrick Verheij & Friends
Over hoe in donkere tijden het licht binnenkomt

Eind oktober reisde vertolker Patrick Verheij naar het Griekse eiland Hydra, waar zijn inspirator Leonard Cohen wereldhits schreef als ‘Bird on a wire' en ‘So long Marianne’. Op het moment dat Verheij aankwam in de hoefijzervormige haven van Hydra bracht Cohen zijn laatste album uit. Een zwanenzang, een requiem over Hydra, over muze Marianne. Verheij wist niets van het uitkomen van het album toen hij daags ervoor zijn reis boekte. Bij terugkomst in Amsterdam overleed Leonard Cohen. Een mysterieuze samenloop? Werd de reis van Verheij naar Hydra onbedoeld een studiereis, een voortijdige bedevaart?

Op 23 december improviseert, duidt en hertaalt Patrick Verheij werk van Leonard Cohen. Dit doet hij samen met de live band van 'Friends'. Van 21.30 tot 22.45 uur.

Gratis entree, bijdrage naar waardering wordt op prijs gesteld.

Aanmelden graag via patverheij@gmail.com of via info@thuisaandeamstel.nl

 

Verheij.jpg

Patrick Verheij & Friends: Kees Post (piano), Folker Tettero (gitaar), Dave Breidenbach (bas), Rowin Tettero (drums).

Cohen schreef 'Brid on a wire' omdat een vogel vanaf een electriciteitskabel op zijn hoofd poepte. Verheij bezocht Cohen's huis op Hydra en 'the wire'. Dit was eind oktober, voordat Cohen stierf. Juist op de dag dat 'You want it darker' uitkwam.

 

 

Nieuwsbrief

 

Contact

tHUIS aan de AMSTEL
Korte Ouderkerkerdijk 45
1096 AC Amsterdam 

Algemeen@thuisaandeamstel.nl
020-3547520

 

Openingstijden

Maandag t/m donderdag 08.30 - 23.00 uur

Vrijdag 08.30 - 01.00 uur

Zaterdag 10.00 – 01.00 uur

Zondag 10.00 – 23.00 uur

Keuken open dagelijks tot 21.30uur (reserveren vanaf 6 personen)

 

Powered by Plint.cc & Noun- Amsterdam