tHUIS aan de AMSTEL

tHUIS aan de AMSTEL is een culinair en artistiek café in de voormalige “Ingenieurswoning” van de Zuidergasfabriek in Amsterdam Oost. Hier kun je 7 dagen per week genieten van koffie, wijn en bijpassende gerechten. Breng een bezoek aan onze expo's en proeverijen. Kom vergaderen, brainstormen en elkaar ontmoeten met een ontbijt, lunch, borrel of diner in één van de authentieke kamers of in de tuin.

Back to All Events

Live Jazz op zondag met Verheij & Friends

Collectief Verheij & Friends bestaat uit een groep professionele muzikanten die hun sporen verdienden op evenementen, festivals en theaters door het hele land, en ver daarbuiten.

Hoewel de musici Jazz geschoold zijn speelt de groep voornamelijk vintage pop en soulsongs: mooie liedjes, persoonlijk en van eigen bodem, maar vaak op Amerikaanse leest geschoeid. Ze hebben daarbij hun eigen 'vintage', doch eigentijdse 'sound' ontwikkeld. Bij tHUIS aan de AMSTEL spelen ze in kleine bezetting, akoestisch.

De bezetting deze zondag: Klaas van Donkersgoed (percussie), Folker Tettero (gitaar), Dave Breidenbach - bas, Katrin Kögel (vocals) en Brancka (vocals).

Brancka brengt met haar gevoelige stem en persoonlijke interpretatie de Braziliaanse ritmes van bossa’s  en samba’s, die zij afwisselt met Jazz en Latin. Katrin Kögel brengt met haar diepe, warme zangstem Jazz en Soulmuziek uit de jaren 60 en 70.
Samen zetten zij een swingende sfeer neer, mis daarom dit optreden niet!

Founder Patrick Verheij is tekstschrijver en vertolker van het Nederlandse lied, verhalend, met op Amerikaanse leest geschoeide muziek, Patrick is 3 december weer aanwezig.

Patrick: "Als jongetje was ik gefascineerd door de 'One man show': Frank Sinatra op een podium met een spot. Hij zingt over ieders leven en op zo'n moment, in de zaal of op een plaat, voel je even: ‘het gaat over mij’.
In de jaren zeventig was daar ook de ‘Vegas show’ van Elvis Presley: groovend en opzwepend. Later kwam ik in aanraking met Randy Newman, Van Morisson en Leonard Cohen. De laatste bracht mij als jongetje in een gesloten wereld die helemaal voor mij was: hypnotiserend. Bovengenoemde artiesten vertellen een verhaal met een 'groove' eronder.
En dan was er nog Ramses Shaffy, die tegen me zei: ‘Dat kerels als jij mijn liedjes zingen - daar doe ik het nou allemaal voor!’"

www.patrick-verheij.nl

 

Nieuwsbrief

 

Contact

tHUIS aan de AMSTEL
Korte Ouderkerkerdijk 45
1096 AC Amsterdam 

Algemeen@thuisaandeamstel.nl
020 354 7520

Reserveringen en verhuur: 06 1143 6065 of reserveren@thuisaandeamstel.nl

 

Openingstijden

Maandag t/m donderdag 08.30 - 23.00 uur
Vrijdag    08.30 - 01.00 uur
Zaterdag 09.00 - 01.00 uur
Zondag   09.00 - 23.00 uur

Keuken open dagelijks tot 21.30 uur (in de wintermaanden tot 20.30 uur)
Reserveren voor café vanaf 6 personen 020-3547520

 

Powered by Plint.cc & Noun- Amsterdam