tHUIS aan de AMSTEL

tHUIS aan de AMSTEL is een culinair en artistiek café in de voormalige “Ingenieurswoning” van de Zuidergasfabriek in Amsterdam Oost. Hier kun je 7 dagen per week genieten van koffie, wijn en bijpassende gerechten. Breng een bezoek aan onze expo's en proeverijen. Kom vergaderen, brainstormen en elkaar ontmoeten met een ontbijt, lunch, borrel of diner in één van de authentieke kamers of in de tuin.

Culinaire diversiteit

In ons café geniet je 7 dagen per week van bijvoorbeeld verse jus, koffie, bier of wijn met bijpassende gerechten.

Naast onze seizoensgebonden ontbijt-, zoet- en lunchgerechten en uitgebreide borrelkaart biedt tHUIS aan de AMSTEL diverse mogelijkheden op culinair gebied: van de vaak wisselende daghap (laat je verrassen!) tot privé diner op maat.

Neem een kijkje op onze LUNCHKAART en BORRELKAART

In de avond serveren we wisselende gerechten, waarbij er altijd een keuze is uit drie hoofdgerechten: vlees, vis en vegetarisch. Daarnaast hebben we altijd een pasta, een salade, een soep en een dessert van de dag. Vraag ons personeel of kijk op ons krijtbord voor de actuele gerechten. De avondkeuken is geopend van 18.00 uur tot gemiddeld 21.30 uur, afhankelijk van de drukte. Omdat wij uitsluitend met verse producten werken en een zeer kleine keuken hebben gaan onze producten en gerechten nog wel eens op...

 

Vers, ambachtelijk, eerlijk en van dichtbij

Voor alle producten wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale producenten en ondernemers die met liefde en aandacht hun producten en gerechten maken. En natuurlijk maken we veel zélf! Alle producten uit de keuken zijn tHuisgemaakt, van de mayonaise tot de gehaktballetjes, van de jam tot de granola. Wij roosteren onze notenmix zelf en de zalm wordt gerookt in onze eigen rookoven. Alle taarten en cakes worden vers gebakken.

Boter, kaas en eieren! Geselecteerd door boerderij Lindenhoff, kaasplankje van boerenkazen, van Brie tot schimmelkaas, allen van Hollandse komaf! Onze boerenbelegenkaas wordt geleverd door Kaasboerderij Geingenoegen.

VanNivo levert dagelijks het scharrelvlees voor onze wisselende kaart, zoals bij ons brood met heerlijke warme beenham en wijnzuurkool, vooral lekker na een stevige winterse wandeling langs de Amstel!

Ons brood komt van biologische ambachtelijke zorgbakkerij Iambe. De producten worden bereid door bijzondere mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van professionele bakkers. Brood gemaakt met liefde voor het product en zorg voor de mens erachter.

SecretosDeAndalusia (SdA) is ontstaan uit liefde voor Spanje en met name voor de provincie Andalucia. Een eerlijk biologisch en duurzaam bedrijf dat aan ons olijfolie, vijgenbrood en olijven levert. Alles is afkomstig van familiebedrijven. Hun visie is mensen te laten genieten van gezond en goed geproduceerd voedsel.

Per seizoen vind je een ander eigenzinnig maar gebalanceerd KEK!-bier bij ons. Twee broers die opa’s recepten nieuw leven hebben ingeblazen: een jongensdroom uit het Amstelland!

Proef deze van Hollandse makers afkomstige V2C Gin, 100% natuurlijk, door vier Amsterdamse vrienden gestookt, wel of niet in combinatie met Fever Tree tonic. Te proeven zijn onder andere koriander, zoethout, sinaasappel en gember. De oaked variant heeft gerijpt op eikenhouten vaten. Of kies voor de Gospel Spirits Dutch Gin, gedestilleerd in kleine batches in de oudste kerk van de Haarlemmermeer. Verwacht een fluweel zachte smaak vol karakter, een kruidendistillaat van onder andere jeneverbes, korianderzaad, citrus, zoethout en een rijke mix van Guinee peper, pastinaak en Mittelfrüh-hop. 

Sluit je diner fris en met pit af met de biologische Bello Limoncello, nog maar kort geleden gecreëerd door twee Hollandse jongens. Deze limoncello gemaakt volgens Amsterdams recept heeft een hele pure smaak van de Amalfi-citroen. Een andere mooie afsluiter is een van de likeuren van A. van Wees, de oudste distilleerderij van Amsterdam en toonaangevend op het gebied van gedestilleerd. Met of zonder ijs of in je koffie speciaal met een lekkere dot slagroom.

We hebben een ruime keuze aan open wijnen, samengesteld met onze leverancier Résidence Wijnen. Deze trouwe importeur levert wijnen uit alle delen van de hele wereld. Résidence onderscheidt zich met een assortiment dat niet is gebaseerd op volume maar op kwaliteit en service; ze halen de wijnen altijd van kleine en authentieke wijnhuizen.

Bier uit de buurt, dat vind je op onze Amsterdamse wisseltap, elke keer een ander lokaal gebrouwen speciaal bier van o.a. Gebrouwen door vrouwen, Brouwerij Troost, Lowlander Beer en Brouwerij Bruut. Het bierbostel van Brouwerij Troost dat bij het proces overblijft wordt weer gebruikt door onze bakker Iambe bij het bakken van hun brood.

Proef het bier van Two Chefs Brewing: goed dat deze Amsterdamse chefs uit de keuken gekomen zijn. Bieren die karaktervol zijn zonder zichzelf te overschreeuwen, 'goed op smaak' zoals dat in keukentaal heet.

Liever fris? Dan hebben we naast ons standaard assortiment ook een verfrissende biologische Cucumis, gemaakt van komkommer. Ook onze Rabarberlimonade van B2Bio is het proberen waard, licht gezoet en ongefilterd.

Wij houden van koffie, en daarom hebben samen met Catch Coffee Roasters onze eigen tHUIS-aan-de-AMSTEL selectie gemaakt, de Single origin Indian Malabar. De biologische bonen worden direct geïmporteerd uit de beste koffielanden en in Amsterdam gebrand.

Marie-Stella-Maris is een Amsterdams lifestyle merk dat ervan overtuigd is dat iedereen in de wereld toegang tot schoon drinkwater behoort te hebben. Voor elk product dat jij koopt, draagt Marie-Stella-Maris een vast bedrag af om wereldwijd schoon drinkwaterprojecten te realiseren.

En altijd lekker: fris Amsterdams duinwater stroomt bij ons gewoon uit de kraan en staat altijd voor je klaar.

 

Nieuwsbrief

 

Contact

tHUIS aan de AMSTEL
Korte Ouderkerkerdijk 45
1096 AC Amsterdam 

Algemeen@thuisaandeamstel.nl
020 354 7520

Reserveringen en verhuur: 06 1143 6065 of reserveren@thuisaandeamstel.nl

 

Openingstijden

Maandag t/m donderdag 08.30 - 23.00 uur
Vrijdag    08.30 - 01.00 uur
Zaterdag 09.00 - 01.00 uur
Zondag   09.00 - 23.00 uur

Keuken open dagelijks tot 21.30 uur (in de wintermaanden tot 20.30 uur)
Reserveren voor café vanaf 6 personen 020-3547520

 

Powered by Plint.cc & Noun- Amsterdam