tHUIS aan de AMSTEL

tHUIS aan de AMSTEL is een culinair en artistiek café in de voormalige “Ingenieurswoning” van de Zuidergasfabriek in Amsterdam Oost. Hier kun je 7 dagen per week genieten van koffie, wijn en bijpassende gerechten. Breng een bezoek aan onze expo's en proeverijen. Kom vergaderen, brainstormen en elkaar ontmoeten met een ontbijt, lunch, borrel of diner in één van de authentieke kamers of in de tuin.

Culinaire diversiteit

In ons café geniet je 7 dagen per week van bijvoorbeeld verse jus, koffie, bier of wijn met bijpassende gerechten.

Naast onze seizoensgebonden ontbijt-, zoet- en lunchgerechten en uitgebreide borrelkaart biedt tHUIS aan de AMSTEL diverse mogelijkheden op culinair gebied: van de vaak wisselende daghap (laat je verrassen!) tot privé diner op maat, van proeverij tot bruidstaart. 

Reserveren?

Vanwege ons café karakter nemen wij alleen reserveringen aan van 6 tot maximaal 12 personen voor lunch of daghap (020-3547520 of reserveren@thuisaandeamstel.nl).
Kom je met een kleiner gezelschap? Onze zitplaatsen zijn vrij en bij drukte doen wij graag ons best een plekje voor je te vinden. Alleen een drankje drinken is altijd mogelijk!

Voor privé diners in één van onze privé ruimtes vragen wij altijd vooraf te reserveren via reserveren@thuisaandeamstel.nl. 

Vers, ambachtelijk, eerlijk en van dichtbij

Voor alle producten wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale producenten en ondernemers die met liefde en aandacht hun producten en gerechten maken. En natuurlijk maken we veel zélf! Alle producten uit de keuken zijn tHuisgemaakt, van de mayonaise tot de gehaktballetjes, van de jam tot de granola. Wij roosteren onze notenmix zelf en de zalm wordt gerookt in onze eigen rookoven. Alle taarten en cakes worden vers gebakken

Onze honing komt van Zorgboerderij Klarenbeek waar mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt met liefde aan meewerken. Hier halen we ook regelmatig groente uit hun enorme groentetuin.

Boter, kaas en eieren! Geselecteerd door boerderij Lindenhoff, kaasplankje van boerenkazen, van Brie tot schimmelkaas, allen van Hollandse komaf!

VanNivo levert dagelijks het scharrelvlees voor onze wisselende kaart, zoals bij ons brood met heerlijke warme beenham en wijnzuurkool, vooral lekker na een stevige winterse wandeling langs de Amstel!

Ons brood komt van biologische ambachtelijke zorgbakkerij Iambe. De producten worden bereid door bijzondere mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van professionele bakkers. Brood gemaakt met liefde voor het product en zorg voor de mens erachter.

SecretosDeAndalusia (SdA) is ontstaan uit liefde voor Spanje en met name voor de provincie Andalucia. Een eerlijk biologisch en duurzaam bedrijf dat aan ons olijfolie, vijgenbrood en olijven levert. Alles is afkomstig van familiebedrijven. Hun visie is mensen te laten genieten van gezond en goed geproduceerd voedsel.

Per seizoen vind je een ander eigenzinnig maar gebalanceerd KEK!-bier bij ons. Twee broers die opa’s recepten nieuw leven hebben ingeblazen: een jongensdroom uit het Amstelland!

Proef deze van Hollandse makers afkomstige V2C Gin, 100% natuurlijk, door vier Amsterdamse vrienden gestookt, wel of niet in combinatie met Fever Tree tonic. Te proeven zijn onder andere koriander, zoethout, sinaasappel en gember. De oaked variant heeft gerijpt op eikenhouten vaten.

Sluit je diner fris en fruitig af met de biologische Bello Limoncello, nog maar kort geleden gecreëerd door twee Hollandse jongens. Deze limoncello gemaakt volgens Amsterdams recept heeft een hele pure smaak van de Amalfi-citroen.

We hebben een ruime keuze aan open wijnen, samengesteld met onze leverancier Résidence Wijnen. Deze trouwe importeur levert wijnen uit alle delen van de hele wereld. Résidence onderscheidt zich met een assortiment dat niet is gebaseerd op volume maar op kwaliteit en service; ze halen de wijnen altijd van kleine en authentieke wijnhuizen.

Zin in een eerlijk krachtig bier? Probeer op het vat gerijpte Barleywine (10,5%) van Troost brouwerij. Dit karamel-kleurige bier wordt gebrouwen in de Pijp op duurzame wijze, met hulp van leerlingen met een verstandelijke beperking. Het bierbostel dat bij het proces overblijft wordt weer gebruikt door onze bakker Iambe bij het bakken van hun brood.

Proef het bier van Two Chefs Brewing: goed dat deze Amsterdamse chefs uit de keuken gekomen zijn. Bieren die karaktervol zijn zonder zichzelf te overschreeuwen, 'goed op smaak' zoals dat in keukentaal heet.

Wij hebben samen met Catch Coffee Roasters onze eigen tHUIS-aan-de-AMSTEL blend gemaakt, de biologische bonen worden direct geïmporteerd uit de beste koffielanden en in Amsterdam gebrand.

Marie-Stella-Maris is een Amsterdams lifestyle merk dat ervan overtuigd is dat iedereen in de wereld toegang tot schoon drinkwater behoort te hebben. Voor elk product dat jij koopt, draagt Marie-Stella-Maris een vast bedrag af om wereldwijd schoon drinkwaterprojecten te realiseren.

En altijd lekker: fris Amsterdams duinwater stroomt bij ons gewoon uit de kraan en staat altijd voor u klaar.

Neem een kijkje op onze lunchkaart en borrelkaart.

In de avond serveren we regelmatig wisselende gerechten, waarbij er altijd een keuze is uit drie hoofdgerechten: vlees, vis en vegetarisch. Daarnaast hebben we altijd een pasta, een salade, een soep en een dessert van de dag. Vraag ons personeel of check ons krijtbord voor de actuele gerechten. De avondkeuken is geopend van 18.00 uur tot gemiddeld 21.30 uur afhankelijk van de drukte.

 

 

Nieuwsbrief

 

Contact

tHUIS aan de AMSTEL
Korte Ouderkerkerdijk 45
1096 AC Amsterdam 

Algemeen@thuisaandeamstel.nl
020-3547520

 

Openingstijden

Maandag t/m donderdag 08.30 - 23.00 uur

Vrijdag 08.30 - 01.00 uur

Zaterdag 10.00 – 01.00 uur

Zondag 10.00 – 23.00 uur

Keuken open dagelijks tot 21.30uur (reserveren vanaf 6 personen)

 

Powered by Plint.cc & Noun- Amsterdam