tHUIS aan de AMSTEL

tHUIS aan de AMSTEL is een culinair en artistiek café, gevestigd in de voormalige “Directeurswoning” van de Zuidergasfabriek in Amsterdam Oost. Hier kun je 7 dagen per week genieten van koffie & thee, wijn of bier en verrassende gerechten. Breng een bezoek aan onze expo's en jazzsessies. Kom vergaderen, brainstormen en elkaar ontmoeten met een ontbijt, lunch, borrel of diner in één van de authentieke kamers of in de tuin.

Openingstijden tot 24 december 2019

Maandag - donderdag 08.30 - 23.00 uur

Vrijdag 08.30 - 01.00 uur

Zaterdag 09.00 - 01.00 uur

Zondag 09.00 - 23.00 uur

Onze keuken is open maandag t/m zondag tot 21.30 uur.

Aangepaste openingstijden

Op 24 december sluiten we om 18.00 uur

Gesloten 25 december t/m 3 januari 2019

Openingstijden per 4 januari 2020

Maandag - donderdag 08.30 - 23.00 uur

Vrijdag 08.30 - 00.00 uur

Zaterdag 09.00 - 17.00 uur

Zondag 09.00 - 19.30 uur

Onze keuken is open maandag t/m vrijdag tot 21.30 uur.

Zaterdag tot 16.00 uur - Zondag tot 18.30 uur

Op zaterdagavond is ons hele pand beschikbaar voor besloten partijen, bel of mail voor de mogelijkheden naar 06 11 43 60 65 of reserveren@thuisaandeamstel.nl

Aug
27
to Nov 3

Exposities van Carolien Veldkamp en Vianne Snoeren

Elke twee maanden nodigen we lokale kunstenaars uit om hun werk te exposeren in ons huis. Vanaf september prijken de illustraties van Carolien Veldkamp en de foto’s van Vianne Snoeren aan onze muren. De laatste is van zeer lokale aard want ze werkt bij ons, mocht je vragen hebben kun je ze dus (meestal) persoonlijk aan haar stellen.

Carolien en Vianne hebben elk hun eigen expositie, maar er zit wel een mooie overlap in het onderwerp; mensen en plekken in Amsterdam. Carolien illustreert onder Project Drawn de mensen en plekken die ze tegen komt in haar leven. Vianne gebruikt fotografie om vast te leggen wat zij ziet en wie haar intrigeert.

Loop een keer binnen en kom het werk van beide dames bekijken, misschien hangt er binnenkort wel een mooie foto of illustratie van een typisch Amsterdams tafereel bij jou aan de muur.

Project Drawn – illustraties door Carolien Veldkamp

brillenpaleis.jpg

Schoonheid is voor mij te vinden in: een vrouw op het pontje in de zon, een mistige winterochtend, een donkere lucht boven het Rijksmuseum, zonlicht in de ochtend, een eenzame fietser, onverwachte hoekjes, flarden wolken, bergen, altijd de zee, alle tinten blauw, natte stoeptegels, schaduw, zonlicht op het gezicht van de mensen die je liefhebt, een lege straat. En nog heel veel meer.

Ik doe een bescheiden poging om dit soort beelden vast te leggen in mijn tekeningen. Soms ga ik er naar op zoek, soms vind ik ze niet, en meestal kom ik ze onverwachts tegen. Op mijn tekeningen zijn vooral plekken te zien waar ik langs ben gefietst, gewandeld of hardgelopen.

Vanaf jongs van af heb ik altijd veel getekend, geschilderd en cursussen gevolgd, en ben dit blijven doen. De tekeningen die hier hangen zijn gemaakt met aquarelverf en fineliner. Daarnaast maak ik graag schilderijen met olieverf.

Mijn illustraties zijn te koop, de meesten origineel en sommigen in print (dit staat er dan bij vermeld). Prijzen zijn exclusief lijst. Ik werk ook in opdracht: heb je een foto of plek waarvan je graag een illustratie wilt? Of ben je op zoek naar uitnodiging, geboortekaartje of illustraties bij een tekst? Ik maak ze graag voor je. Ik werk ook in opdracht: heb je een foto of plek waarvan je graag een illustratie wilt? Of ben je op zoek naar uitnodiging, geboortekaartje of illustraties bij een tekst? Ik maak ze graag voor je.

Carolien
www.projectdrawn.com @projectdrawn
E-mail: carolien@projectdrawn.com Tel.: 0636127030


VVIEW - fotografie door Vianne Snoeren

IMG_4637.jpg

Mensen kijken in een stad als Amsterdam is een traktatie voor mij. Fotografie een grote interesse en liefde. In deze expositie komen beide samen, een bijzondere kans om mijn kijk op de wereld met het offline publiek te delen, hiervoor deelde ik alles online: VVIEW.

De serie ‘Backs of People’ is ontstaan op de fiets naar mijn werk in Amsterdam West, ik zag zoveel bijzondere en leuke mensen voorbij komen, dat ik besloot ze te gaan fotograferen. Dit heeft zich ontvouwen tot een bredere serie foto’s van mensen in Amsterdam.

Ik kan enorm genieten van de manier waarop mensen zich kleden, hoe zij zich gedragen en met elkaar omgaan, ik zie direct een plaatje en een verhaal. Misschien herken je jezelf wel….dan krijg je de foto van me cadeau!

Fotografie is al jaren een hobby en komt in verschillende vormen telkens terug in mijn leven. Zo heb ik kennis m.b.t. technische fotografie opgedaan binnen mijn opleiding tot grafisch vormgever, heb ik gewerkt bij Unseen Amsterdam, verschillende cursussen gevolgd en speelde fotografie altijd een grote rol in mijn werkzaamheden binnen de reclame.

Alle foto’s die je hier ziet zijn te koop. Ik kan ze op verschillende formaten voor je aanleveren, ik hoor graag wat je wensen zijn.

Leuk als je een keer komt kijken bij tHUIS aan de AMSTEL of neem een kijkje op Instagram.

Veel kijk plezier!
Vianne

View Event →
Oct
6
to Mar 29

Nieuw seizoen Jazz op Zondag

Vanaf 6 oktober starten we weer met elke zondag live jazz in ons café! Iedereen is welkom en er is geen entree, gewoon lekker aanschuiven, genieten van een drankje, hapje en de muziek. We nodigen weer diverse lokale muzikanten uit die ons café omtoveren tot Jazzcafé tussen 17.00 - 20.00 uur.

Dit najaar staan de volgende artiesten voor je op het programma:
20 oktober Het Simone Honijk Kwartet
27 oktober VANZANDEN
3 november Erik Verwey
10 november Collectief Patrick Verheij & friends
17 november WHOSHEDO
24 november Anne Chris
8 december Erik Verwey
15 december WHOSHEDO
22 december Collectief Patrick Verheij & friends

Zondag 20 oktober  Het Simone Honijk Kwartet  . Vorig Jazz seizoen heb je al mogen genieten van de warme stem van Simone Honijk.  Samen met haar kwartet zal zij je de hele avond voorzien van zacht soepele Jazz. Al van jongs af aan is Simone bezig met muziek, eerst als pianiste om vervolgens op latere leeftijd het conservatorium af te ronden als Jazz vocaliste. Het beloofd weer een heerlijke avond te worden! Zie we je zondag? “Honijk is een laatbloeier maar klinkt evenals haar begeleiders gepokt en gemazeld in het Jazzrepertoire” (Jazznu, Erno Elsinga, maart 2017)  http://simonehonijk.com/

Zondag 20 oktober Het Simone Honijk Kwartet. Vorig Jazz seizoen heb je al mogen genieten van de warme stem van Simone Honijk. Samen met haar kwartet zal zij je de hele avond voorzien van zacht soepele Jazz. Al van jongs af aan is Simone bezig met muziek, eerst als pianiste om vervolgens op latere leeftijd het conservatorium af te ronden als Jazz vocaliste.
Het beloofd weer een heerlijke avond te worden! Zie we je zondag?

“Honijk is een laatbloeier maar klinkt evenals haar begeleiders gepokt en gemazeld in het Jazzrepertoire” (Jazznu, Erno Elsinga, maart 2017)

http://simonehonijk.com/

Zondag 27 oktober -  VanZanden  heeft een unieke melange van jazzy, soulful en funky/rocky zelfgeschreven nummers: een oprecht semi-akoestisch sound. Josje van Zanden zingt even zuiver als verleidelijk, ingebed in lekkere background vocals. Ze combineert haar warme pittige stem met swingende ritmes op cajon. Marcello Briganti laat zijn contrabas grooven en dansen, Frank de Louw speelt rauw en gevoelig gitaar en de saxen van Leon van Mil suggereren een complete blazerssectie inclusief bluesy licks en jazzy solo's.

Zondag 27 oktober - VanZanden heeft een unieke melange van jazzy, soulful en funky/rocky zelfgeschreven nummers: een oprecht semi-akoestisch sound.

Josje van Zanden zingt even zuiver als verleidelijk, ingebed in lekkere background vocals. Ze combineert haar warme pittige stem met swingende ritmes op cajon.

Marcello Briganti laat zijn contrabas grooven en dansen, Frank de Louw speelt rauw en gevoelig gitaar en de saxen van Leon van Mil suggereren een complete blazerssectie inclusief bluesy licks en jazzy solo's.

Zondag 3 november & 8 december is  Erik Verwey  te gast. Hij is Jazzpianist en treedt ook op met zijn eigen Jazz kwartet. Na afronding van het conservatorium heeft Erik Verwey zich ontwikkeld als Jazz Artiest waarbij hij zijn eigen Jazz Kwartet opgezet heeft. Hij heeft met veel (internationaal) gelauwerde jazz artiesten gespeeld zoals o.a. Anton Goudsmit, Morris Kliphuis, Thomas Rolff, Caspar van Wijk, Jasper van Damme, Lorren Rettich, Anne Chris en Sanne Huijbregts.

Zondag 3 november & 8 december is Erik Verwey te gast. Hij is Jazzpianist en treedt ook op met zijn eigen Jazz kwartet. Na afronding van het conservatorium heeft Erik Verwey zich ontwikkeld als Jazz Artiest waarbij hij zijn eigen Jazz Kwartet opgezet heeft. Hij heeft met veel (internationaal) gelauwerde jazz artiesten gespeeld zoals o.a. Anton Goudsmit, Morris Kliphuis, Thomas Rolff, Caspar van Wijk, Jasper van Damme, Lorren Rettich, Anne Chris en Sanne Huijbregts.

Zondag 10 november & 22 december kleurt  Patrick Verheij  onze Jazz op Zondag in. Als je deze zomer bij ons Midzomeravond Tuinconcert was dan weet je dat het een swingende avond wordt zoals alleen Patrick die kan verzorgen met zijn bandleden Folker Tettero gitaar, Dave Breidenbach bas en Rowin Tettero drums. Improvisatie en veel enthousiasme zorgen voor een verrassende invulling van Jazz op Zondag. Hoewel de musici jazz geschoold zijn speelt de groep voornamelijk vintage pop en soulsongs: mooie liedjes, persoonlijk en van eigen bodem, maar vaak op Amerikaanse leest geschoeid. Ze hebben daarbij hun eigen 'vintage', doch eigentijdse 'sound' ontwikkeld. Met Verheij & Friends ben je verzekerd van een heerlijke avond met opzwepende muziek. Kom luisteren, borrelen en genieten!

Zondag 10 november & 22 december kleurt Patrick Verheij onze Jazz op Zondag in.
Als je deze zomer bij ons Midzomeravond Tuinconcert was dan weet je dat het een swingende avond wordt zoals alleen Patrick die kan verzorgen met zijn bandleden Folker Tettero gitaar, Dave Breidenbach bas en Rowin Tettero drums. Improvisatie en veel enthousiasme zorgen voor een verrassende invulling van Jazz op Zondag.

Hoewel de musici jazz geschoold zijn speelt de groep voornamelijk vintage pop en soulsongs: mooie liedjes, persoonlijk en van eigen bodem, maar vaak op Amerikaanse leest geschoeid. Ze hebben daarbij hun eigen 'vintage', doch eigentijdse 'sound' ontwikkeld. Met Verheij & Friends ben je verzekerd van een heerlijke avond met opzwepende muziek.

Kom luisteren, borrelen en genieten!

View Event →
Nov
4
to Jan 4

Solo expo Paul van Elk & Mini expo Barbara Henkes

Vanaf 4 november kun je het werk van kunstenaars Paul van Elk en Barbara Henkes bewonderen bij ons tHUIS. Paul heeft een mooie carrière als grafisch ontwerper maar is ook fervent schilder, deze talenten heeft hij gecombineerd en resulteren in de expositie: ‘Homo Mobilis’.

Barbara Henkes heeft haar inspiratie voor haar mini expo ‘Huiselijke taferelen’ opgedaan in onze Zitkamer. Haar bezoek heeft geresulteerd in een serie kleine schilderijtjes. Nieuwsgierig? Je kunt beide exposities zien van 4 november tot 4 januari.

IMG_0139.JPG

Paul van Elk - ‘Homo Mobilis’
Paul heeft antropologie gestudeerd en later aan de Academie voor Art Direction in Amsterdam. In zijn digitale kunst is Paul ontroerd door de trend hoe we allemaal onbewust verslaafd geraakt zijn aan het gebruik van de mobieltjes. Paradoxaal genoeg willen we onze werelden vergroten door continu met elkaar verbonden zijn en tegelijkertijd worden we eenzamer en meer vervreemd van de echte contact.

Deze paradox bewoog de creatie van zijn serie genaamd: Homo Mobilis; de mobile mens. Deze minimalistische/ speelse serie verbeeldt op een relativerende manier onze tragische verbondenheid aan de mobiele telefoon. Zijn werk herinnert ons op een vrolijke manier eraan dat we allemaal 'slachtoffers' zijn van de nieuwe technologieën en dat we de essentie van interactie met echte mensen niet mogen vergeten.

https://paulvanelk.amsterdam/

thuisaandeamstel1.jpg

Barbara Henkes - ‘Huiselijke taferelen’
Ik ben een Nederlandse kunstenares en ik woon in Straatsburg. Ik maak huiselijke portretten, veelal van mijn opgroeiende kinderen. Eerst maak ik foto's en schetsen, die ik later met olieverf in een schetsboek schilder.
Een tijdje geleden was ik met mijn gezin, mijn broer en zijn kinderen in een mooie ruimte van de tHUIS aan de AMSTEL, de Zitkamer. De huiskamerambiance gaf iedereen goede energie, en ik maakte foto’s die ik later heb uitgewerkt. Kleine momenten in een besloten setting.
tHUIS aan de AMSTEL vroeg me onlangs een paar werken op te hangen in de ruimte waar ze zijn ontstaan. Dat geeft een bijzonder effect. 

Samen met enkele andere huiselijke taferelen zijn ze te zien in de Zitkamer van 4 november tot 4 januari 2020.  https://www.barbarahenkes.com/

View Event →

Sep
6
5:00 PM17:00

tHUIS aan de AMSTEL Avondloop 10KM

Avondloop_2019_Lustrumeditie_VS.png

Op vrijdag 6 september organiseren we voor de 5e keer onze 10 km hardloopwedstrijd: de tHUIS aan de AMSTEL Avondloop. Een hardloopwedstrijd voor iedereen, langs de Amstel en door het groene Amstelland. Het startschot klinkt om 18.30 uur. En omdat 2019 ons lustrumjaar is maken we er een speciale middag en avond van!

Zo hebben we vanaf 17.30 uur live jazzmuziek van Erik Verwey, schenken we een bijzonder KiKa-biertje en hebben we een uitgebreid pasta-buffet. Ook met je inschrijving voor de Avondloop steun je het goede doel, we doneren namelijk een deel van het inschrijfgeld aan Kika.

KiKa
Voor de organisatie van de loop werken we ook dit jaar weer samen met Run for KiKa Marathon, en in het bijzonder met Marc Wiewel. Hij zet zich al jaren in voor Kika en gaat dit jaar nog 2 marathons lopen, wij sponsoren zijn 5e mijl. Kijk hier hoe je zelf Run for Kika marathonloper kunt worden.

De tHUISblijvers kunnen genieten van het extra lekkere speciaal gebrouwen KiKa-bier. De stichting Geniet&Geef ontwikkelt elkaar jaar met een bierbrouwer een speciaal bier waarvan de volledige opbrengst gedoneerd wordt aan KiKa, dit jaar in samenwerking met Grolsch. Wij nemen voor het tweede jaar deel aan deze actie, na de geslaagde actie van vorig jaar.

Inschrijven
Wil je meedoen aan deze lustrum Avondloop en het goede doel steunen? Meld je dan aan via het formulier onderaan deze pagina en maak het inschrijfgeld van:

- € 10,00 p.p. zonder pastabuffet of
- € 22,50 p.p. inclusief pastabuffet of
- € 5,- p.p. met een groep van minimaal 5 personen* en zonder pastabuffet of
- € 17,50 p.p. met een groep van minimaal 5 personen* en inclusief pastabuffet
over naar NL34ABNA0451468309, o.v.v. Avondloop en je volledige voor- en achternaam. Als je je op donderdag 5 september inschrijft mag je ook gewoon op vrijdag bij aankomst betalen bij het ophalen van je startnummer in het Atelier op de 1e verdieping.

*Groepskorting!
Daag je trainingsmaatjes, vrienden of buren uit en krijg korting! Als je je aanmeldt met een groep vanaf 5 personen krijgen jullie allen € 5,- korting op het inschrijfgeld. Vul de naam van je groep in bij het inschrijfformulier zodat wij kunnen zien wie bij wie hoort.

Alleen volledig ingevulde formulieren worden meegenomen en deelname is gegarandeerd als het inschrijfgeld binnen is. Je ontvangt van ons een bevestiging. Je startnummer haal je op voordat de Avondloop van start gaat op vrijdag 6 september tussen 17.00 uur en 18.00 uur.
Inschrijven kan online tot en met 5 september, of tot we aan de 100 deelnemers zitten. Je kunt je ook nog opgeven voor het pastabuffet op de avond zelf.

Omkleden en Pastabuffet
Omkleden kan bij ons, douchen echter niet. Na je sportieve prestatie hebben wij buiten een verfrissend drankje voor je klaarstaan en kun je tot 21.30 uur genieten van ons uitgebreide pastabuffet, € 12,50 voor deelnemers aan de Avondloop. Ook als je alleen komt genieten van het uitzicht, de drank en de muziek kun je gebruik maken van het pastabuffet, je betaalt dan € 15,-. Kortom een leuke sportieve activiteit met een goede dosis gezelligheid.

Programma
De start van de Avondloop is stipt om 18.30 uur, zodat iedereen weer binnen is voor de zon onder gaat. We hebben geen officiële tijdsregistratie, maar we zorgen wel voor een klok. Wil je het heel precies weten, neem dan je eigen klokje mee. We hebben weer leuke prijzen voor de winnaars en winnaressen.

17.00 Start borrel + ophalen startnummer

17.30 Live muziek

18.15 Warming up

18.00 - 21.30 uur Pasta Buffet

              € 12,50 voor hardlopers

              € 15,00 voor de niet-hardlopers

18.30 Startschot Avondloop

19.00 Live muziek

19.45 Prijsuitreiking

20.00 Live muziek

Warming-Up

Voor een soepele loop en snelle tijd is een goede warming-up belangrijk. Lennart Chocolaad van Shape Shifters start om 18.15 uur in de tuin met een warming-up, zodat je met warme spieren aan de Avondloop kunt beginnen.

Lennart Chocolaad: 'Bij Shapeshifters verzorgen wij personal training, (sport)fysiotherapie en sportmassage in het Amstelkwartier. Hierbij staat persoonlijke begeleiding en een doelgerichte aanpak altijd voorop. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheden om specifieke training te geven op locatie of een groepsactiviteit te organiseren. Zo geeft Shapeshifters ook looptraining.

Inschrijfformulier

Naam *
Naam
Geboortedatum *
Geboortedatum
Adres *
Adres

Praktische zaken

Omkleden kan bij ons, douchen echter niet.

Parkeren op de Amstelvlietstraat is tot 21.00u betaald. Let op: navigatiesystemen en/of Googlemaps wijzen je via een afgesloten weg, dus volg deze routebeschrijving.

Parcours

10 km langs de Amstel en door de velden van het Amstelland. Zie het kaartje hieronder. De route staat goed aangegeven met gele bordjes en pijlen op de weg.

plattegrond 10 km.png


View Event →
Jul
17
5:30 PM17:30

Opening Expositie 'De stille stad' van Jaap Broersma

Kom je ook naar opening van de nieuwe expositie bij ons tHUIS? Op woensdag 17 juli van 17.30 tot 21.00 uur is Jaap Broersma aanwezig om zijn expositie ‘De stille stad’ feestelijk te openen. Je bent van harte welkom! Struin lekker door het huis of vraag Jaap het hemd van zijn lijf. Je gaat in ieder geval vol inspiratie naar huis en misschien schaf je wel je eerste Broersma aan…Wie weet.

Kom je ook? Meld je dan aan via het Facebookevenement, dank!

Tot woensdag 17 juli.

View Event →
Jul
1
to Aug 26

Nieuw Exposities van Jaap Broersma en Babette Hofstede

Vanaf 1 juli hangt er weer nieuwe kunst aan onze muren. Jaap Broersma en Babette Hofstede hebben elk hun eigen expositie. Schilder Jaap Broersma exposeerde in 2017 ook bij ons, nu is hij terug met ‘De stille stad’, een reeks schilderijen waarin hij de verstilling van Amsterdam vangt. Babette Hofstede maakt onder andere dierenhoofden van papier-maché, leuk voor jong en oud! Leuk als je komt kijken, tot eind augustus te zien.

Jaap Broersma - De Stille Stad 

Kunstenaar Jaap Broersma zoekt de stilte in de stad. Hij reist naar de rafelranden van Amsterdam, vindt rust midden op het IJ en treft zelfs verstilling midden in het centrum. Een lege stad zie je het gemakkelijkst bij het ochtendgloren en als je net over de mensen heenkijkt naar de hemel. Maar de afwezigheid van rumoer wacht op elke hoek van de straat, als je maar goed kijkt. Die rust is niet altijd aangenaam. In Westpoort overheerst de verlatenheid, maar zelfs daar gloort af en toe de hoop. Van zijn reizen naar de stilte doet hij verslag in woord en beeld in het maandblad De Brug. Een aantal van zijn werken is nu te zien in Thuis aan de Amstel.

IMG_9870.jpg

Na een half leven over de wereld te hebben gezworven als diplomaat, bankier en ontwikkelingswerker, kwam Jaap Broersma (1965) in 2009 terug naar Nederland. Hij vond rust achter de schildersezel. Om zijn schildertechnieken te verfijnen voltooide hij in Amsterdam de Wackers Academie voor figuratieve kunst en volgde hij verschillende summerschools bij de Florence Academy of Art. Daarnaast haalde hij zijn master in filosofie bij de Universiteit van Amsterdam om zingeving en levenskunst toe te voegen aan zijn palet.

Hij zoekt zijn onderwerpen dicht bij huis. Portretten van onbekenden of mensen uit de krant, het café op de hoek en een ‘run down’  flat onder een strak blauwe lucht. Broersma zoekt de schoonheid in verval, maar ook het frisse detail in bekende taferelen. Een schilderij wint aan kracht daar waar het schuurt.
www.jaapbroersma.nl

Babette Hofstede over Babetteswereld

InstaBabette.JPG

Iedere dag doe ik wat ik het liefste doe, namelijk mijn creativiteit uiten. Vanuit mijn atelier aan de Brouwersgracht bedenk, ontwerp en creëer ik unieke stukken van papier-maché. Een eeuwenoude techniek die ik voor mijn werk nieuw leven heb ingeblazen.

Ik woon samen met mijn man Hugo, onze vier kinderen Thijn, Pien, Job en Mees en hond Guus. Werk en privé lopen door elkaar heen en vloeien in elkaar over. Ons leven is druk, gezellig en vol. Dit leven past mij als een jas en zorgt ervoor dat ik telkens tot nieuwe ideeën en inzichten kom voor mijn creaties.

Mijn leven zag er niet altijd zo uit. Ik heb lang gewerkt in het bedrijfsleven. Mijn creativiteit uitte ik in mijn vrije tijd. Vanaf 2015 besloot ik mij volledig te richten op mijn creatieve kant en heb ik afscheid genomen van het bedrijfsleven. Een keuze waar ik geen moment spijt van heb gehad.

Na diverse cursussen en workshops te hebben gevolgd heb ik mijn hart verloren aan papier-maché. Ik ontdekte de vele mogelijkheden van papier-maché en ben ik me hierin gaan specialiseren. Sinds 2017 creëer ik unieke handgemaakte papier-maché dieren en portretten van mensen. Mijn creaties sieren inmiddels al vele kinder- en woonkamers over de hele wereld.

Ik focus me op het maken van dieren. In opdracht maak ik ook papier-maché dierenkoppen naar gelijkenis van je eigen huisdier. Inmiddels behoren ook portretten en bloemen tot mijn collectie.

Incidenteel geef ik workshops. Check hiervoor mijn website .Je vindt hier ook een overzicht van mijn complete collectie. Daarnaast ben ik te vinden op Instagram .

Laat je verrassen en inspireren! En geniet vooral van deze expositie.

View Event →
Jun
29
to Jun 30

Midzomeravond Jazz concert

Tuinconcert2018Juni.jpg

Zaterdag 29 juni is het weer zover, ons jaarlijkse Midzomeravond Jazzconcert in de tuin! Het wordt een avond om van te genieten met muziek, extra gerechten van de barbecue en gekleurde lampjes in de bomen. Vanaf 18.30 uur zullen Eva sur Seine en Patrick Verheij & Friends de avond vullen met jazz.

Eva sur Seine
Eva zingt prachtige Gypsy jazz nummers met haar band Eva sur Seine bestaande uit Eva Scholten (zang), Thomas Baggerman (gitaar), Max Baggerman (gitaar) en Breno Viricimo (contrabas). Wieg mee op de prachtige liedjes en houd je vooral niet in als het wat swingender wordt, de avond is lang!

Patrick Verheij & Friends
En swingend dat wordt het zeker met de funky blues en vintage jazz nummers van Patrick. Zoals elk jaar maakt hij er een feestje van en neemt zijn publiek mee in zijn enthousiasme en liefde voor muziek. Patrick neemt deze avond mee: Kees Post (piano/keys), Folker Tettero (gitaar),
Jurre Hogervorst (bas) en Klaas van Donkersgoed (drums).

Kortom een avond om niet te missen met deze te gekke musici en heerlijk eten op onze uitgebreide kaart! De perfecte opmaat naar een lange zwoele zomer.

*****De entree is gratis en je kunt niet reserveren*****

Met een groot terras en de mogelijkheid je kleedje op ons gras uit te spreiden zijn er plekken genoeg! Dus nodig je vrienden en buren uit en zet 29 juni in je agenda, we kijken uit naar je komst!

Als je besluit met de auto te komen kijk dan even op onze website voor de routebeschrijving, navigatie en Googlemaps wijst je via de verkeerde (afgesloten) route.

View Event →
Jun
16
3:00 PM15:00

Meet & Greet Anja Teunisse en Hanneke van Gent

Anja.jpg

Kom op zondagmiddag 16 juni langs bij tHUIS aan de AMSTEL en laat van je handen kunst maken…!

Tijdens deze Meet & Greet met Anja Teunisse en Hanneke van Gent zal Hanneke live handen fotograferen. De handen die ze fotografeert vormen onderdeel van haar geplande expositie HERFST IN BROEK op 29 september. Wanneer je je laat fotograferen ontvang je natuurlijk een uitnodiging voor deze dag en een korting van 15% bij aankoop van één van haar werken.

Anja vertelt graag over de totstandkoming van haar schilderijen en over de innerlijke dialoog met haar werken. Haar werk is heel vrij en geïnspireerd op de Franse Pyreneeën.  

Dus zet 16 juni in je agenda en kom langs!

Zie ook:
www.hannekevangent.nl
Instagram.com/anja_teunisse

View Event →
May
6
to Jun 30

Expositie: Anja Teunissen & Hanneke van Gent - 6 mei tot en met 30 juni

Vanaf 6 mei start er weer een nieuwe expositie. Dit keer met schilderijen van Anja Teunisse en foto’s van Hanneke van Gent. Deze kunstenaressen delen een atelier in Broek in Waterland en maken elk zeer verschillend werk dat ze nu samen brengen in deze unieke expositie. Ze vertellen je graag waar hun liefde voor de kunst vandaan komt.

Anja Teunisse - Schilderen is mijn passie.

1.jpg

De natuur, met name het gebergte, is mijn belangrijkste inspiratiebron. Een deel van het jaar leef ik in de Franse Pyreneeën, omringd door de schoonheid en kracht van de bergen. Het zien en ervaren van de bergen met al zijn vormen, lijnen, kleuren, doorkijkjes, gelaagdheid, licht en ruimte probeer ik tot expressie te brengen in mijn werk. Schilderen is voor mij voeding voor mijn ziel.

Verbonden met deze gevoelens ontstaan de schilderijen, mijn opgeslagen innerlijke beelden. Dit is een voortdurend onderzoek van waarneming en vertrouwen op mijn intuïtie.

Mijn werk is abstract. Een ieder kan er iets in zien en haar eigen beelden op loslaten. Niets is spannender om een schilderij op het doek te laten groeien naar een voor mij evenwichtige compositie. 

Het werken met acrylverf en/of natuurlijke pigmenten op papier of doek geeft mij de mogelijkheid om langdurig, maar ook snel en gedreven te werken. Diverse materialen zoals papier, houtskool, krijt en inkt gebruik ik tijdens het maakproces. 

In 2010 heeft Marijke van Overbeek, kunstenaar, mijn werk als volgt onder woorden gebracht:
"Anja Teunisse schept een wereld van landschappen die geen landschappen zijn."

Je kunt ze bij wijze van spreken ook verticaal plaatsen. Haar kracht ligt in een compositie van beperkte kleuren en vormen, dat een grote zeggingskracht heeft. Vanuit een ingeving gezette kleurvlakken worden daarna deels weg geschilderd en bijgeschilderd, lichter of donkerder gemaakt, maar met een doel voor ogen: een goed schilderij maken.

Dat goede schilderij dat terug gaat naar een compositie van lijn, kleur, vlak, licht en donker.

Je vindt Anja via Instagram

Hanneke van Gent - Fotografie

mist.jpg

Over mijn foto's: Kijken en waarnemen gaat vaak gepaard met de stemming van waaruit je waarneemt. Onze hersenen zijn ingesteld op herkenning - de huidige beeldcultuur overspoelt ons met veel iconen - immers wat we niet kennen zien we feitelijk niet. 

Behalve als je tijd neemt om waar te nemen. Ik fotografeer vanaf mijn veertiende en realiseer me steeds weer dat ik elk beeld uit zijn context van dagelijkse omgeving trek. 

Feitelijk een fotografisch beeld om nieuwe ontdekkingen te doen en schoonheid te ervaren. Met een alertheid waar te kunnen nemen. 

Fotografie is voor mij een medium om ontdekkingen te doen uit de realiteit die zich aan ons voordoet en biedt inspiratie voor mijn schilderijen. Ontdekkingen waartoe ik de kijker graag verleid. 

Mijn artistieke ambitie is feitelijk toch een zoektocht naar verruiming van dingen die we denken te zien. 

Mijn schilderijen zijn om die reden abstract in lagen opgebouwd. 

Om mijn artistieke werk autonoom te kunnen uitwerken, werk ik de laatste jaren met een verpleegaantekening in de terminale zorg bij mensen thuis en is mijn ondersteuning van deze eindfase het streven - naar ‘levenskwaliteit' voor mij persoonlijk een belangrijk item. We zijn immers allen stervelingen.

Voor mijn Stichting Aardpeerprojecten maak ik weer, na een paar jaar stagnatie, meer interviews met mensen met een andere kijk/visie.

Inspiratiebronnen zijn voor mij er veel en divers  Willem de Kooning, Kiefer, Mandela, Anna Waltraud Mitgutsch, theatergroep Discordia eva. 


Mogelijkheden met mijn foto’s

Naast een mooi strak geprinte foto op aluminium, kan deze print ook meer klassiek in een passe-partout, achter museumglas op het duurzame Hahnemuhlepapier gedrukt worden. Ook behoren prachtige toepassingen op meubeltextiel, perspex en glas e.d. tot de mogelijkheden. 

In principe zullen de foto’s, in welke uitwerking ook, een beperkte oplage van 5 stuks hebben. Ik denk graag met u mee over duurzame toepassingen voor unieke realisaties.

Nieuwsgierig naar al het werk van Hanneke? Kijk alvast eens op haar website.


View Event →
Apr
25
to Aug 11

Zomerse Zondag Rit

promobeeld.jpg

Vind je het ook zo heerlijk om lekker de natuur in te fietsen op je vrije zondag? Doe dit dan samen met ons en neem deel aan de Zomerse Zondag Rit, een gratis wielertraining onder leiding van een gediplomeerde WattCycling trainer. WattCycling en tHUIS aan de AMSTEL slaan de handen ineen en organiseren een gezellige en leerzame training.

Nog 2 zondagen te gaan deze zomer dus meld je snel aan: 28 juli en 11 augustus. We fietsen zo'n 50-60 km. Bij voldoende aanmeldingen maken we twee groepen met verschillende snelheden. Met een gemiddelde snelheid van 25-26 km/u en 28-30 km/u. Enige ervaring op de racefiets is gewenst, maar je hoeft geen pro te zijn. De start is om 9.30 bij WattCycling Amsterdam Amstel en rond 12.00 uur eindigt de rit.

Na afloop puf je lekker je uit op het terras van tHUIS aan de AMSTEL met koffie of thee en wat lekkers. Fiets je met ons mee? Hoewel de rit gratis is vinden we het wel fijn als je laat weten dat je mee fietst, zodat we de groep grootte in kunnen schatten en kunnen zorgen voor voldoende trainers. Je kunt je makkelijk opgeven via deze link: meld je aan.

View Event →
Apr
21
to Apr 22

Paasbrunch & eieren schilderen

Paasbrunch.jpg

Bijna Pasen! Dat betekent eitjes zoeken in de tuin, eieren schilderen, tulpen overal en heerlijk uitgebreid brunchen. Dat kun je thuis doen maar ook bij ons tHUIS.

Wij verzorgen op 1e en 2e Paasdag tussen 10.00 en 14.00 uur een uitgebreide brunch met o.a. roerei met zalm, verse jus, een croissantje en paasbrood van Bakkerij Iambe. Je kunt al vanaf 2 personen reserveren, € 19,- per persoon en voor de kids € 11,- Zoals elk jaar kunnen de kinderen boven op zolder hun creativiteit kwijt en staat alles klaar om de mooiste eieren te beschilderen. Vier jij Pasen bij ons? Laat Marijke even weten dat je komt via reserveren@thuisaandeamstel.nl of bel 06 11436065.

View Event →
Apr
14
4:00 PM16:00

Meet & Greet Jerry TurnerX

Victoria.JPG

Op zondag 14 april kun je de enige echte ‘Amsterdamse Picasso’ ontmoeten. Hij exposeert op dit moment bij ons met zijn expo ‘New Order’. Kenmerkend voor Jerry is dat hij al zijn werk maakt met nagellak. Hij zal er zijn tussen 16.00 - 18.00 uur en als er genoeg animo is zal hij live laten zien hoe het maken van kunst met nagellak in zijn werk gaat. Dus trommel je buren, vrienden en familie op en kom langs op zondagmiddag 14 april!

View Event →
Apr
14
11:00 AM11:00

Zondag-ochtend tHUISkamer Concert

Promo.jpg

Een Zondagochtend tHUISkamer Concert met Juliana Martina.

Een eenmalig concert op zondag 14 april, van 11.00 tot 12.00u. Juliana zal haar muzikale verhaal komen zingen samen met haar bandleden. Dus kom genieten van een heerlijke cappuccino onder begeleiding van Latijns-Amerikaanse Folklore.

Heritage is het muzikaal verhaal van de Colombiaanse/Nederlandse zangeres Juliana Martina. Samen met gitarist Jaime Nanoha en drummer Luis Mora Matus haalt zij inspiratie uit Latijns-Amerikaanse folklore om het heden van het continent te begrijpen. Door middel van deze composities, die tevens als ramen naar het verleden fungeren, onderzoeken zij actuele thema's zoals immigratie, culturele integratie, het verdriet van vertrekken en liefde voor het vaderland.  

Het concert is gratis, aanmelden hoeft niet, maar kom een beetje op tijd, want vol=vol…


View Event →
'New Order' door Jerry TurnerX
Mar
4
to May 4

'New Order' door Jerry TurnerX

Vanaf 4 maart zal Jerry TurnerX exposeren bij ons met zijn solo expositie ‘New Order’. Afkomstig uit Amsterdam en opgegroeid met de Beat generatie Andy Warholl, Stones en Provo. Jerry maakt niet zomaar schilderijen met verf maar kiest voor nagellak. Hiermee creëert hij een geheel eigen stijl die zeer kleurrijk en inspirerend is.

‘Als een geparfumeerde cactus geuren mijn werken en prikkelen de fantasie. De werken zijn een happening op papier’, aldus Jerry.

Hij werkt intuïtief in creatie en kleurgebruik. De titels van de werken geven aan wat  het werk verteld. Zelf noemt hij het underground Art met een bubble gum touch. Jerry TurnerX exposeert o.a. in Amsterdam, Lissabon en Antwerpen.

Monkey in the Vondelpark Art Productions
info@monkeyinthevondelpark.nl

View Event →
Feb
25
to Mar 31

Jazz op Zondag - Laatste maand

Nog tot het einde van deze maand hebben we een prachtige programmering voor je in petto met de beste lokale Jazz artiesten. Elke zondag van 17.00 - 20.00 uur live Jazz in ons café. Vanaf 1 april is er een zomerstop en ben je welkom op ons zonnige terras. In het najaar is Jazz op Zondag uiteraard weer terug! Dus zorg dat je in maart nog zo’n ongekend gezellige en muzikale zondag meepikt.

Zondag 17 maart  Patrick Verheij & Katrin Kogel  staan weer voor je klaar deze zondag. Improvisatie en veel enthousiasme zorgen voor een verrassende invulling van Jazz op Zondag. Collectief Verheij & Friends bestaat uit een groep professionele muzikanten die hun sporen verdienden op evenementen, festivals en theaters door het hele land, en ver daarbuiten. De bezetting voor deze avond: Kees Post - piano Dave Breidenbach - bas Rowin Tettero - drums Katrin Kögel - vocals Patrick Verheij - vocals Bij tHUIS aan de AMSTEL spelen ze in kleine bezetting, akoestisch. Hoewel de musici jazz geschoold zijn speelt de groep voornamelijk vintage pop en soulsongs: mooie liedjes, persoonlijk en van eigen bodem, maar vaak op Amerikaanse leest geschoeid. Ze hebben daarbij hun eigen 'vintage', doch eigentijdse 'sound' ontwikkeld. Met Verheij & Friends ben je verzekerd van een heerlijke avond met opzwepende muziek. Kom luisteren, borrelen en genieten!

Zondag 17 maart Patrick Verheij & Katrin Kogel staan weer voor je klaar deze zondag. Improvisatie en veel enthousiasme zorgen voor een verrassende invulling van Jazz op Zondag.

Collectief Verheij & Friends bestaat uit een groep professionele muzikanten die hun sporen verdienden op evenementen, festivals en theaters door het hele land, en ver daarbuiten. De bezetting voor deze avond:
Kees Post - piano
Dave Breidenbach - bas
Rowin Tettero - drums
Katrin Kögel - vocals
Patrick Verheij - vocals

Bij tHUIS aan de AMSTEL spelen ze in kleine bezetting, akoestisch. Hoewel de musici jazz geschoold zijn speelt de groep voornamelijk vintage pop en soulsongs: mooie liedjes, persoonlijk en van eigen bodem, maar vaak op Amerikaanse leest geschoeid. Ze hebben daarbij hun eigen 'vintage', doch eigentijdse 'sound' ontwikkeld. Met Verheij & Friends ben je verzekerd van een heerlijke avond met opzwepende muziek.

Kom luisteren, borrelen en genieten!Zondag 24 maart met  Ruth Geerse.  Ruth komt voor het eerst met haar band tijdens Jazz op Zondag. Kenmerkend voor Ruths stijl is haar veelzijdigheid en de manier waarop ze alle stijlen en genres die ze in huis heeft met elkaar vermengt. Ruth zingt net zo gemakkelijk een jazzballad als funknummer als een standaard popsong als swingnummer waarbij zij de soul van het nummer nooit verliest. Naast de lessen van Gerrie van der Klei (jazz), Simone Roerade (pop) en Harjo Pasveer (zangtechniek) volgde zij masterclasses bij Selma Susanna (interpretatie) en Trijntje Oosterhuis (pop). Als freelance zangeres werkte zij samen met drummer Gus Genser (Herman Brood) en gitarist Arnold Smits (Gotcha).

Zondag 24 maart met Ruth Geerse. Ruth komt voor het eerst met haar band tijdens Jazz op Zondag. Kenmerkend voor Ruths stijl is haar veelzijdigheid en de manier waarop ze alle stijlen en genres die ze in huis heeft met elkaar vermengt. Ruth zingt net zo gemakkelijk een jazzballad als funknummer als een standaard popsong als swingnummer waarbij zij de soul van het nummer nooit verliest.

Naast de lessen van Gerrie van der Klei (jazz), Simone Roerade (pop) en Harjo Pasveer (zangtechniek) volgde zij masterclasses bij Selma Susanna (interpretatie) en Trijntje Oosterhuis (pop). Als freelance zangeres werkte zij samen met drummer Gus Genser (Herman Brood) en gitarist Arnold Smits (Gotcha).

Zondag 31 maart Vintage Jazzband  WhoSheDo  . Dit Jazz seizoen wordt met een knaller afgesloten, met WhoSheDo gaan de voetjes van de vloer! Jazz, whisky, champagne, een zwoele zangeres en haar jazzy band van knappe heren…. WhoSheDo ademt de sfeer van een broeierige nachtclub uit het New Yorkse jaren 30. WhoSheDo speelt originele eigen nummers, swingende jazzclassics, nostalgische ballads en geeft hits van nu een thirties make-over. WhoSheDo bestaat uit muzikanten die al naam hebben gemaakt in de Nederlandse jazz-scene, met een gedeelde passie voor hete swing, virtuoze en melodieuze improvisaties. Door hun aanstekelijke optreden kun je met WhoSheDo lachen, meeklappen, dansen of luisteren en genieten met een goed glas. Mylène Hanson, zang en kazoo Tico Pierhagen, piano Wouter Poot, gitaar Pieter Althuis, contrabas

Zondag 31 maart Vintage Jazzband WhoSheDo. Dit Jazz seizoen wordt met een knaller afgesloten, met WhoSheDo gaan de voetjes van de vloer! Jazz, whisky, champagne, een zwoele zangeres en haar jazzy band van knappe heren…. WhoSheDo ademt de sfeer van een broeierige nachtclub uit het New Yorkse jaren 30. WhoSheDo speelt originele eigen nummers, swingende jazzclassics, nostalgische ballads en geeft hits van nu een thirties make-over.

WhoSheDo bestaat uit muzikanten die al naam hebben gemaakt in de Nederlandse jazz-scene, met een gedeelde passie voor hete swing, virtuoze en melodieuze improvisaties. Door hun aanstekelijke optreden kun je met WhoSheDo lachen, meeklappen, dansen of luisteren en genieten met een goed glas.

Mylène Hanson, zang en kazoo
Tico Pierhagen, piano
Wouter Poot, gitaar
Pieter Althuis, contrabas

View Event →
Jan
6
to Mar 3

Kunst: Marijke Aarntzen en Sander Jansen

Feestelijke opening: 13 januari van 15.00 uur tot 17.00 uur - Iedereen is welkom!

Een nieuw jaar betekent ook weer nieuwe kunst in huis. Marijke Aarntzen en Sander Jansen zullen hun werk exposeren bij tHUIS aan de AMSTEL. Met elk hun eigen expositie en eigen stijl. Je kunt beide kunstenaars ontmoeten op zondag 13 januari tijdens de openingsborrel tussen 15.00 - 17.00 uur, je bent meer dan welkom inspiratie op te komen doen en misschien ga je wel met een werk naar huis?

Marijke Aarntzen

Marijke (32) is een duizendpoot met eigen stijl, kunstenaar, docent, inspirator, motivator, vragensteller, koffiezetter, mensenmens, fotograaf, vormgever, noem het. Eigenlijk is ze vooral zichzelf. Ze kijkt anders dan jij en ik en weet zo verwondering te brengen. Met haar werk wil ze mensen bewust maken van hun eigen manier van kijken en daar een andere zienswijze naast of tegenover zetten.

Ze denkt dat er verandering nodig is, dat we veel gelukkiger kunnen zijn. Wat is er nodig, hoe kan er verandering ontstaan? Visie en concept, en aan de hand daarvan wordt een medium gekozen dat de boodschap het best dient. Veelal fotografie, soms video, korte gedichtjes. Bij ons zal ze o.a. werk uit de serie ‘Ode aan Ari’ exposeren, waarbij ze spullen fotografeerde uit Ari’s tweedehands winkel in de Jordaan.

‘Betaalbaar. Geleend omdat ik niet van overbodige dingen houd, en van kopen om het kopen, of een wegwerpmaatschappij. Ik denk dat investeren in kwaliteit, voor alles en iedereen duurzamer is. Het is een ode aan de mentaliteit daar, maar voornamelijk een boodschap om stil te staan bij hoe makkelijk wij dingen kopen, weggooien.’ Aldus Marijke Aarntzen over ‘Ode aan Ari’

Voor meer werk van Marijke kun je kijken op haar website: https://www.marijkeaarntzen.com/

Sander Janssen

Sander Jansen is een traditionele en digitale kunstenaar uit Nederland, geboren in 1981. Na jaren bezig geweest te zijn met digitale surrealistische kunst en 3D animatie, is hij begonnen met maken van tekeningen met potlood in 2008. Daarnaast maakt hij ook gebruik van inkt en verf.

Vaak begint hij automatisch te tekenen en ontstaat er een creatie die op meerdere manieren te interpreteren is. Afhankelijk van de emotionele staat van de toeschouwers kunnen er meerdere gevoelens en/ of gedachten herkend worden in zijn kunst. Hierdoor is de beleving voor iedereen anders.

In deze expositie zal de hij een collectie van potlood-tekeningen tonen die ontstaan zijn vanuit de innerlijke wereld. Kom kijken en laat je meevoeren in deze mysterieuze wereld van lijnen en karakters.

Meer van zijn werk is online te bekijken op zijn website: www.sanderjansen.net

View Event →
Jan
1
2:00 PM14:00

Nieuwjaarsdagwandeling

Tussen Kerst en Oud en Nieuw gaan wij een weekje dicht. Op 1 januari zijn we weer open van 12.00 tot 20.00 uur en kun je mee met onze jaarlijkse Nieuwjaarsdagwandeling. Een prachtige wandeling langs de Amstel en dwars door de weilanden, dus trek je laarzen aan! De wandeling is niet geschikt voor kleine kinderen en honden mogen helaas niet mee in dit gebied. De wandeling duurt 2 uur en na afloop wacht de glühwein op je en kun je voor maar €6,- genieten van een heerlijke kop erwtensoep met roggebrood en katenspek. Fijn als je ons even laat weten of je meeloopt via info@thuisaandeamstel.nl. Liever op 1 januari beslissen? Geen probleem, kom op tijd we vertrekken stipt om 14.00 uur.

Amstelland.jpg
View Event →
Dec
20
4:00 PM16:00

Kerstmarkt Amstelkwartier

Themaplaatje.jpg

Op donderdag 20 december van 16.00 – 21.00 uur vindt de 4e editie van de Amstelkwartier Kerstmarkt plaats. Dit jaar op het terrein naast tHUIS aan de AMSTEL. Een markt vol met duurzame en lokale producten, die leuk zijn om als Kerstcadeau te geven of om jezelf mee te verwennen.

Speciaal voor deze editie heeft de Gemeente het terrein naast tHUIS aan de AMSTEL opengesteld voor de markt. Stap door de authentieke toegangspoort van de voormalige Zuidergasfabriek en wordt ontvangen met glühwein, warme vuurtjes, het Amstelkwartier kerstkoor en heerlijk eten en drinken. Er wordt verse zalm gerookt, je kunt echte Amsterdamse kruidenthee kopen, handgemaakte cadeautjes van de Toren van Klinker en een keur aan taarten, cakes en koekjes uit de biologische bakkerij van Bettina bakt.

Kijk voor een complete lijst op de Facebookpagina van AmstelkwartierVertier en de website www.amstelkwartiermakers.nl (nog in de maak).

View Event →
Nov
25
11:00 AM11:00

Trouwen bij tHUIS aan de AMSTEL

Een huwelijksceremonie in de Balkonkamer, daarna taart en bubbels, bij goed weer in de tuin, een feestelijk diner en een fijn feest daarna, dat kan bij ons. Benieuwd hoe dat eruit kan zien? Op 25 november zijn we onderdeel van de Open Top Trouw Locatie route en lichten we een tipje van de sluier op. Deze dag openen bijzondere trouwlocaties hun deuren en kun je tussen 11.00 - 16.00 uur inspiratie op doen. Je mag bij ons altijd binnen lopen en de ruimtes bekijken maar op 25 november zal er extra aandacht zijn voor de mogelijkheden rondom trouwen bij tHUIS. Schrijf je in via de site.

View Event →
Kunst: Ruud van der Duin en Nina Matser
Nov
5
to Jan 6

Kunst: Ruud van der Duin en Nina Matser

Feestelijke opening: 18 november 15.00 uur tot 17.00 uur - Iedereen is welkom!

Vanaf 5 november wordt tHUIS weer opnieuw volgehangen met prachtig schilderwerk. Dit keer van 2 schilders die los van elkaar zijn uitgenodigd en hun werk exposeren, toch heeft hun werk overeenkomsten als het aan komt op realistisch schilderen. Zowel de prachtige spiegelingen in de Amstel van boten en huizen van Ruud vd Duin als de boeken of emmers van Nina Matser doen je twee keer kijken. Nieuwsgierig? Kom dan op zondag 18 november vanaf 15.00 uur langs bij de opening of loop vanaf 5 november een keertje binnen.

Reflecties: ode aan de Amsterdamse gracht

Ruud van der Duin won in 2012 de juryprijs van Mijn Kunst van het CBK. Met deze prijs kon hij goed materiaal aanschaffen en begon weer serieus te schilderen. Niet om kunst te maken maar louter om het plezier dat het hem verschafte. Nadat hij in het Bijlmerpark Theater werk mocht exposeren, kon hij daarna een jaar lang exposeren bij Langerlust aan de Gaasperplas, wat leidde tot zijn huidige expositie Reflecties: ode aan de Amsterdamse gracht. Het vluchtige heeft hem altijd gefascineerd: licht, wolken, water. Zo ook de weerspiegelingen op het water: ‘Ze dreigen altijd los te raken van het weerspiegelde, maar dat lukt nooit echt. Nadat ik ze af had, zocht ik een plek aan het water waar ik ze kon laten zien: ze zijn zeer thuis aan de Amstel in tHUIS aan de AMSTEL’, aldus van der Duin.


IMG_5852.jpg
Nina_Matser_Emmers.jpg

Nina Matser vindt de voorwerpen voor haar schilderijen vaak in haar directe omgeving; haar atelier, thuis, op straat of bij andere kunstenaars. Hetgeen haar raakt is de schoonheid van alledaagse dingen. De reflectie op een gymzaalvloer, laarsjes op een kleedje, groente, fruit, een stapel boeken; het kan van alles zijn. De ene keer is het de combinatie van kleuren, dan weer is het de lichtval, een lijnenspel of contrasten die haar doen besluiten iets te schilderen. Dat wat zij schildert daagt haar uit en geeft energie, dit hoopt zij op de toeschouwer over te brengen.


View Event →
Oct
22
to Feb 22

Jazz op Zondag

Buiten is het guur en koud maar binnen bij tHUIS aan de AMSTEL is het knus en gezellig. Zeker op zondagmiddag want dan is er live Jazz. Elke week staan er lokale, professionele Jazzartiesten voor je klaar, met elk hun eigen stijl en geluid. Met oude bekenden maar ook een aantal nieuwe bands. En de entree is gratis. Verwacht elke zondag een fijne sfeer, goede muziek en natuurlijk heerlijk eten en drinken. We zien je graag!

Elke zondag van 17.00 uur tot 20.00 uur.

Zondag 17 februari  Eva Sur Seine  met  Het Thomas Baggerman Trio . Fris en warm tegelijk is het resultaat van de samenwerking tussen jazzzangeres Eva Scholten en het Thomas Baggerman Trio. De combinatie van de verfijnde jazzy stem van Eva en de virtuoze en swingende gipsy jazz van de heren resulteert in een unieke eigen sound, waarbij de vergelijking met grootheden als Django Reinhardt en Ella Fitzgerald al snel is gemaakt. Het repertoire bestaat uit eigentijdse uitvoeringen van stukken van Django Reinhardt, Franse chansons, valse musette en jazz standards. Thomas Baggerman ('88) wordt internationaal gezien als een van de beste gipsy jazz gitaristen van deze generatie. Eva Scholten ('86) studeerde af aan de jazzafdeling van het conservatorium Amsterdam en weet met haar fenomenale timing en improvisatie op geheel eigen wijze tegenspel te bieden aan de gitaarsolo’s van Thomas. Wees ook getuige van deze perfecte muzikale match!  Eva Scholten (zang), Thomas Baggerman (solo gitaar), Max Baggerman (ritme gitaar), Breno Virícimo (contrabas)

Zondag 17 februari Eva Sur Seine met Het Thomas Baggerman Trio. Fris en warm tegelijk is het resultaat van de samenwerking tussen jazzzangeres Eva Scholten en het Thomas Baggerman Trio. De combinatie van de verfijnde jazzy stem van Eva en de virtuoze en swingende gipsy jazz van de heren resulteert in een unieke eigen sound, waarbij de vergelijking met grootheden als Django Reinhardt en Ella Fitzgerald al snel is gemaakt. Het repertoire bestaat uit eigentijdse uitvoeringen van stukken van Django Reinhardt, Franse chansons, valse musette en jazz standards.

Thomas Baggerman ('88) wordt internationaal gezien als een van de beste gipsy jazz gitaristen van deze generatie. Eva Scholten ('86) studeerde af aan de jazzafdeling van het conservatorium Amsterdam en weet met haar fenomenale timing en improvisatie op geheel eigen wijze tegenspel te bieden aan de gitaarsolo’s van Thomas. Wees ook getuige van deze perfecte muzikale match!

Eva Scholten (zang), Thomas Baggerman (solo gitaar), Max Baggerman (ritme gitaar), Breno Virícimo (contrabas)

Op zondag 24 februari van 17.00 tot 20.00 ben je weer van harte welkom bij Jazz op Zondag! Dit keer met  Diana Burta , verwacht een prachtige warme stem die je meeneemt in zacht swingende jazz nummers op piano, ze wordt begeleid door Thomas Andersen op de bas en Menno Veenendaal op drums.  Diana begon al op zeer jonge leeftijd met muziek. Toen ze 12 was, luisterde ze al naar de beroemde jazz zangeressen Peggy Lee, Sarah Vaughn en Ella Fitzgerald, terwijl ze droomde van een carrière als zangeres zelf. Ze werd geïnspireerd door haar vader Joop Beerta, die een succesvolle componist en zanger / gitarist was. Haar wens kwam eerder dan verwacht toen ze op 15-jarige leeftijd werd gevraagd om op te treden met een groot orkest op een feest in haar vaders restaurant. Na op tv en radio te hebben gespeeld, speelde Diana op nationale en internationale jazzfestivals - eerst als zangeres met een bigband, later als zangeres / pianiste met een combo. Kom luisteren, borrelen en genieten!

Op zondag 24 februari van 17.00 tot 20.00 ben je weer van harte welkom bij Jazz op Zondag! Dit keer met Diana Burta, verwacht een prachtige warme stem die je meeneemt in zacht swingende jazz nummers op piano, ze wordt begeleid door Thomas Andersen op de bas en Menno Veenendaal op drums.

Diana begon al op zeer jonge leeftijd met muziek. Toen ze 12 was, luisterde ze al naar de beroemde jazz zangeressen Peggy Lee, Sarah Vaughn en Ella Fitzgerald, terwijl ze droomde van een carrière als zangeres zelf.

Ze werd geïnspireerd door haar vader Joop Beerta, die een succesvolle componist en zanger / gitarist was. Haar wens kwam eerder dan verwacht toen ze op 15-jarige leeftijd werd gevraagd om op te treden met een groot orkest op een feest in haar vaders restaurant. Na op tv en radio te hebben gespeeld, speelde Diana op nationale en internationale jazzfestivals - eerst als zangeres met een bigband, later als zangeres / pianiste met een combo.

Kom luisteren, borrelen en genieten!

Zondag 3 maart  deLUXE Jazz Quartet  . Nu onze trouwe pianist Erik Verwey op reis is heeft hij een viertal van zijn virtuoze collega artiesten uitgenodigd om te komen spelen tijdens Jazz op Zondag. Dit zijn de heren van Jazz Deluxe met Florian Hierdeis (gitaar), Peter Peuker (sax), Jos Machtel (contrabas) en Mark Coehoorn (drums). Zij spelen de meest prachtige composities uit het American songboek en vallen op door hun gebruik van harmonisch afgestemde klanken met rustige en levendige ritmes.

Zondag 3 maart deLUXE Jazz Quartet. Nu onze trouwe pianist Erik Verwey op reis is heeft hij een viertal van zijn virtuoze collega artiesten uitgenodigd om te komen spelen tijdens Jazz op Zondag. Dit zijn de heren van Jazz Deluxe met Florian Hierdeis (gitaar), Peter Peuker (sax), Jos Machtel (contrabas) en Mark Coehoorn (drums).

Zij spelen de meest prachtige composities uit het American songboek en vallen op door hun gebruik van harmonisch afgestemde klanken met rustige en levendige ritmes.

Zondag 10 maart Het Simone Honijk Kwartet. Eerder dit Jazz seizoen heb je al mogen genieten van de warme stem van Simone Honijk.  Samen met haar kwartet zal zij je de hele avond voorzien van zacht soepele Jazz. Al van jongs af aan is Simone bezig met muziek, eerst als pianiste om vervolgens op latere leeftijd het conservatorium af te ronden als Jazz vocaliste. Het beloofd weer een heerlijke avond te worden! Zie we je zondag? “Honijk is een laatbloeier maar klinkt evenals haar begeleiders gepokt en gemazeld in het Jazzrepertoire” (Jazznu, Erno Elsinga, maart 2017)  http://simonehonijk.com/

Zondag 10 maart Het Simone Honijk Kwartet. Eerder dit Jazz seizoen heb je al mogen genieten van de warme stem van Simone Honijk. Samen met haar kwartet zal zij je de hele avond voorzien van zacht soepele Jazz. Al van jongs af aan is Simone bezig met muziek, eerst als pianiste om vervolgens op latere leeftijd het conservatorium af te ronden als Jazz vocaliste.
Het beloofd weer een heerlijke avond te worden! Zie we je zondag?

“Honijk is een laatbloeier maar klinkt evenals haar begeleiders gepokt en gemazeld in het Jazzrepertoire” (Jazznu, Erno Elsinga, maart 2017)

http://simonehonijk.com/

View Event →
Oct
7
5:00 PM17:00

Aftrap nieuw seizoen 'Jazz op Zondag' met Patrick Verheij & Friends

Patric.JPG

Op zondag 7 oktober van 17.00 tot 20.00 ben je weer van harte welkom bij Jazz op Zondag! We starten dit seizoen met een graag geziene gast Patrick Verheij & Friends met Rowin Tettero op drums, Folker Tettero gitaar en Dave Breidenbach op bas.

Collectief Verheij & Friends bestaat uit een groep professionele muzikanten die hun sporen verdienden op evenementen, festivals en theaters door het hele land, en ver daarbuiten. 

Bij tHUIS aan de AMSTEL spelen ze in kleine bezetting, akoestisch. Hoewel de musici jazz geschoold zijn speelt de groep voornamelijk vintage pop en soulsongs: mooie liedjes, persoonlijk en van eigen bodem, maar vaak op Amerikaanse leest geschoeid. Ze hebben daarbij hun eigen 'vintage', doch eigentijdse 'sound' ontwikkeld. Met Verheij & Friends ben je verzekerd van een heerlijke avond met opzwepende muziek.

Kom luisteren, borrelen en genieten!

View Event →
Oct
7
to Oct 11

Jazz op Zondag Najaar 2018

We hebben weer een aantal heerlijke Jazzy zondagen voor je klaar staan dit najaar. Een variatie aan artiesten met elk hun eigen stijl en bezetting. Verwacht elke zondag een fijne sfeer, goede muziek en natuurlijk heerlijk eten en drinken. We zien je graag vanaf 7 oktober bij Jazz op Zondag!

Elke zondag van 17.00 uur tot 20.00 uur.

Zondag 7 oktober - Collectief Verheij & Friends bestaat uit een groep professionele muzikanten die hun sporen verdienden op evenementen, festivals en theaters door het hele land, en ver daarbuiten. 

Bij tHUIS aan de AMSTEL spelen ze in kleine bezetting, akoestisch. Hoewel de musici jazz geschoold zijn speelt de groep voornamelijk vintage pop en soulsongs: mooie liedjes, persoonlijk en van eigen bodem, maar vaak op Amerikaanse leest geschoeid. Ze hebben daarbij hun eigen 'vintage', doch eigentijdse 'sound' ontwikkeld.

Patrick Verheij

Patrick Verheij

Zondag 21 oktober - Het Simone Honijk kwartet. Simone zoekt haar artistieke expressie met respect voor de jazz traditie. Dit blijkt uit haar keuze om composities te zingen van o.a. Joe Henderson, Kenny Kirkland en Clare Fischer. Deze songs bevatten subtiele harmonieën en zijn iconen van de moderne jazz. Simone beheerst een divers repertoire, met een breed palet aan stijlen. Ze is altijd op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen: ze improviseert graag en de laatste jaren is ze meer zelf gaan componeren. Vorig jaar heeft ze samen met haar vaste muzikanten een nieuwe CD uitgebracht: From this moment on.

Het Simone Honijk Kwartet

Het Simone Honijk Kwartet

Zondag 11 november Who She Do. Met de muziek van WhoSheDo waan je je in een New Yorkse nachtclub in de jaren 30.
De nummers, gezongen door zangeres Mylène Hanson, zijn zwoel of opzwepend, stijlvol en tegelijk humoristisch. WhoSheDo heeft een unieke sound die zowel nostalgisch als eigentijds en hip klinkt.

Naast bestaande swingnummers als ‘You Wanna be Americano’ speelt WhoSheDo eigen composities als ‘G-String Swing’. Daarnaast krijgen hits van deze tijd, zoals ‘Back to Black’ van Amy Winehouse of ‘Don’t Stop the Music’ van Rihanna een jaren 30 tintje.

VANZANDEN

VANZANDEN

Zondag 14 oktober - VanZanden heeft een unieke melange van jazzy, soulful en funky/rocky zelfgeschreven nummers: een oprecht semi-akoestisch sound.

Josje van Zanden zingt even zuiver als verleidelijk, ingebed in lekkere background vocals. Ze combineert haar warme pittige stem met swingende ritmes op cajon.

Marcello Briganti laat zijn contrabas grooven en dansen, Frank de Louw speelt rauw en gevoelig gitaar en de saxen van Leon van Mil suggereren een complete blazerssectie inclusief bluesy licks en jazzy solo's.

Erik Verwey

Erik Verwey

Zondag 28 oktober - Erik Verwey is o.a. Jazzpianist met zijn eigen Jazz kwartet, voor zijn optredens nodigt hij vaak solo artiesten uit. We zijn nog in afwachting wie hij dit jaar mee zal nemen. Info volgt!

Na afronding van het conservatorium heeft Erik Verwey zich ontwikkeld als Jazz Artiest waarbij hij zijn eigen Jazz Kwartet opgezet heeft. Hij heeft met veel (internationaal) gelauwerde jazz artiesten gespeeld zoals o.a. Anton Goudsmit, Morris Kliphuis, Thomas Rolff, Caspar van Wijk, Jasper van Damme, Lorren Rettich, Anne Chris en Sanne Huijbregts.

Samen met Louise Korthals deed hij een theatertour. Tijdens Jazz op zondag zal hij een nog onbekende artiest uitnodigen…

WhoSheDo

WhoSheDo

View Event →
Sep
3
to Nov 4

Nieuwe Expositie: ‘Bond no family’ door Eveline Elsinga & Nicole de Vries

40068306_2252018928146995_5889911918289747968_o.jpg

Vanaf 9 september hangt er weer nieuwe kunst aan de muur bij tHUIS.

Deze duo expositie van Eveline Elsinga (alias elsengeltje) en Nicole de Vries is niet voor niets. Behalve dat de kunststijl en technieken aan elkaar verwant zijn, kennen de kunstenaressen elkaar al 30 jaar.

Nicole was de vriendin van Evelines vader. Zonder het te weten inspireerde Nicole de 10-jarige Eveline als ze in de kamer zat te schilderen.
Eveline was gefascineerd door de gemengde technieken, kleuren en materialen waarmee Nicole werkte, ze keek vaak mee en popelde om ook te gaan schilderen.
Zodra ze haar eigen geld verdiende, kocht ze materialen om eigen werk te kunnen maken.

Eveline Elsinga
Als politieambtenaar, stadmaker en kunstenares is Eveline Elsinga altijd op zoek naar wat mensen beweegt en de keuzes die ze maken.
Eveline: “In je jeugd vul je de potjes met liefde, overvloed, zelfvertrouwen en alles wat je verder nodig hebt in je leven. Er zijn echter ook potjes die niet of te weinig gevuld worden, daarmee word je later geconfronteerd.
Juist die te korten vind ik interessant omdat het vaak de fundamenten zijn waarop mensen hun keuzes maken in een poging die potjes alsnog te vullen.”
Ze vindt inspiratie in familie-opstellingen, worstelingen in loslaten en verbinden met de ander en de invloed die mensen op elkaar hebben.

DSCN4697[1].JPG

Nicole de Vries
Nicole de Vries, docent handvaardigheid en kunstenares zoekt naar de verbinding om jezelf te kunnen laten zien zonder grenzen hard uit te hoeven spreken.
Nicole: “Zwijgen kan alleen als je jezelf laat zien. Anders verdwijn je op de achtergrond.”
Ze wil haar werk laten ontstaan vanuit spontaniteit. Dat zie je terug in haar manier van werken, ze improviseert met materialen en laat vanuit associatie kleurige werken ontstaan.
Wees welkom tijdens de opening van de expositie op 9 september 2018 van 15.00 uur – 17.00 uur. Ontmoet de kunstenaressen, laat je inspireren en misschien wel verleiden tot een aankoop!

De expositie zal te bezoeken zijn tot 5 november 2018.

View Event →
Sep
1
5:00 PM17:00

Nazomer Tuinconcert met BBQ

Na een succesvolle Midzomeravond editie organiseren wij op zaterdag 1 september het Nazomer Tuinconcert met deze keer de Jazz muziek van VANZANDEN en Erik Verwey met Lorrèn. Beide bands hebben regelmatig opgetreden op onze zondagjazzmiddagen en zij hebben veel zin om tijdens deze Nazomeravond in de tuin op te treden!

We hebben een uitgebreide BBQ en een extra buiten bar met onder andere speciaal bieren van KEK bier. Tussen 18:30 en 22:30 kun je genieten van swingende en funky covers van VANZANDEN en van heerlijke jazz van Erik Verwey met Lorrèn.

Zoek een plekje op het terras of spreid je meegebrachte picknick kleedje uit op het gras.
Op deze avond kun je alléén bestellen van onze BBQ: vanaf 18.00 uur staan onze koks buiten voor je klaar en kun je kiezen uit een vlees, vis of vega gerecht. De prijzen variëren van € 14,- tot maximaal €17,50.

We willen graag voor iedereen genoeg hebben dus is het fijn als je je naam en telefoonnummer én het aantal personen mailt naar info@thuisaandeamstel.nl o.v.v. BBQ 1 september.
LET OP dat je hiermee geen tafel reserveert maar een bordje eten. 

VANZANDEN
Fats Waller, Paul Simon, Stevie Wonder, Nora Jones, Macey Gray en vele anderen inspireren VANZANDEN tot het spelen van swingende, jazzy, funky covers. Een warme, pittige stem; een diepe knorrende contrabas; en een heldere semi- akoestische gitaar geven de nummers een natuurlijk groovy geluid.

Erik Verwey met Lorrèn
Erik Verwey is o.a. Jazzpianist met zijn eigen Jazz kwartet, voor zijn optredens nodigt hij vaak solo artiesten uit. Tijdens het Nazomer Tuinconcert zal hij samen met zangeres Lorrèn heerlijke Jazz nummers ten gehore brengen.

Tot 1 september!

View Event →
Jul
15
12:00 PM12:00

Dag Expo: Deja Vu - Somerlust Festijn

Mermaid V-2 LR CR.jpg

Het hele jaar door hangt er kunst van verschillende kunstenaars aan onze muren. Tijdens het Somerlust Festijn op 15 juli beleef je een Deja Vu want we  laten het werk van maar liefst 8 kunstenaars zien die het afgelopen jaar bij ons geëxposeerd hebben; Rick Keijzer, Taina B., Jerry Turner, Jaap Broersma, Marc Olthoff, Peter van Wees, Mirela Mrsa en Alexander Koning. Van schilderkunst tot fotografie en sculpturen. De kunstenaars zijn zelf aanwezig en elke ruimte in huis wordt ingericht als kleine gallerie!   

Dus kom langs en laat je inspireren!

View Event →
Jul
8
to Sep 3

Expositie: 'Strangers I know' Alexander Koning

Cameraman & Visual Artist Alexander Koning

Vanaf 3 juli hangt er weer nieuwe kunst bij tHUIS, van cameraman en Visual Artist Alexander Koning. Speciaal voor tHUIS aan de AMSTEL heeft hij een expositie samengesteld; 'Strangers I know'.

SALIMA_LOW_RES-1.jpg

 

 

STRANGERS I KNOW
Het werk van Alexander Koning kan gelezen worden als een voortdurend reisverslag langs innerlijke paden en wereldse problematiek. Het is enerzijds een vertaling van de indrukken die hij opdoet tijdens zijn beroep als actualiteitencameraman in vele mondiale brandhaarden en anderzijds een reflectie op de weerslag van het bestaan op zijn eigen bewustzijn. Een zoektocht naar oprechte antwoorden waarin hij niet schroomt zichzelf en de samenleving om hem heen kritisch te beschouwen

In ‘Strangers I Know’ voert Koning ons langs vondsten van de afgelopen 20 jaar en spreekt hij over de zoektocht naar identiteit, vluchtelingenproblematiek, zijn bijna onvermijdelijke burn-out en de schoonheid van een nieuw begin.

Wees welkom tijdens de opening van de expositie op 8 Juli 2018 - De expositie zal te bezoeken zijn tot 3 September 2018 in het prachtige Thuis aan de Amstel

 

 

 

 

 

[EN] STRANGERS I KNOW

The work of Alexander Koning can be read as a continuous travel report along inner paths and worldly problems. On the one hand, it is a translation of the impressions he gains during his profession as current affairs cameraman in many global disaster areas and on the other hand a reflection on the repercussions existence has on his own consciousness. A search for genuine answers in which he does not hesitate to consider himself, and the society around him, critically.

In 'Strangers I Know' Koning takes us along a resume of 20 years of work in which he talks about the search for identity, refugee problems, his almost inevitable burnout and the beauty of a new beginning.

Please feel welcome to join us at the opening of the exposition July 8th, 2018 - The exposition is open until September 3rd in wonderfull Thuis aan de Amstel

View Event →
Jun
25
8:45 PM20:45

'Spreek- woordelijk' Een avond rondom het gesproken woord

Voor het eerst is er een Spoken Word avond bij tHUIS aan de AMSTEL. Vijf jonge woord kunstenaars zullen hun talent laten zien en je wellicht inspireren. Dus kom maandagavond 25 juni zeker even langs, de avond start stipt om 21:00 uur dus zorg dat je voor de tijd binnen bent, tot dan!

Banner.png

De sprekers kregen één woord.. 'NAAKT'.
Zij zijn om het woord heen gelopen, er hoog in geklommen en sommigen zijn er misschien zelfs eventjes in verdronken. Geheel vrij geïnterpreteerd, hebben de sprekers het woord vervormd naar een vorm waar je stil van wordt. De uitkomst van hun intieme reis delen zij binnenkort met ons.
Marlou Visser: Ademt Amsterdam en (onder)zoekt de wereld.
Lievnath Faber: Is sowieso een ooienvaar geweest in een vorig leven.
Tom Zwaan: Shortstory-held en brengt mensen dichterbij door verhaal.
Joos Jonges: Verorbert woorden en boert licht verteerbare poëzie.
Kelvin Covalo: Beantwoord graag al je vragen met meer vragen.

De avond wordt gehost door Kelvin Covalo en de entree is GRATIS.

View Event →
Jun
22
6:00 PM18:00

MidzomerTuinconcert met BBQ & Feestelijke start 5 jaar Amstelkwartier

© Rianne Hazeleger

© Rianne Hazeleger

Op vrijdag 22 juni organiseren wij de derde editie van het Midzomer tuinconcert, met jazz, soul en blues optredens van Patrick Verheij & Friends en Carmen Gomes. Met als extra feestelijke noot de opening van het 1e Lustrum van het Amstelkwartier!

Dus kom langs en zoek een plekje op het terras of spreid je meegebrachte picknick kleedje uit op het gras. 
We hebben een uitgebreide BBQ en 2 extra buiten barretjes met onder andere speciaal bieren van KEK bier en zomerse rosé van Residence Wijnen.  Tussen 19:00 en 23:00 uur kun je genieten van heerlijke jazz, blues en soul. Patrick Verheij & Friends en Carmen Gomes zullen verschillende sets ten gehore brengen en als kers op de taart voegen ze er een paar prachtige ballads aan toe.

Op deze avond kun je alléén bestellen van onze BBQ: vanaf 18.00 uur staan onze koks buiten voor je klaar en kun je kiezen uit;
- Hamburger € 15,-
- Bavette € 18,-
- Vega € 15,-
- Vis € 17,-
Inclusief gepofte aardappel, salade, groenten en brood.

We willen graag voor iedereen genoeg hebben dus laat ons weten met hoeveel personen je wilt komen, vlees, vis of vega en geef je naam en telefoonnummer door via: info@thuisaandeamstel.nl o.v.v. Midzomer tuinconcert.

Tot de 22e!

Jazz, Blues, Soul & Funk

20170701_223313 !.jpg

Collectief Verheij & Friends verdienden hun sporen in binnen- en buitenland op vele festivals en evenementen. De muziek van Verheij & Friends zou je het best als 70's vintage kunnen betitelen: mooie liedjes, romantisch, maar ook funky en groovy.

Een optreden van Carmen Gomes Inc. is een verkenning in muziek, waarbij geen optreden hetzelfde is. Of het kwartet nu jazz, blues, soulful of met funk invloeden speelt, het viertal heeft lang geleden ontdekt dat die kleine variaties zorgen dat muziek nooit gaat vervelen.
Carmen Gomes Inc. heeft onder andere gespeeld op het North Sea Jazz Festival, het Yokohama jazz festival in Japan en het Copenhagen Jazzfestival.

View Event →
Jun
3
9:00 AM09:00

tHUIS aan de AMSTEL doet weer mee aan de Amstellanddag!

Knotwilgen bij huis.jpg

Stichting Beschermers Amstelland organiseert op zondag 3 juni voor de 12e keer de Amstellanddag , er zijn allemaal leuke dingen te doen in dit mooie gebied waaronder bij tHUIS.

Je kinderen zijn in goede handen bij collage kunstenares Taina B. Zij zal een workshop verzorgen waarin ze je leert hoe je zulke prachtige kunstwerken als de hare kunt maken. Haar werk hangt op dit moment door het hele huis dus loop even binnen!

Daarnaast is tHUIS aan de AMSTEL is een van de startpunten en ophaallocaties van het Streek Productenkratje. Het kratje ga je tijdens je fietstocht vullen. Op elke locatie die je aandoet krijg je een van de AMSTELGOED Gekeurde producten (het kersverse streekmerk) uit het Amstelland. Zo ontdek je al fietsend allerlei bijzondere locaties, lokale ambachten en verzamel je de lekkerste streekproducten in jouw kratje. Belangrijk is dat je een kratje reserveert, voor extra info hierover kun je terecht op de Amstelgoed website.

Je kunt starten met de fietstocht tussen 10:00 - 13:00 en bent meer dan welkom om pauze te houden op ons heerlijke terras, en je te wagen aan de oud-Hollandse spelen in onze tuin. 

Ontdek wat voor moois er allemaal aan de Amstel ligt en kom langs op de Amstellanddag!

Kijk voor meer informatie en plattegrond op: https://www.beschermersamstelland.nl

Streekproductenkratje.jpg
View Event →
Jun
2
9:30 AM09:30

Tuinieren bij tHUIS ad AMSTEL

P1010239.JPG

Zaterdag 2 juni duiken we weer de tuin in! Heb jij groene vingers en lijkt het je leuk elke eerste zaterdag van de maand t/m mei te helpen met tuinieren in onze tuin? Meld je dan aan via info@thuisaandeamstel.nl of kom op de dag zelf gezellig aanwaaien.

Onder leiding van Tjalf onze tuinman leer je hoe je moet snoeien en een tuin zomerklaar moet maken. Je wordt ontvangen met een heerlijke kop koffie en uiteraard zorgen we ook voor een goede lunch. We zullen een half dagje bezig zijn van 9:30 tot 14:00, als je een paar uurtjes daarvan kunt is die hulp ook welkom!

Super leuk als je ons komt helpen!

View Event →

 

Nieuwsbrief

 

Contact

tHUIS aan de AMSTEL
Korte Ouderkerkerdijk 45
1096 AC Amsterdam 

Algemeen@thuisaandeamstel.nl
020 354 7520

Reserveringen en verhuur:
06 1143 6065 of reserveren@thuisaandeamstel.nl

 

Openingstijden tot 24 december 2019
Maandag t/m donderdag 08.30 - 23.00 uur
Vrijdag    08.30 - 01.00 uur
Zaterdag 09.00 - 01.00 uur
Zondag   09.00 - 23.00 uur

Nieuwe openingstijden per 4 januari 2020.

Keuken open dagelijks tot 21.30 uur.
Reserveren voor café vanaf 6 personen 020 354 7520

Powered by Plint.cc & Noun- Amsterdam