tHUIS aan de AMSTEL

tHUIS aan de AMSTEL is een culinair en artistiek café in de voormalige “Ingenieurswoning” van de Zuidergasfabriek in Amsterdam Oost. Hier kun je 7 dagen per week genieten van koffie, wijn en bijpassende gerechten. Breng een bezoek aan onze expo's en proeverijen. Kom vergaderen, brainstormen en elkaar ontmoeten met een ontbijt, lunch, borrel of diner in één van de authentieke kamers of in de tuin.

Back to All Events

Nieuwe kunst: Ruud van der Duin en Nina Matser


Feestelijke opening: 18 november 15.00 uur tot 17.00 uur - Iedereen is welkom!

Vanaf 5 november wordt tHUIS weer opnieuw volgehangen met prachtig schilderwerk. Dit keer van 2 schilders die los van elkaar zijn uitgenodigd en hun werk exposeren, toch heeft hun werk overeenkomsten als het aan komt op realistisch schilderen. Zowel de prachtige spiegelingen in de Amstel van boten en huizen van Ruud vd Duin als de boeken of emmers van Nina Matser doen je twee keer kijken. Nieuwsgierig? Kom dan op zondag 18 november vanaf 15.00 uur langs bij de opening of loop vanaf 5 november een keertje binnen.

Reflecties: ode aan de Amsterdamse gracht

Ruud van der Duin won in 2012 de juryprijs van Mijn Kunst van het CBK. Met deze prijs kon hij goed materiaal aanschaffen en begon weer serieus te schilderen. Niet om kunst te maken maar louter om het plezier dat het hem verschafte. Nadat hij in het Bijlmerpark Theater werk mocht exposeren, kon hij daarna een jaar lang exposeren bij Langerlust aan de Gaasperplas, wat leidde tot zijn huidige expositie Reflecties: ode aan de Amsterdamse gracht. Het vluchtige heeft hem altijd gefascineerd: licht, wolken, water. Zo ook de weerspiegelingen op het water: ‘Ze dreigen altijd los te raken van het weerspiegelde, maar dat lukt nooit echt. Nadat ik ze af had, zocht ik een plek aan het water waar ik ze kon laten zien: ze zijn zeer thuis aan de Amstel in tHUIS aan de AMSTEL’, aldus van der Duin.


IMG_5852.jpg
Nina_Matser_Emmers.jpg

Nina Matser vindt de voorwerpen voor haar schilderijen vaak in haar directe omgeving; haar atelier, thuis, op straat of bij andere kunstenaars. Hetgeen haar raakt is de schoonheid van alledaagse dingen. De reflectie op een gymzaalvloer, laarsjes op een kleedje, groente, fruit, een stapel boeken; het kan van alles zijn. De ene keer is het de combinatie van kleuren, dan weer is het de lichtval, een lijnenspel of contrasten die haar doen besluiten iets te schilderen. Dat wat zij schildert daagt haar uit en geeft energie, dit hoopt zij op de toeschouwer over te brengen.


Earlier Event: October 22
Jazz op Zondag - November & December
Later Event: November 18
Intocht Sinterklaas

 

Nieuwsbrief

 

Contact

tHUIS aan de AMSTEL
Korte Ouderkerkerdijk 45
1096 AC Amsterdam 

Algemeen@thuisaandeamstel.nl
020 354 7520

Reserveringen en verhuur: 06 1143 6065 of reserveren@thuisaandeamstel.nl

 

Openingstijden

Maandag t/m donderdag 08.30 - 23.00 uur
Vrijdag    08.30 - 01.00 uur
Zaterdag 09.00 - 01.00 uur
Zondag   09.00 - 23.00 uur

Keuken open dagelijks tot 21.30 uur (in de wintermaanden tot 20.30 uur)
Reserveren voor café vanaf 6 personen 020-3547520

 

Powered by Plint.cc & Noun- Amsterdam