tHUIS aan de AMSTEL

tHUIS aan de AMSTEL is een culinair en artistiek café in de voormalige “Ingenieurswoning” van de Zuidergasfabriek in Amsterdam Oost. Hier kun je 7 dagen per week genieten van koffie, wijn en bijpassende gerechten. Breng een bezoek aan onze expo's en proeverijen. Kom vergaderen, brainstormen en elkaar ontmoeten met een ontbijt, lunch, borrel of diner in één van de authentieke kamers of in de tuin.

Back to All Events

Expositie: 'Strangers I know' Alexander Koning


Cameraman & Visual Artist Alexander Koning

Vanaf 3 juli hangt er weer nieuwe kunst bij tHUIS, van cameraman en Visual Artist Alexander Koning. Speciaal voor tHUIS aan de AMSTEL heeft hij een expositie samengesteld; 'Strangers I know'.

SALIMA_LOW_RES-1.jpg

 

 

STRANGERS I KNOW
Het werk van Alexander Koning kan gelezen worden als een voortdurend reisverslag langs innerlijke paden en wereldse problematiek. Het is enerzijds een vertaling van de indrukken die hij opdoet tijdens zijn beroep als actualiteitencameraman in vele mondiale brandhaarden en anderzijds een reflectie op de weerslag van het bestaan op zijn eigen bewustzijn. Een zoektocht naar oprechte antwoorden waarin hij niet schroomt zichzelf en de samenleving om hem heen kritisch te beschouwen

In ‘Strangers I Know’ voert Koning ons langs vondsten van de afgelopen 20 jaar en spreekt hij over de zoektocht naar identiteit, vluchtelingenproblematiek, zijn bijna onvermijdelijke burn-out en de schoonheid van een nieuw begin.

Wees welkom tijdens de opening van de expositie op 8 Juli 2018 - De expositie zal te bezoeken zijn tot 3 September 2018 in het prachtige Thuis aan de Amstel

 

 

 

 

 

[EN] STRANGERS I KNOW

The work of Alexander Koning can be read as a continuous travel report along inner paths and worldly problems. On the one hand, it is a translation of the impressions he gains during his profession as current affairs cameraman in many global disaster areas and on the other hand a reflection on the repercussions existence has on his own consciousness. A search for genuine answers in which he does not hesitate to consider himself, and the society around him, critically.

In 'Strangers I Know' Koning takes us along a resume of 20 years of work in which he talks about the search for identity, refugee problems, his almost inevitable burnout and the beauty of a new beginning.

Please feel welcome to join us at the opening of the exposition July 8th, 2018 - The exposition is open until September 3rd in wonderfull Thuis aan de Amstel

 

Nieuwsbrief

 

Contact

tHUIS aan de AMSTEL
Korte Ouderkerkerdijk 45
1096 AC Amsterdam 

Algemeen@thuisaandeamstel.nl
020 354 7520

Reserveringen en verhuur: 06 1143 6065 of reserveren@thuisaandeamstel.nl

 

Openingstijden

Maandag t/m donderdag 08.30 - 23.00 uur
Vrijdag    08.30 - 01.00 uur
Zaterdag 09.00 - 01.00 uur
Zondag   09.00 - 23.00 uur

Keuken open dagelijks tot 21.30 uur (in de wintermaanden tot 20.30 uur)
Reserveren voor café vanaf 6 personen 020-3547520

 

Powered by Plint.cc & Noun- Amsterdam