tHUIS aan de AMSTEL

tHUIS aan de AMSTEL is een culinair en artistiek café in de voormalige “Ingenieurswoning” van de Zuidergasfabriek in Amsterdam Oost. Hier kun je 7 dagen per week genieten van koffie, wijn en bijpassende gerechten. Breng een bezoek aan onze expo's en proeverijen. Kom vergaderen, brainstormen en elkaar ontmoeten met een ontbijt, lunch, borrel of diner in één van de authentieke kamers of in de tuin.

Back to All Events

Knutselen en proeven op de 10e Amstellanddag

Op zondag 5 juni doet tHUIS aan de AMSTEL actief mee aan de 10e Amstellanddag. Neem met je kinderen deel aan de creatieve workshop, proef hoe zuivel van de boer smaakt, stap op je fiets, of vaar vanaf de kade mee met de gratis bootdienst!

Op zondag 5 juni vindt de 10e Amstellanddag plaats. De Stichting Beschermers Amstelland organiseert jaarlijks deze dag waarbij boeren, kunstenaars en ondernemers hun deuren open zetten voor bezoekers. Je kunt genieten van het prachtige eeuwenoude landschap waar de Amstel als verbindend lint tussen stad en land stroomt. Over het hele gebied verspreid worden activiteiten georganiseerd op het gebied van natuur, cultuur, historie, kunst, culinair; alles wat Amstelland zo divers en bijzonder maakt is te zien en te beleven. Kortom, een boordevol programma met voor ieder wat wils.

Bij tHUIS aan de AMSTEL kun je meedoen aan de creatieve workshop Maken-aan-de-Amstel en proeven hoe echte zuivel van de boer smaakt.

CREATIEVE WORKSHOP

Alle kinderen kunnen meedoen aan de creatieve workshop Maken-aan-de-Amstel. Knutselen, timmeren, knoeien, klooien, prutsen en maken. Bedenk, ontwerp, fantaseer of repareer... en maak er wat leuks van! Hervonden voorwerpen krijgen in de handen van je kinderen een nieuw leven.

ZUIVELPROEVERIJ

Proef en ervaar met al je zintuigen het verschil tussen echte melk, verse karnemelk en heerlijk gemaakte kaas van de boer versus deze producten, die gekocht in de supermarkt zijn. In onze tuin kun je meedoen aan deze verrassende proeverij. Ontzettend leuk om het verschil te kunnen ervaren!

OPSTAPPLEK GRATIS BOOTDIENST

Op de Amstellanddag varen de salonboten van Rederij Aemstelland tussen Amsterdam en Ouderkerk. De bootdienst is op deze dag gratis voor alle bezoekers. Er zijn diverse op- en afstapplekken, onder andere bij de Hermitage en de steiger bij het Kalfje. Voor tHUIS aan de AMSTEL kun je ook opstappen! Op de boot is een gids van Waternet aanwezig die allerlei leuke informatie geeft. Van tHUIS aan de AMSTEL tot Ouderkerk duurt ongeveer 5 kwartier. De boot vertrekt vanaf de kade bij ons voor de deur om 10.15, 13.15 en 14.15 uur. Ook in juli en augustus zal deze vaarroute nog enkele weekenden proefdraaien.

Meer informatie over de Amstellanddag is op de dag zelf verkrijgbaar bij tHUIS aan de AMSTEL!

 

 

 

 

Nieuwsbrief

 

Contact

tHUIS aan de AMSTEL
Korte Ouderkerkerdijk 45
1096 AC Amsterdam 

Algemeen@thuisaandeamstel.nl
020 354 7520

Reserveringen en verhuur: 06 1143 6065 of reserveren@thuisaandeamstel.nl

 

Openingstijden

Maandag t/m donderdag 08.30 - 23.00 uur
Vrijdag    08.30 - 01.00 uur
Zaterdag 09.00 - 01.00 uur
Zondag   09.00 - 23.00 uur

Keuken open dagelijks tot 21.30 uur (in de wintermaanden tot 20.30 uur)
Reserveren voor café vanaf 6 personen 020-3547520

 

Powered by Plint.cc & Noun- Amsterdam