tHUIS aan de AMSTEL

tHUIS aan de AMSTEL is een culinair en artistiek café in de voormalige “Ingenieurswoning” van de Zuidergasfabriek in Amsterdam Oost. Hier kun je 7 dagen per week genieten van koffie, wijn en bijpassende gerechten. Breng een bezoek aan onze expo's en proeverijen. Kom vergaderen, brainstormen en elkaar ontmoeten met een ontbijt, lunch, borrel of diner in één van de authentieke kamers of in de tuin.

Back to All Events

Kom naar de proeverij van Buurderij Amstelkwartier op 9 september!

watertap tuin huis tHUIS.jpg

Toen de Ingenieurswoning van de Zuidergasfabriek werd gebouwd, 1907-1913, aan de overkant van de Amstel, lag het op de grens van de stad met het platteland.
En nog steeds verbindt Café tHUIS aan de AMSTEL, sinds 2014 gevestigd in deze voormalige ingenieurswoning, stad en platteland. Het café is enerzijds een plek om mensen te ontmoeten: het ligt op een prachtige locatie, direct aan de Amstel, waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Anderzijds reikt tHUIS aan de AMSTEL uit naar producenten in het Amstelland en nabije omgeving om samen te werken, uit te wisselen en kwaliteit te leveren. Een ‘tHUIS’ voor boeren, burgers en buitenlui! Vandaaruit is ook Buurderij Amstelkwartier ontstaan.

De voormalige Ingenieurswoning heeft in 1988 de status van Rijksmonument gekregen en is in 2013 in oude stijl gerestaureerd door Stadsherstel N.V.. Bijzonder zijn de glas-in-lood ramen, de ronde erker met daarboven het balkon, de fries met vakwerk-cassettes en binnen in het pand kun je onder andere de originele schouwen, houten lambriseringen en de hoekdetails bewonderen.
Daar waar de deuren van tHUIS aan de AMSTEL openstaan mag je op ontdekkingstocht door het pand. Ook de tuin is zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat teruggebracht.
Café tHUIS aan de AMSTEL straalt een relaxte, authentieke, huiselijke sfeer uit, waar creatieve en biologische gerechten geserveerd worden en waar je lekker kunt eten en drinken.

Buurderij Proeverij tHUIS_MR.jpg

 

Buurderij Amstelkwartier
Door contact te leggen met producenten in en om het Amstelland en de nabije buren van Amstelkwartier en omgeving is er een bijzonder productie- en distributiesysteem gerealiseerd dat menselijker, meer ecologisch en eerlijker is. ‘Buurderij Amstelkwartier’ is ontstaan uit liefde voor verbinding en gezond, eerlijk voedsel.
Sinds de feestelijke opening, met proeverij, op 8 juli jl. zijn er nu al meer dan 20 producenten. Zij leveren elke zaterdag in de tuin van tHUIS aan de AMSTEL en vertellen enthousiast over hun werk en het product dat zij met zorg kweken of bereiden.

De proeverij
Je bent van harte welkom om kennis te maken met de Boeren en de Buren en te proeven van bijvoorbeeld fruit, tomaatjes, kaas en stoofpotjes. Kom naar de Buurderij op zaterdag 9 september tussen 10.00 – 12.00 uur.

Kijk ook op de website van Buurderij Amstelkwartier voor producenten uit het Amstelland zoals Kaasboerderij Geingenoegen, Bakkerij Iambe, Containing mushrooms, KEK! Bier en Het Groene Kader. Meld je aan als Buur en bestel je producten elke week online!
Voor meer informatie: www.boerenenburen.nl

Proeverij Buurderij Amstelkwartier
zaterdag 9 september
10.00 - 12.00 uur

Café tHUIS aan de AMSTEL
Korte Ouderkerkerdijk 45
1096 AC Amsterdam

www.thuisaandeamstel.nl

Earlier Event: September 4
Expositie Jerry TurnerX - 'Beautiful Trash'
Later Event: September 24
Jazz in 2017: het overzicht!

 

Nieuwsbrief

 

Contact

tHUIS aan de AMSTEL
Korte Ouderkerkerdijk 45
1096 AC Amsterdam 

Algemeen@thuisaandeamstel.nl
020 354 7520

Reserveringen en verhuur: 06 1143 6065 of reserveren@thuisaandeamstel.nl

 

Openingstijden

Maandag t/m donderdag 08.30 - 23.00 uur
Vrijdag    08.30 - 01.00 uur
Zaterdag 09.00 - 01.00 uur
Zondag   09.00 - 23.00 uur

Keuken open dagelijks tot 21.30 uur (in de wintermaanden tot 20.30 uur)
Reserveren voor café vanaf 6 personen 020-3547520

 

Powered by Plint.cc & Noun- Amsterdam