tHUIS aan de AMSTEL

tHUIS aan de AMSTEL is een culinair en artistiek café in de voormalige “Ingenieurswoning” van de Zuidergasfabriek in Amsterdam Oost. Hier kun je 7 dagen per week genieten van koffie, wijn en bijpassende gerechten. Breng een bezoek aan onze expo's en proeverijen. Kom vergaderen, brainstormen en elkaar ontmoeten met een ontbijt, lunch, borrel of diner in één van de authentieke kamers of in de tuin.

Back to All Events

Expositie: M&M door Mirela Srsa & Monika Zampa


Vanaf 7 maart hangt er weer nieuwe kunst bij tHUIS. Tot en met 7 mei zullen Monika Zampa en Mirela Srsa hun werk exposeren, in de expositie M&M bundelen zij hun talent. Met elk een heel eigen stijl en gebruik van verschillende technieken zijn ze elk tot een zeer intrigerende selectie gekomen om hier bij ons te laten zien.

Mirela Srsa

IMG_6754.jpg

 

 

Mirela Srsa, beeldend kunstenaar en sieraadontwerper.

Het werk van Srsa is hedendaags met een tijdloze uitstraling. Met haar voorliefde voor naald en draad, verkent zij diepmenselijke emoties en motieven op geheel eigen wijze.

Textiel als kunstvorm is van alle tijden. Srsa heeft in het werken met textiel en borduursel haar eigen handschrift ontwikkeld.
Haar werk is steevast autobiografisch. Zo vormen de borduursels een persoonlijk dagboek waarmee zij een inkijk geeft in haar zielenroerselen en persoonlijk leven. Alle gebruikte elementen, tot de kleinste details aan toe, hebben een symbolische waarde.

Mirela Srsa is afgestudeerd aan het Sandberg Instituut (MA) en de Gerrit Rietveld Academie (BA).
Meer info en CV: www.mirelasrsa.blogspot.nl

Monika Zampa

Monika2.jpg

 

Monika Zampa
Kunnen sieraden een verhaal vertellen?...
De sieraden en fotocollages van Monika Zampa vertellen een verhaal over seksualiteit.

In haar werk drukt Monika de spanning uit tussen het mannelijke en vrouwelijke en hun constante streven naar eenheid. Je ziet dit terug in haar werk waarin zij tegengestelde materialen met elkaar laat versmelten tot een symbiose, zoals zijde en parels met staal.

Binnen deze expositie presenteert Monika Zampa voor het eerst haar fotocollages, gemaakt met beeld dat ze in de afgelopen 8 jaar in Azië en Europa verzameld heeft.
"In mijn leven zie ik in alles om me heen mannelijke en vrouwelijke vormen en symbolen. Ik maak foto's van deze microwereld; van kleine details van een bloem, een metalen nagel, een spleet in het hout enzovoorts".
"Deze beelden vertegenwoordigen voor mij vrouwelijke en mannelijke seksuele symbolen. Het zijn meer dan alleen de geslachtsorganen, het gaat over seksuele energie... levensenergie.“

Monika's werk is intiem, met een seksuele ondertoon en kan soms ook als provocerend ervaren worden.

''Thuis aan de Amstel" representeert voor Monika een culturele hot-tub, waar professionals en buurtbewoners samen komen in een intieme en ontspannen sfeer, voor haar als kunstenares een uitdagende plek om haar werk te exposeren.  

Monika Zampa is in 2009 aan het Gerrit Rietveld Academie afgestudeerd in Conceptuele Sieraden.

Earlier Event: March 11
Live Jazz op zondag met VANZANDEN
Later Event: March 18
Live Jazz op zondag

 

Nieuwsbrief

 

Contact

tHUIS aan de AMSTEL
Korte Ouderkerkerdijk 45
1096 AC Amsterdam 

Algemeen@thuisaandeamstel.nl
020 354 7520

Reserveringen 06 1143 6065

 

Openingstijden

Maandag t/m donderdag 08.30 - 23.00 uur
Vrijdag    08.30 - 01.00 uur
Zaterdag 10.00 - 01.00 uur
Zondag   10.00 - 23.00 uur

Keuken open dagelijks tot 21.30 uur (in de wintermaanden tot 20.30 uur)
Reserveren vanaf 6 personen 06 1143 6065

 

Powered by Plint.cc & Noun- Amsterdam