tHUIS aan de AMSTEL

tHUIS aan de AMSTEL is een culinair en artistiek café in de voormalige “Ingenieurswoning” van de Zuidergasfabriek in Amsterdam Oost. Hier kun je 7 dagen per week genieten van koffie, wijn en bijpassende gerechten. Breng een bezoek aan onze expo's en proeverijen. Kom vergaderen, brainstormen en elkaar ontmoeten met een ontbijt, lunch, borrel of diner in één van de authentieke kamers of in de tuin.

Back to All Events

Exposities Leonie Mijnlieff en Marina Metaal - tot en met 2 oktober


Nieuwe exposities in ons café en in de ruimtes op de 1e en 2e verdieping!

Tot en met 2 oktober zijn de bijzondere werken van Leonie Mijnlieff en Marina Metaal te bekijken en te koop!

Over het werk van Marina Metaal: www.marinametaal.nl
Haar werk is eenvoudig en het werk weet je in al zijn eenvoud te raken. Daarmee bedoel ik niet dat het op een simpele manier gemaakt is, juist niet. Je ziet de liefde en de aandacht waarmee ze haar werk maakt. Het is vaak repetitief en werkt daardoor meditatief. Je wordt met haar kunstwerken meegenomen in het enigszins sombere wereldbeeld dat zich in bijna al haar werk aan je verschijnt. Ogen die zien wat jij niet wilt zien. (Leonie Mijnlieff)


Over het werk van Leonie Mijnlieff: www.leoniemijnlieff.blogspot.nl
Op de tekeningen van Leonie zien we half-mensen en half-dieren in een omgeving met dromerige bloemen. Ze gebruikt veel verschillende materialen en bij elke laag lijkt weer een nieuw verhaal te ontstaan. Geborduurde draden en geplooid papier geven een romantische indruk, maar met bloed als materiaal, opdoemende grimassen en pornografische details ontstaat een horrorachtige context. Flarden van archetypen uit een sprookjesachtige wereld.
(Marina Metaal)

Doorlopend kunstproject Leonie Mijnlieff: “Voortboorduursels”
Een doorlopend kunstproject, waarbij een “levensportret” van je gemaakt wordt. Aan de hand van jeugdfoto’s en een tweegesprek wordt er een kunstwerk gemaakt. Wat is jouw rode draad en welke bijzondere momenten of verhalen hebben impact op je leven gehad? En hoe hebben deze jou gevormd tot wie je nu bent? De uitkomst van het gesprek wordt in een intiem en persoonlijk levensportretje uitgewerkt.

Kosten incl. gesprek € 200,-

Meer informatie via info@leoniemijnlieff.nl

 

Nieuwsbrief

 

Contact

tHUIS aan de AMSTEL
Korte Ouderkerkerdijk 45
1096 AC Amsterdam 

Algemeen@thuisaandeamstel.nl
020 354 7520

Reserveringen en verhuur: 06 1143 6065 of reserveren@thuisaandeamstel.nl

 

Openingstijden

Maandag t/m donderdag 08.30 - 23.00 uur
Vrijdag    08.30 - 01.00 uur
Zaterdag 09.00 - 01.00 uur
Zondag   09.00 - 23.00 uur

Keuken open dagelijks tot 21.30 uur (in de wintermaanden tot 20.30 uur)
Reserveren voor café vanaf 6 personen 020-3547520

 

Powered by Plint.cc & Noun- Amsterdam