tHUIS aan de AMSTEL

tHUIS aan de AMSTEL is een culinair en artistiek café in de voormalige “Ingenieurswoning” van de Zuidergasfabriek in Amsterdam Oost. Hier kun je 7 dagen per week genieten van koffie, wijn en bijpassende gerechten. Breng een bezoek aan onze expo's en proeverijen. Kom vergaderen, brainstormen en elkaar ontmoeten met een ontbijt, lunch, borrel of diner in één van de authentieke kamers of in de tuin.

Oct
22
to Mar 31

Jazz op Zondag

Buiten is het guur en koud maar binnen bij tHUIS aan de AMSTEL is het knus en gezellig. Zeker op zondagmiddag want dan is er live Jazz. Elke week staan er lokale, professionele Jazzartiesten voor je klaar, met elk hun eigen stijl en geluid. Met oude bekenden maar ook een aantal nieuwe bands. En de entree is gratis. Verwacht elke zondag een fijne sfeer, goede muziek en natuurlijk heerlijk eten en drinken. We zien je graag!

Elke zondag van 17.00 uur tot 20.00 uur.

Zondag 17 februari  Eva Sur Seine  met  Het Thomas Baggerman Trio . Fris en warm tegelijk is het resultaat van de samenwerking tussen jazzzangeres Eva Scholten en het Thomas Baggerman Trio. De combinatie van de verfijnde jazzy stem van Eva en de virtuoze en swingende gipsy jazz van de heren resulteert in een unieke eigen sound, waarbij de vergelijking met grootheden als Django Reinhardt en Ella Fitzgerald al snel is gemaakt. Het repertoire bestaat uit eigentijdse uitvoeringen van stukken van Django Reinhardt, Franse chansons, valse musette en jazz standards. Thomas Baggerman ('88) wordt internationaal gezien als een van de beste gipsy jazz gitaristen van deze generatie. Eva Scholten ('86) studeerde af aan de jazzafdeling van het conservatorium Amsterdam en weet met haar fenomenale timing en improvisatie op geheel eigen wijze tegenspel te bieden aan de gitaarsolo’s van Thomas. Wees ook getuige van deze perfecte muzikale match!  Eva Scholten (zang), Thomas Baggerman (solo gitaar), Max Baggerman (ritme gitaar), Breno Virícimo (contrabas)

Zondag 17 februari Eva Sur Seine met Het Thomas Baggerman Trio. Fris en warm tegelijk is het resultaat van de samenwerking tussen jazzzangeres Eva Scholten en het Thomas Baggerman Trio. De combinatie van de verfijnde jazzy stem van Eva en de virtuoze en swingende gipsy jazz van de heren resulteert in een unieke eigen sound, waarbij de vergelijking met grootheden als Django Reinhardt en Ella Fitzgerald al snel is gemaakt. Het repertoire bestaat uit eigentijdse uitvoeringen van stukken van Django Reinhardt, Franse chansons, valse musette en jazz standards.

Thomas Baggerman ('88) wordt internationaal gezien als een van de beste gipsy jazz gitaristen van deze generatie. Eva Scholten ('86) studeerde af aan de jazzafdeling van het conservatorium Amsterdam en weet met haar fenomenale timing en improvisatie op geheel eigen wijze tegenspel te bieden aan de gitaarsolo’s van Thomas. Wees ook getuige van deze perfecte muzikale match!

Eva Scholten (zang), Thomas Baggerman (solo gitaar), Max Baggerman (ritme gitaar), Breno Virícimo (contrabas)

Op zondag 24 februari van 17.00 tot 20.00 ben je weer van harte welkom bij Jazz op Zondag! Dit keer met  Diana Burta , verwacht een prachtige warme stem die je meeneemt in zacht swingende jazz nummers op piano, ze wordt begeleid door Thomas Andersen op de bas en Menno Veenendaal op drums.  Diana begon al op zeer jonge leeftijd met muziek. Toen ze 12 was, luisterde ze al naar de beroemde jazz zangeressen Peggy Lee, Sarah Vaughn en Ella Fitzgerald, terwijl ze droomde van een carrière als zangeres zelf. Ze werd geïnspireerd door haar vader Joop Beerta, die een succesvolle componist en zanger / gitarist was. Haar wens kwam eerder dan verwacht toen ze op 15-jarige leeftijd werd gevraagd om op te treden met een groot orkest op een feest in haar vaders restaurant. Na op tv en radio te hebben gespeeld, speelde Diana op nationale en internationale jazzfestivals - eerst als zangeres met een bigband, later als zangeres / pianiste met een combo. Kom luisteren, borrelen en genieten!

Op zondag 24 februari van 17.00 tot 20.00 ben je weer van harte welkom bij Jazz op Zondag! Dit keer met Diana Burta, verwacht een prachtige warme stem die je meeneemt in zacht swingende jazz nummers op piano, ze wordt begeleid door Thomas Andersen op de bas en Menno Veenendaal op drums.

Diana begon al op zeer jonge leeftijd met muziek. Toen ze 12 was, luisterde ze al naar de beroemde jazz zangeressen Peggy Lee, Sarah Vaughn en Ella Fitzgerald, terwijl ze droomde van een carrière als zangeres zelf.

Ze werd geïnspireerd door haar vader Joop Beerta, die een succesvolle componist en zanger / gitarist was. Haar wens kwam eerder dan verwacht toen ze op 15-jarige leeftijd werd gevraagd om op te treden met een groot orkest op een feest in haar vaders restaurant. Na op tv en radio te hebben gespeeld, speelde Diana op nationale en internationale jazzfestivals - eerst als zangeres met een bigband, later als zangeres / pianiste met een combo.

Kom luisteren, borrelen en genieten!

Zondag 3 maart  deLUXE Jazz Quartet  . Nu onze trouwe pianist Erik Verwey op reis is heeft hij een viertal van zijn virtuoze collega artiesten uitgenodigd om te komen spelen tijdens Jazz op Zondag. Dit zijn de heren van Jazz Deluxe met Florian Hierdeis (gitaar), Peter Peuker (sax), Jos Machtel (contrabas) en Mark Coehoorn (drums). Zij spelen de meest prachtige composities uit het American songboek en vallen op door hun gebruik van harmonisch afgestemde klanken met rustige en levendige ritmes.

Zondag 3 maart deLUXE Jazz Quartet. Nu onze trouwe pianist Erik Verwey op reis is heeft hij een viertal van zijn virtuoze collega artiesten uitgenodigd om te komen spelen tijdens Jazz op Zondag. Dit zijn de heren van Jazz Deluxe met Florian Hierdeis (gitaar), Peter Peuker (sax), Jos Machtel (contrabas) en Mark Coehoorn (drums).

Zij spelen de meest prachtige composities uit het American songboek en vallen op door hun gebruik van harmonisch afgestemde klanken met rustige en levendige ritmes.

Zondag 10 maart Het Simone Honijk Kwartet. Eerder dit Jazz seizoen heb je al mogen genieten van de warme stem van Simone Honijk.  Samen met haar kwartet zal zij je de hele avond voorzien van zacht soepele Jazz. Al van jongs af aan is Simone bezig met muziek, eerst als pianiste om vervolgens op latere leeftijd het conservatorium af te ronden als Jazz vocaliste. Het beloofd weer een heerlijke avond te worden! Zie we je zondag? “Honijk is een laatbloeier maar klinkt evenals haar begeleiders gepokt en gemazeld in het Jazzrepertoire” (Jazznu, Erno Elsinga, maart 2017)  http://simonehonijk.com/

Zondag 10 maart Het Simone Honijk Kwartet. Eerder dit Jazz seizoen heb je al mogen genieten van de warme stem van Simone Honijk. Samen met haar kwartet zal zij je de hele avond voorzien van zacht soepele Jazz. Al van jongs af aan is Simone bezig met muziek, eerst als pianiste om vervolgens op latere leeftijd het conservatorium af te ronden als Jazz vocaliste.
Het beloofd weer een heerlijke avond te worden! Zie we je zondag?

“Honijk is een laatbloeier maar klinkt evenals haar begeleiders gepokt en gemazeld in het Jazzrepertoire” (Jazznu, Erno Elsinga, maart 2017)

http://simonehonijk.com/

View Event →
Jan
6
to Mar 3

Kunst: Marijke Aarntzen en Sander Jansen

Feestelijke opening: 13 januari van 15.00 uur tot 17.00 uur - Iedereen is welkom!

Een nieuw jaar betekent ook weer nieuwe kunst in huis. Marijke Aarntzen en Sander Jansen zullen hun werk exposeren bij tHUIS aan de AMSTEL. Met elk hun eigen expositie en eigen stijl. Je kunt beide kunstenaars ontmoeten op zondag 13 januari tijdens de openingsborrel tussen 15.00 - 17.00 uur, je bent meer dan welkom inspiratie op te komen doen en misschien ga je wel met een werk naar huis?

Marijke Aarntzen

Marijke (32) is een duizendpoot met eigen stijl, kunstenaar, docent, inspirator, motivator, vragensteller, koffiezetter, mensenmens, fotograaf, vormgever, noem het. Eigenlijk is ze vooral zichzelf. Ze kijkt anders dan jij en ik en weet zo verwondering te brengen. Met haar werk wil ze mensen bewust maken van hun eigen manier van kijken en daar een andere zienswijze naast of tegenover zetten.

Ze denkt dat er verandering nodig is, dat we veel gelukkiger kunnen zijn. Wat is er nodig, hoe kan er verandering ontstaan? Visie en concept, en aan de hand daarvan wordt een medium gekozen dat de boodschap het best dient. Veelal fotografie, soms video, korte gedichtjes. Bij ons zal ze o.a. werk uit de serie ‘Ode aan Ari’ exposeren, waarbij ze spullen fotografeerde uit Ari’s tweedehands winkel in de Jordaan.

‘Betaalbaar. Geleend omdat ik niet van overbodige dingen houd, en van kopen om het kopen, of een wegwerpmaatschappij. Ik denk dat investeren in kwaliteit, voor alles en iedereen duurzamer is. Het is een ode aan de mentaliteit daar, maar voornamelijk een boodschap om stil te staan bij hoe makkelijk wij dingen kopen, weggooien.’ Aldus Marijke Aarntzen over ‘Ode aan Ari’

Voor meer werk van Marijke kun je kijken op haar website: https://www.marijkeaarntzen.com/

Sander Janssen

Sander Jansen is een traditionele en digitale kunstenaar uit Nederland, geboren in 1981. Na jaren bezig geweest te zijn met digitale surrealistische kunst en 3D animatie, is hij begonnen met maken van tekeningen met potlood in 2008. Daarnaast maakt hij ook gebruik van inkt en verf.

Vaak begint hij automatisch te tekenen en ontstaat er een creatie die op meerdere manieren te interpreteren is. Afhankelijk van de emotionele staat van de toeschouwers kunnen er meerdere gevoelens en/ of gedachten herkend worden in zijn kunst. Hierdoor is de beleving voor iedereen anders.

In deze expositie zal de hij een collectie van potlood-tekeningen tonen die ontstaan zijn vanuit de innerlijke wereld. Kom kijken en laat je meevoeren in deze mysterieuze wereld van lijnen en karakters.

Meer van zijn werk is online te bekijken op zijn website: www.sanderjansen.net

View Event →
Feb
25
to Mar 31

Jazz op Zondag - Laatste maand

Nog tot het einde van deze maand hebben we een prachtige programmering voor je in petto met de beste lokale Jazz artiesten. Elke zondag van 17.00 - 20.00 uur live Jazz in ons café. Vanaf 1 april is er een zomerstop en ben je welkom op ons zonnige terras. In het najaar is Jazz op Zondag uiteraard weer terug! Dus zorg dat je in maart nog zo’n ongekend gezellige en muzikale zondag meepikt.

Zondag 3 maart Jazz DeLUXE. Nu onze trouwe pianist Erik Verwey op reis is hebben wij een viertal van zijn virtuoze collega artiesten uitgenodigd om te komen spelen tijdens Jazz op Zondag. Dit zijn de heren van Jazz Deluxe met Florian Hierdeis (gitaar), Peter Peuker (sax), Jos Machtel (contrabas) en Mark Coehoorn (drums). Zij spelen de meest prachtige composities uit het American songboek en vallen op door hun gebruik van harmonisch afgestemde klanken van rustige tot levendige ritmes. www.florianhierdeis.com

Zondag 3 maart Jazz DeLUXE. Nu onze trouwe pianist Erik Verwey op reis is hebben wij een viertal van zijn virtuoze collega artiesten uitgenodigd om te komen spelen tijdens Jazz op Zondag. Dit zijn de heren van Jazz Deluxe met Florian Hierdeis (gitaar), Peter Peuker (sax), Jos Machtel (contrabas) en Mark Coehoorn (drums).
Zij spelen de meest prachtige composities uit het American songboek en vallen op door hun gebruik van harmonisch afgestemde klanken van rustige tot levendige ritmes.
www.florianhierdeis.com

Zondag 10 maart  Het Simone Honijk Kwartet.   Eerder dit Jazz seizoen heb je al mogen genieten van de warme stem van Simone Honijk. Samen met haar kwartet zal zij je de hele avond voorzien van zacht soepele Jazz. Al van jongs af aan is Simone bezig met muziek, eerst als pianiste om vervolgens op latere leeftijd het conservatorium af te ronden als Jazz vocaliste. Het beloofd weer een heerlijke avond te worden! Zie we je zondag? http://simonehonijk.com/

Zondag 10 maart Het Simone Honijk Kwartet. Eerder dit Jazz seizoen heb je al mogen genieten van de warme stem van Simone Honijk. Samen met haar kwartet zal zij je de hele avond voorzien van zacht soepele Jazz. Al van jongs af aan is Simone bezig met muziek, eerst als pianiste om vervolgens op latere leeftijd het conservatorium af te ronden als Jazz vocaliste.
Het beloofd weer een heerlijke avond te worden! Zie we je zondag?
http://simonehonijk.com/

Zondag 17 maart  Patrick Verheij & Katrin Kogel  staan weer voor je klaar aanstaande zondag. Improvisatie en veel enthousiasme zorgen voor een verrassende invulling van Jazz op Zondag. Collectief Verheij & Friends bestaat uit een groep professionele muzikanten die hun sporen verdienden op evenementen, festivals en theaters door het hele land, en ver daarbuiten. De bezetting voor deze avond: Kees Post - piano Dave Breidenbach - bas Rowin Tettero - drums Katrin Kögel - vocals Patrick Verheij - vocals Bij tHUIS aan de AMSTEL spelen ze in kleine bezetting, akoestisch. Hoewel de musici jazz geschoold zijn speelt de groep voornamelijk vintage pop en soulsongs: mooie liedjes, persoonlijk en van eigen bodem, maar vaak op Amerikaanse leest geschoeid. Ze hebben daarbij hun eigen 'vintage', doch eigentijdse 'sound' ontwikkeld. Met Verheij & Friends ben je verzekerd van een heerlijke avond met opzwepende muziek. Kom luisteren, borrelen en genieten!

Zondag 17 maart Patrick Verheij & Katrin Kogel staan weer voor je klaar aanstaande zondag. Improvisatie en veel enthousiasme zorgen voor een verrassende invulling van Jazz op Zondag.

Collectief Verheij & Friends bestaat uit een groep professionele muzikanten die hun sporen verdienden op evenementen, festivals en theaters door het hele land, en ver daarbuiten. De bezetting voor deze avond:
Kees Post - piano
Dave Breidenbach - bas
Rowin Tettero - drums
Katrin Kögel - vocals
Patrick Verheij - vocals

Bij tHUIS aan de AMSTEL spelen ze in kleine bezetting, akoestisch. Hoewel de musici jazz geschoold zijn speelt de groep voornamelijk vintage pop en soulsongs: mooie liedjes, persoonlijk en van eigen bodem, maar vaak op Amerikaanse leest geschoeid. Ze hebben daarbij hun eigen 'vintage', doch eigentijdse 'sound' ontwikkeld. Met Verheij & Friends ben je verzekerd van een heerlijke avond met opzwepende muziek.

Kom luisteren, borrelen en genieten!Zondag 24 maart met  Ruth Geerse.  Ruth komt voor het eerst met haar band tijdens Jazz op Zondag. Kenmerkend voor Ruths stijl is haar veelzijdigheid en de manier waarop ze alle stijlen en genres die ze in huis heeft met elkaar vermengt. Ruth zingt net zo gemakkelijk een jazzballad als funknummer als een standaard popsong als swingnummer waarbij zij de soul van het nummer nooit verliest. Naast de lessen van Gerrie van der Klei (jazz), Simone Roerade (pop) en Harjo Pasveer (zangtechniek) volgde zij masterclasses bij Selma Susanna (interpretatie) en Trijntje Oosterhuis (pop). Als freelance zangeres werkte zij samen met drummer Gus Genser (Herman Brood) en gitarist Arnold Smits (Gotcha).

Zondag 24 maart met Ruth Geerse. Ruth komt voor het eerst met haar band tijdens Jazz op Zondag. Kenmerkend voor Ruths stijl is haar veelzijdigheid en de manier waarop ze alle stijlen en genres die ze in huis heeft met elkaar vermengt. Ruth zingt net zo gemakkelijk een jazzballad als funknummer als een standaard popsong als swingnummer waarbij zij de soul van het nummer nooit verliest.

Naast de lessen van Gerrie van der Klei (jazz), Simone Roerade (pop) en Harjo Pasveer (zangtechniek) volgde zij masterclasses bij Selma Susanna (interpretatie) en Trijntje Oosterhuis (pop). Als freelance zangeres werkte zij samen met drummer Gus Genser (Herman Brood) en gitarist Arnold Smits (Gotcha).

Zondag 31 maart Vintage Jazzband  WhoSheDo  . Dit Jazz seizoen wordt met een knaller afgesloten, met WhoSheDo gaan de voetjes van de vloer! Jazz, whisky, champagne, een zwoele zangeres en haar jazzy band van knappe heren…. WhoSheDo ademt de sfeer van een broeierige nachtclub uit het New Yorkse jaren 30. WhoSheDo speelt originele eigen nummers, swingende jazzclassics, nostalgische ballads en geeft hits van nu een thirties make-over. WhoSheDo bestaat uit muzikanten die al naam hebben gemaakt in de Nederlandse jazz-scene, met een gedeelde passie voor hete swing, virtuoze en melodieuze improvisaties. Door hun aanstekelijke optreden kun je met WhoSheDo lachen, meeklappen, dansen of luisteren en genieten met een goed glas. Mylène Hanson, zang en kazoo Tico Pierhagen, piano Wouter Poot, gitaar Pieter Althuis, contrabas

Zondag 31 maart Vintage Jazzband WhoSheDo. Dit Jazz seizoen wordt met een knaller afgesloten, met WhoSheDo gaan de voetjes van de vloer! Jazz, whisky, champagne, een zwoele zangeres en haar jazzy band van knappe heren…. WhoSheDo ademt de sfeer van een broeierige nachtclub uit het New Yorkse jaren 30. WhoSheDo speelt originele eigen nummers, swingende jazzclassics, nostalgische ballads en geeft hits van nu een thirties make-over.

WhoSheDo bestaat uit muzikanten die al naam hebben gemaakt in de Nederlandse jazz-scene, met een gedeelde passie voor hete swing, virtuoze en melodieuze improvisaties. Door hun aanstekelijke optreden kun je met WhoSheDo lachen, meeklappen, dansen of luisteren en genieten met een goed glas.

Mylène Hanson, zang en kazoo
Tico Pierhagen, piano
Wouter Poot, gitaar
Pieter Althuis, contrabas

View Event →
'New Order' door Jerry TurnerX
Mar
4
to May 4

'New Order' door Jerry TurnerX

Vanaf 4 maart zal Jerry TurnerX exposeren bij ons met zijn solo expositie ‘New Order’. Afkomstig uit Amsterdam en opgegroeid met de Beat generatie Andy Warholl, Stones en Provo. Jerry maakt niet zomaar schilderijen met verf maar kiest voor nagellak. Hiermee creëert hij een geheel eigen stijl die zeer kleurrijk en inspirerend is. Maar ook bijzonder ruikt…

‘Als een geparfumeerde cactus geuren mijn werken en prikkelen de fantasie. De werken zijn een happening op papier’, aldus Jerry.

Hij werkt intuïtief in creatie en kleurgebruik. De titels van de werken geven aan wat  het werk verteld. Zelf noemt hij het underground Art met een bubble gum touch. Jerry TurnerX exposeert o.a. in Amsterdam, Lissabon en Antwerpen.

Monkey in the Vondelpark Art Productions
info@monkeyinthevondelpark.nl

View Event →

Jan
1
2:00 PM14:00

Nieuwjaarsdagwandeling

Tussen Kerst en Oud en Nieuw gaan wij een weekje dicht. Op 1 januari zijn we weer open van 12.00 tot 20.00 uur en kun je mee met onze jaarlijkse Nieuwjaarsdagwandeling. Een prachtige wandeling langs de Amstel en dwars door de weilanden, dus trek je laarzen aan! De wandeling is niet geschikt voor kleine kinderen en honden mogen helaas niet mee in dit gebied. De wandeling duurt 2 uur en na afloop wacht de glühwein op je en kun je voor maar €6,- genieten van een heerlijke kop erwtensoep met roggebrood en katenspek. Fijn als je ons even laat weten of je meeloopt via info@thuisaandeamstel.nl. Liever op 1 januari beslissen? Geen probleem, kom op tijd we vertrekken stipt om 14.00 uur.

Amstelland.jpg
View Event →
Dec
20
4:00 PM16:00

Kerstmarkt Amstelkwartier

Themaplaatje.jpg

Op donderdag 20 december van 16.00 – 21.00 uur vindt de 4e editie van de Amstelkwartier Kerstmarkt plaats. Dit jaar op het terrein naast tHUIS aan de AMSTEL. Een markt vol met duurzame en lokale producten, die leuk zijn om als Kerstcadeau te geven of om jezelf mee te verwennen.

Speciaal voor deze editie heeft de Gemeente het terrein naast tHUIS aan de AMSTEL opengesteld voor de markt. Stap door de authentieke toegangspoort van de voormalige Zuidergasfabriek en wordt ontvangen met glühwein, warme vuurtjes, het Amstelkwartier kerstkoor en heerlijk eten en drinken. Er wordt verse zalm gerookt, je kunt echte Amsterdamse kruidenthee kopen, handgemaakte cadeautjes van de Toren van Klinker en een keur aan taarten, cakes en koekjes uit de biologische bakkerij van Bettina bakt.

Kijk voor een complete lijst op de Facebookpagina van AmstelkwartierVertier en de website www.amstelkwartiermakers.nl (nog in de maak).

View Event →
Nov
25
11:00 AM11:00

Trouwen bij tHUIS aan de AMSTEL

Een huwelijksceremonie in de Balkonkamer, daarna taart en bubbels, bij goed weer in de tuin, een feestelijk diner en een fijn feest daarna, dat kan bij ons. Benieuwd hoe dat eruit kan zien? Op 25 november zijn we onderdeel van de Open Top Trouw Locatie route en lichten we een tipje van de sluier op. Deze dag openen bijzondere trouwlocaties hun deuren en kun je tussen 11.00 - 16.00 uur inspiratie op doen. Je mag bij ons altijd binnen lopen en de ruimtes bekijken maar op 25 november zal er extra aandacht zijn voor de mogelijkheden rondom trouwen bij tHUIS. Schrijf je in via de site.

View Event →
Kunst: Ruud van der Duin en Nina Matser
Nov
5
to Jan 6

Kunst: Ruud van der Duin en Nina Matser

Feestelijke opening: 18 november 15.00 uur tot 17.00 uur - Iedereen is welkom!

Vanaf 5 november wordt tHUIS weer opnieuw volgehangen met prachtig schilderwerk. Dit keer van 2 schilders die los van elkaar zijn uitgenodigd en hun werk exposeren, toch heeft hun werk overeenkomsten als het aan komt op realistisch schilderen. Zowel de prachtige spiegelingen in de Amstel van boten en huizen van Ruud vd Duin als de boeken of emmers van Nina Matser doen je twee keer kijken. Nieuwsgierig? Kom dan op zondag 18 november vanaf 15.00 uur langs bij de opening of loop vanaf 5 november een keertje binnen.

Reflecties: ode aan de Amsterdamse gracht

Ruud van der Duin won in 2012 de juryprijs van Mijn Kunst van het CBK. Met deze prijs kon hij goed materiaal aanschaffen en begon weer serieus te schilderen. Niet om kunst te maken maar louter om het plezier dat het hem verschafte. Nadat hij in het Bijlmerpark Theater werk mocht exposeren, kon hij daarna een jaar lang exposeren bij Langerlust aan de Gaasperplas, wat leidde tot zijn huidige expositie Reflecties: ode aan de Amsterdamse gracht. Het vluchtige heeft hem altijd gefascineerd: licht, wolken, water. Zo ook de weerspiegelingen op het water: ‘Ze dreigen altijd los te raken van het weerspiegelde, maar dat lukt nooit echt. Nadat ik ze af had, zocht ik een plek aan het water waar ik ze kon laten zien: ze zijn zeer thuis aan de Amstel in tHUIS aan de AMSTEL’, aldus van der Duin.


IMG_5852.jpg
Nina_Matser_Emmers.jpg

Nina Matser vindt de voorwerpen voor haar schilderijen vaak in haar directe omgeving; haar atelier, thuis, op straat of bij andere kunstenaars. Hetgeen haar raakt is de schoonheid van alledaagse dingen. De reflectie op een gymzaalvloer, laarsjes op een kleedje, groente, fruit, een stapel boeken; het kan van alles zijn. De ene keer is het de combinatie van kleuren, dan weer is het de lichtval, een lijnenspel of contrasten die haar doen besluiten iets te schilderen. Dat wat zij schildert daagt haar uit en geeft energie, dit hoopt zij op de toeschouwer over te brengen.


View Event →
Oct
7
5:00 PM17:00

Aftrap nieuw seizoen 'Jazz op Zondag' met Patrick Verheij & Friends

Patric.JPG

Op zondag 7 oktober van 17.00 tot 20.00 ben je weer van harte welkom bij Jazz op Zondag! We starten dit seizoen met een graag geziene gast Patrick Verheij & Friends met Rowin Tettero op drums, Folker Tettero gitaar en Dave Breidenbach op bas.

Collectief Verheij & Friends bestaat uit een groep professionele muzikanten die hun sporen verdienden op evenementen, festivals en theaters door het hele land, en ver daarbuiten. 

Bij tHUIS aan de AMSTEL spelen ze in kleine bezetting, akoestisch. Hoewel de musici jazz geschoold zijn speelt de groep voornamelijk vintage pop en soulsongs: mooie liedjes, persoonlijk en van eigen bodem, maar vaak op Amerikaanse leest geschoeid. Ze hebben daarbij hun eigen 'vintage', doch eigentijdse 'sound' ontwikkeld. Met Verheij & Friends ben je verzekerd van een heerlijke avond met opzwepende muziek.

Kom luisteren, borrelen en genieten!

View Event →
Oct
7
to Oct 11

Jazz op Zondag Najaar 2018

We hebben weer een aantal heerlijke Jazzy zondagen voor je klaar staan dit najaar. Een variatie aan artiesten met elk hun eigen stijl en bezetting. Verwacht elke zondag een fijne sfeer, goede muziek en natuurlijk heerlijk eten en drinken. We zien je graag vanaf 7 oktober bij Jazz op Zondag!

Elke zondag van 17.00 uur tot 20.00 uur.

Zondag 7 oktober - Collectief Verheij & Friends bestaat uit een groep professionele muzikanten die hun sporen verdienden op evenementen, festivals en theaters door het hele land, en ver daarbuiten. 

Bij tHUIS aan de AMSTEL spelen ze in kleine bezetting, akoestisch. Hoewel de musici jazz geschoold zijn speelt de groep voornamelijk vintage pop en soulsongs: mooie liedjes, persoonlijk en van eigen bodem, maar vaak op Amerikaanse leest geschoeid. Ze hebben daarbij hun eigen 'vintage', doch eigentijdse 'sound' ontwikkeld.

Patrick Verheij

Patrick Verheij

Zondag 21 oktober - Het Simone Honijk kwartet. Simone zoekt haar artistieke expressie met respect voor de jazz traditie. Dit blijkt uit haar keuze om composities te zingen van o.a. Joe Henderson, Kenny Kirkland en Clare Fischer. Deze songs bevatten subtiele harmonieën en zijn iconen van de moderne jazz. Simone beheerst een divers repertoire, met een breed palet aan stijlen. Ze is altijd op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen: ze improviseert graag en de laatste jaren is ze meer zelf gaan componeren. Vorig jaar heeft ze samen met haar vaste muzikanten een nieuwe CD uitgebracht: From this moment on.

Het Simone Honijk Kwartet

Het Simone Honijk Kwartet

Zondag 11 november Who She Do. Met de muziek van WhoSheDo waan je je in een New Yorkse nachtclub in de jaren 30.
De nummers, gezongen door zangeres Mylène Hanson, zijn zwoel of opzwepend, stijlvol en tegelijk humoristisch. WhoSheDo heeft een unieke sound die zowel nostalgisch als eigentijds en hip klinkt.

Naast bestaande swingnummers als ‘You Wanna be Americano’ speelt WhoSheDo eigen composities als ‘G-String Swing’. Daarnaast krijgen hits van deze tijd, zoals ‘Back to Black’ van Amy Winehouse of ‘Don’t Stop the Music’ van Rihanna een jaren 30 tintje.

VANZANDEN

VANZANDEN

Zondag 14 oktober - VanZanden heeft een unieke melange van jazzy, soulful en funky/rocky zelfgeschreven nummers: een oprecht semi-akoestisch sound.

Josje van Zanden zingt even zuiver als verleidelijk, ingebed in lekkere background vocals. Ze combineert haar warme pittige stem met swingende ritmes op cajon.

Marcello Briganti laat zijn contrabas grooven en dansen, Frank de Louw speelt rauw en gevoelig gitaar en de saxen van Leon van Mil suggereren een complete blazerssectie inclusief bluesy licks en jazzy solo's.

Erik Verwey

Erik Verwey

Zondag 28 oktober - Erik Verwey is o.a. Jazzpianist met zijn eigen Jazz kwartet, voor zijn optredens nodigt hij vaak solo artiesten uit. We zijn nog in afwachting wie hij dit jaar mee zal nemen. Info volgt!

Na afronding van het conservatorium heeft Erik Verwey zich ontwikkeld als Jazz Artiest waarbij hij zijn eigen Jazz Kwartet opgezet heeft. Hij heeft met veel (internationaal) gelauwerde jazz artiesten gespeeld zoals o.a. Anton Goudsmit, Morris Kliphuis, Thomas Rolff, Caspar van Wijk, Jasper van Damme, Lorren Rettich, Anne Chris en Sanne Huijbregts.

Samen met Louise Korthals deed hij een theatertour. Tijdens Jazz op zondag zal hij een nog onbekende artiest uitnodigen…

WhoSheDo

WhoSheDo

View Event →
Sep
28
4:00 PM16:00

tHUIS aan de AMSTEL Avondloop

Vrijdag 28 september organiseren we weer onze 10 km hardloopwedstrijd: de tHUIS aan de AMSTEL Avondloop. Een evenement voor iedereen: jong en oud, snel en langzaam, met maximaal 100 deelnemers, gezellig en informeel! (Deelname is geheel voor eigen risico.)

De Avondloop gaat over een prachtige route langs de Amstel en dwars door de uitgestrekte weilanden van het Amstelland. Ook dit jaar werken we weer samen met de 'Run for KIKA Marathon', € 2,- van het inschrijfgeld wordt direct gedoneerd aan KIKA, Stichting Kinderen Kankervrij.

Er is dit jaar geen officiële tijdsregistratie, dus vergeet je eigen klokje niet. Wél zijn er weer leuke prijzen voor de winnaars en winnaressen.

Onderaan deze pagina vind je het inschrijfformulier! Train ze!

Warming-up

Een goede warming-up is het halve werk dachten wij, dus hebben we de handen ineen geslagen met onze sportieve buren van Shapeshifters én Wattcycling.

Lennart Chocolaad van Shape Shifters start om 18.15 uur in de tuin met een goede warming-up, zodat je lekker soepel aan de run kunt beginnen.

Lennart Chocolaad: 'Naast dat het altijd goed is om een bijdrage te leveren voor het goede doel (KIKA) is het voor Shapeshifters altijd een leuke uitdaging om mensen enthousiast te maken voor bewegen en dit op een verantwoorde manier te doen.

Bij Shapeshifters verzorgen wij personal training, (sport)fysiotherapie en sportmassage in het Amstelkwartier. Hierbij staat persoonlijke begeleiding en een doelgerichte aanpak altijd voorop. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheden om specifieke training te geven op locatie of een groepsactiviteit te organiseren. Zo geeft Shapeshifters ook
looptraining.

Liever iets rustiger warming-uppen? Wattcycling zorgt voor een aantal wattbikes waarmee je een lichte warming-up kunt doen, terwijl zij je meer vertellen over hun trainingsmogelijkheden. Na de avondloop kun je op deze wattbikes ook meedoen met een leuke challenge waarmee je een introductietraining t.w.v. € 15,- kunt winnen, val je buiten de boot? Ga dan alsnog een keer meetrainen want € 5,- van de proeftraining gaat naar Kika. Meer info en inschrijven op hun website.


Het startschot

De start van de Avondloop is stipt om 18.30 uur, zodat iedereen weer binnen is voor de zon onder gaat.

Na de loop

Na je sportieve prestatie hebben wij een drankje voor je klaarstaan gesponsord door Grolsch en binnen kun je genieten van ons pastabuffet. Kortom een leuke sportieve activiteit met een goede dosis gezelligheid.

Hou een klein beetje energie over want de Wattbikes staan na de race klaar voor een spannende PeakPower Challenge!

Er staan Wattbikes die we gaan gebruiken voor de PeakPower Challenge. Wat is het maximale piekvermogen dat jij gedurende een sprint van 6 seconden kan trappen? Ga de uitdaging aan, voor de snelste man en vrouw hebben we een mooi prijsje.

Muziek

En dit jaar hebben we live muziek! Een steengoede swingende band uit Formentera featuring Max Wright, Mel Semé, Tal Ben Ari en Carlos Sarduy.

IMG-20180822-WA0011.jpg
IMG-20180822-WA0004.jpg

Midi Jazz Club is een project dat prestigieuze muzikanten uit de muziek scene uit Barcelona samenbrengt wat leidt tot een magisch en dynamisch optreden met invloeden uit verschillende muziek genres. De artistiek leider is Max Moya, hij pionierde ooit met de underground band Ojos de Brujo, waar hij Flamenco, hiphop, funk, Latin en andere muziekstijlen samenbracht daarnaast is hij ook de director van het Formentera Jazz Festival.

Speciaal voor deze gelegenheid heeft hij de Cubaanse zanger Mel Semé uitgenodigd, een veelzijdig muzikant die naast zang ook gitaar, piano en drum speelt. De zangeres is Tal ben Ari, oftewel Tula. Een Israëlische dame met een dijk van een stem. En last, but not least, is daar Carlos Sarduy een virtuoze trompet en piano speler die op wereldtour is geweest met o.a.  Ojos de Brujo, Chucho Valdés en Concha Buika.  Met deze vier parels wordt het sowieso genieten vrijdagavond!

Inschrijven

Daag je broer, buurvrouw of echtgenoot uit en doe mee! 
Meld je aan via het onderstaande formulier en maak het inschrijfgeld over naar NL34ABNA0451468309, o.v.v. Avondloop en je volledige voor- en achternaam of schrijf je in en betaal op de dag zelf, dit kan tot uiterlijke 18.15 uur!
Inschrijfgeld:
- € 12,00 zonder pastabuffet of
- € 24,50 inclusief pastabuffet

Alleen volledig ingevulde formulieren worden meegenomen, en deelname is gegarandeerd als het inschrijfgeld binnen is. Wij sturen je een bevestiging hiervan.

Inschrijven kan online tot 27 september, of tot we aan de 100 deelnemers zitten. Voor de late beslissers is er een klein beetje geluk nodig, want inschrijven op de dag zelf kan alleen als er nog plekken over zijn. Op de avond zelf kun je je ook nog opgeven voor het pastabuffet.

Naam *
Naam
Geboortedatum *
Geboortedatum
(Let op: "maand - dag - jaar" invullen)
Adres *
Adres
(Alle velden moeten verplicht een inhoud)

Praktische zaken

Omkleden kan bij ons, douchen echter niet.

Parkeren op de Amstelvlietstraat is tot 21.00u betaald.

Een routebeschrijving vind je hier.

Parcours

10 km langs de Amstel en door de velden van het Amstelland. Zie het kaartje hieronder. De route staat goed aangegeven met gele bordjes en pijlen.

plattegrond 10 km.png
View Event →
Sep
3
to Nov 4

Nieuwe Expositie: ‘Bond no family’ door Eveline Elsinga & Nicole de Vries

40068306_2252018928146995_5889911918289747968_o.jpg

Vanaf 9 september hangt er weer nieuwe kunst aan de muur bij tHUIS.

Deze duo expositie van Eveline Elsinga (alias elsengeltje) en Nicole de Vries is niet voor niets. Behalve dat de kunststijl en technieken aan elkaar verwant zijn, kennen de kunstenaressen elkaar al 30 jaar.

Nicole was de vriendin van Evelines vader. Zonder het te weten inspireerde Nicole de 10-jarige Eveline als ze in de kamer zat te schilderen.
Eveline was gefascineerd door de gemengde technieken, kleuren en materialen waarmee Nicole werkte, ze keek vaak mee en popelde om ook te gaan schilderen.
Zodra ze haar eigen geld verdiende, kocht ze materialen om eigen werk te kunnen maken.

Eveline Elsinga
Als politieambtenaar, stadmaker en kunstenares is Eveline Elsinga altijd op zoek naar wat mensen beweegt en de keuzes die ze maken.
Eveline: “In je jeugd vul je de potjes met liefde, overvloed, zelfvertrouwen en alles wat je verder nodig hebt in je leven. Er zijn echter ook potjes die niet of te weinig gevuld worden, daarmee word je later geconfronteerd.
Juist die te korten vind ik interessant omdat het vaak de fundamenten zijn waarop mensen hun keuzes maken in een poging die potjes alsnog te vullen.”
Ze vindt inspiratie in familie-opstellingen, worstelingen in loslaten en verbinden met de ander en de invloed die mensen op elkaar hebben.

DSCN4697[1].JPG

Nicole de Vries
Nicole de Vries, docent handvaardigheid en kunstenares zoekt naar de verbinding om jezelf te kunnen laten zien zonder grenzen hard uit te hoeven spreken.
Nicole: “Zwijgen kan alleen als je jezelf laat zien. Anders verdwijn je op de achtergrond.”
Ze wil haar werk laten ontstaan vanuit spontaniteit. Dat zie je terug in haar manier van werken, ze improviseert met materialen en laat vanuit associatie kleurige werken ontstaan.
Wees welkom tijdens de opening van de expositie op 9 september 2018 van 15.00 uur – 17.00 uur. Ontmoet de kunstenaressen, laat je inspireren en misschien wel verleiden tot een aankoop!

De expositie zal te bezoeken zijn tot 5 november 2018.

View Event →
Sep
1
5:00 PM17:00

Nazomer Tuinconcert met BBQ

Na een succesvolle Midzomeravond editie organiseren wij op zaterdag 1 september het Nazomer Tuinconcert met deze keer de Jazz muziek van VANZANDEN en Erik Verwey met Lorrèn. Beide bands hebben regelmatig opgetreden op onze zondagjazzmiddagen en zij hebben veel zin om tijdens deze Nazomeravond in de tuin op te treden!

We hebben een uitgebreide BBQ en een extra buiten bar met onder andere speciaal bieren van KEK bier. Tussen 18:30 en 22:30 kun je genieten van swingende en funky covers van VANZANDEN en van heerlijke jazz van Erik Verwey met Lorrèn.

Zoek een plekje op het terras of spreid je meegebrachte picknick kleedje uit op het gras.
Op deze avond kun je alléén bestellen van onze BBQ: vanaf 18.00 uur staan onze koks buiten voor je klaar en kun je kiezen uit een vlees, vis of vega gerecht. De prijzen variëren van € 14,- tot maximaal €17,50.

We willen graag voor iedereen genoeg hebben dus is het fijn als je je naam en telefoonnummer én het aantal personen mailt naar info@thuisaandeamstel.nl o.v.v. BBQ 1 september.
LET OP dat je hiermee geen tafel reserveert maar een bordje eten. 

VANZANDEN
Fats Waller, Paul Simon, Stevie Wonder, Nora Jones, Macey Gray en vele anderen inspireren VANZANDEN tot het spelen van swingende, jazzy, funky covers. Een warme, pittige stem; een diepe knorrende contrabas; en een heldere semi- akoestische gitaar geven de nummers een natuurlijk groovy geluid.

Erik Verwey met Lorrèn
Erik Verwey is o.a. Jazzpianist met zijn eigen Jazz kwartet, voor zijn optredens nodigt hij vaak solo artiesten uit. Tijdens het Nazomer Tuinconcert zal hij samen met zangeres Lorrèn heerlijke Jazz nummers ten gehore brengen.

Tot 1 september!

View Event →
Jul
15
12:00 PM12:00

Dag Expo: Deja Vu - Somerlust Festijn

Mermaid V-2 LR CR.jpg

Het hele jaar door hangt er kunst van verschillende kunstenaars aan onze muren. Tijdens het Somerlust Festijn op 15 juli beleef je een Deja Vu want we  laten het werk van maar liefst 8 kunstenaars zien die het afgelopen jaar bij ons geëxposeerd hebben; Rick Keijzer, Taina B., Jerry Turner, Jaap Broersma, Marc Olthoff, Peter van Wees, Mirela Mrsa en Alexander Koning. Van schilderkunst tot fotografie en sculpturen. De kunstenaars zijn zelf aanwezig en elke ruimte in huis wordt ingericht als kleine gallerie!   

Dus kom langs en laat je inspireren!

View Event →
Jul
8
to Sep 3

Expositie: 'Strangers I know' Alexander Koning

Cameraman & Visual Artist Alexander Koning

Vanaf 3 juli hangt er weer nieuwe kunst bij tHUIS, van cameraman en Visual Artist Alexander Koning. Speciaal voor tHUIS aan de AMSTEL heeft hij een expositie samengesteld; 'Strangers I know'.

SALIMA_LOW_RES-1.jpg

 

 

STRANGERS I KNOW
Het werk van Alexander Koning kan gelezen worden als een voortdurend reisverslag langs innerlijke paden en wereldse problematiek. Het is enerzijds een vertaling van de indrukken die hij opdoet tijdens zijn beroep als actualiteitencameraman in vele mondiale brandhaarden en anderzijds een reflectie op de weerslag van het bestaan op zijn eigen bewustzijn. Een zoektocht naar oprechte antwoorden waarin hij niet schroomt zichzelf en de samenleving om hem heen kritisch te beschouwen

In ‘Strangers I Know’ voert Koning ons langs vondsten van de afgelopen 20 jaar en spreekt hij over de zoektocht naar identiteit, vluchtelingenproblematiek, zijn bijna onvermijdelijke burn-out en de schoonheid van een nieuw begin.

Wees welkom tijdens de opening van de expositie op 8 Juli 2018 - De expositie zal te bezoeken zijn tot 3 September 2018 in het prachtige Thuis aan de Amstel

 

 

 

 

 

[EN] STRANGERS I KNOW

The work of Alexander Koning can be read as a continuous travel report along inner paths and worldly problems. On the one hand, it is a translation of the impressions he gains during his profession as current affairs cameraman in many global disaster areas and on the other hand a reflection on the repercussions existence has on his own consciousness. A search for genuine answers in which he does not hesitate to consider himself, and the society around him, critically.

In 'Strangers I Know' Koning takes us along a resume of 20 years of work in which he talks about the search for identity, refugee problems, his almost inevitable burnout and the beauty of a new beginning.

Please feel welcome to join us at the opening of the exposition July 8th, 2018 - The exposition is open until September 3rd in wonderfull Thuis aan de Amstel

View Event →
Jun
25
8:45 PM20:45

'Spreek- woordelijk' Een avond rondom het gesproken woord

Voor het eerst is er een Spoken Word avond bij tHUIS aan de AMSTEL. Vijf jonge woord kunstenaars zullen hun talent laten zien en je wellicht inspireren. Dus kom maandagavond 25 juni zeker even langs, de avond start stipt om 21:00 uur dus zorg dat je voor de tijd binnen bent, tot dan!

Banner.png

De sprekers kregen één woord.. 'NAAKT'.
Zij zijn om het woord heen gelopen, er hoog in geklommen en sommigen zijn er misschien zelfs eventjes in verdronken. Geheel vrij geïnterpreteerd, hebben de sprekers het woord vervormd naar een vorm waar je stil van wordt. De uitkomst van hun intieme reis delen zij binnenkort met ons.
Marlou Visser: Ademt Amsterdam en (onder)zoekt de wereld.
Lievnath Faber: Is sowieso een ooienvaar geweest in een vorig leven.
Tom Zwaan: Shortstory-held en brengt mensen dichterbij door verhaal.
Joos Jonges: Verorbert woorden en boert licht verteerbare poëzie.
Kelvin Covalo: Beantwoord graag al je vragen met meer vragen.

De avond wordt gehost door Kelvin Covalo en de entree is GRATIS.

View Event →
Jun
22
6:00 PM18:00

MidzomerTuinconcert met BBQ & Feestelijke start 5 jaar Amstelkwartier

© Rianne Hazeleger

© Rianne Hazeleger

Op vrijdag 22 juni organiseren wij de derde editie van het Midzomer tuinconcert, met jazz, soul en blues optredens van Patrick Verheij & Friends en Carmen Gomes. Met als extra feestelijke noot de opening van het 1e Lustrum van het Amstelkwartier!

Dus kom langs en zoek een plekje op het terras of spreid je meegebrachte picknick kleedje uit op het gras. 
We hebben een uitgebreide BBQ en 2 extra buiten barretjes met onder andere speciaal bieren van KEK bier en zomerse rosé van Residence Wijnen.  Tussen 19:00 en 23:00 uur kun je genieten van heerlijke jazz, blues en soul. Patrick Verheij & Friends en Carmen Gomes zullen verschillende sets ten gehore brengen en als kers op de taart voegen ze er een paar prachtige ballads aan toe.

Op deze avond kun je alléén bestellen van onze BBQ: vanaf 18.00 uur staan onze koks buiten voor je klaar en kun je kiezen uit;
- Hamburger € 15,-
- Bavette € 18,-
- Vega € 15,-
- Vis € 17,-
Inclusief gepofte aardappel, salade, groenten en brood.

We willen graag voor iedereen genoeg hebben dus laat ons weten met hoeveel personen je wilt komen, vlees, vis of vega en geef je naam en telefoonnummer door via: info@thuisaandeamstel.nl o.v.v. Midzomer tuinconcert.

Tot de 22e!

Jazz, Blues, Soul & Funk

20170701_223313 !.jpg

Collectief Verheij & Friends verdienden hun sporen in binnen- en buitenland op vele festivals en evenementen. De muziek van Verheij & Friends zou je het best als 70's vintage kunnen betitelen: mooie liedjes, romantisch, maar ook funky en groovy.

Een optreden van Carmen Gomes Inc. is een verkenning in muziek, waarbij geen optreden hetzelfde is. Of het kwartet nu jazz, blues, soulful of met funk invloeden speelt, het viertal heeft lang geleden ontdekt dat die kleine variaties zorgen dat muziek nooit gaat vervelen.
Carmen Gomes Inc. heeft onder andere gespeeld op het North Sea Jazz Festival, het Yokohama jazz festival in Japan en het Copenhagen Jazzfestival.

View Event →
Jun
3
9:00 AM09:00

tHUIS aan de AMSTEL doet weer mee aan de Amstellanddag!

Knotwilgen bij huis.jpg

Stichting Beschermers Amstelland organiseert op zondag 3 juni voor de 12e keer de Amstellanddag , er zijn allemaal leuke dingen te doen in dit mooie gebied waaronder bij tHUIS.

Je kinderen zijn in goede handen bij collage kunstenares Taina B. Zij zal een workshop verzorgen waarin ze je leert hoe je zulke prachtige kunstwerken als de hare kunt maken. Haar werk hangt op dit moment door het hele huis dus loop even binnen!

Daarnaast is tHUIS aan de AMSTEL is een van de startpunten en ophaallocaties van het Streek Productenkratje. Het kratje ga je tijdens je fietstocht vullen. Op elke locatie die je aandoet krijg je een van de AMSTELGOED Gekeurde producten (het kersverse streekmerk) uit het Amstelland. Zo ontdek je al fietsend allerlei bijzondere locaties, lokale ambachten en verzamel je de lekkerste streekproducten in jouw kratje. Belangrijk is dat je een kratje reserveert, voor extra info hierover kun je terecht op de Amstelgoed website.

Je kunt starten met de fietstocht tussen 10:00 - 13:00 en bent meer dan welkom om pauze te houden op ons heerlijke terras, en je te wagen aan de oud-Hollandse spelen in onze tuin. 

Ontdek wat voor moois er allemaal aan de Amstel ligt en kom langs op de Amstellanddag!

Kijk voor meer informatie en plattegrond op: https://www.beschermersamstelland.nl

Streekproductenkratje.jpg
View Event →
Jun
2
9:30 AM09:30

Tuinieren bij tHUIS ad AMSTEL

P1010239.JPG

Zaterdag 2 juni duiken we weer de tuin in! Heb jij groene vingers en lijkt het je leuk elke eerste zaterdag van de maand t/m mei te helpen met tuinieren in onze tuin? Meld je dan aan via info@thuisaandeamstel.nl of kom op de dag zelf gezellig aanwaaien.

Onder leiding van Tjalf onze tuinman leer je hoe je moet snoeien en een tuin zomerklaar moet maken. Je wordt ontvangen met een heerlijke kop koffie en uiteraard zorgen we ook voor een goede lunch. We zullen een half dagje bezig zijn van 9:30 tot 14:00, als je een paar uurtjes daarvan kunt is die hulp ook welkom!

Super leuk als je ons komt helpen!

View Event →
Nieuwe Expositie: 'Persona' door Taina Bee
May
1
to Jul 4

Nieuwe Expositie: 'Persona' door Taina Bee

BoP 1 KLEIN.jpg

Vanaf 8 mei hangt er weer nieuwe kunst door het hele pand, dit keer van collage kunstenares Taina Bee. Loop lekker door het hele huis en laat je inspireren. Of doe een mooie aankoop!

 

Collage kunst. Waarom past het ene element zo goed in of bij het andere? Toeval is de echte lijm van mijn werk. Daarom beschouw ik mijn collages als "gevonden" beeld. De individuele elementen hoefden alleen nog maar geïntroduceerd te worden aan elkaar. Ik werk impulsief en ga af op mijn gevoel, gelijk mijn karakter. Ik streef niet naar perfectie, in tegendeel. Schoonheid ligt vaak juist in imperfecties. Scheuren, vouwtjes en vlekken zijn ontstaan met een reden en zijn onderdeel van het verhaal.

 

BoP 2 KLEIN.jpg

Mijn vrouwen zijn sterk, speels, zachtaardig en levenslustig. Ze brengen je een wereld van mogelijkheden en nodigen je uit om anders te kijken.

Het bronmateriaal dat ik gebruik dateert uit een tijd waarin vrouwen werden neergezet als een stoeipoes, een object, of een kuise en volgzame huisvrouw. De tijdschriften en boeken beschrijven de vrouw niet als individuen met eigen wensen, dromen of ideeën. Ik snijd ze los uit hun originele context en plaats ze in een nieuwe omgeving. Het is hier waar hun retro persona de ideologieën van de 21e eeuw ontmoet. Een nieuw beeld is gecreëerd.

[EN] Collage art. Why do I feel  that one paper element fits perfectly into another one? Coincidences are often the glue of my work. That is why I regard my work as “found work”:  the individual elements only needed  to be brought together. In line with my character, I work impulsively and untidy.  I don't strive for  perfection, on the contrary, there is genuine beauty to be found in imperfections. Cracks, folds and stains all have a reason, after all, they tell the story.

My women are powerful, playful,  gentle and full of life. They bring you a world of endless possibilities and invite you to look beyond your expectations.

The source materials I use for my collages originate from a time where women were portrayed either as a pin-up, an object or as a chaste and obedient housewife. The magazines and books of that time don't show women as individuals with hopes, dreams and ideas of their own. So, I cut them loose from their original context and relocate them to a new environment. Here their retro personas meet ideologies of the 21st century. A new image is created.

View Event →
Apr
15
5:00 PM17:00

Afsluiting Jazz Seizoen & Hoera Thuis aan de Amstel 4 jaar!

Band VANZANDEN.jpg

We gaan de zomer in, dus aanstaande zondag voor de laatste keer Jazz op Zondag. We maken er een feestelijke dag van want Thuis aan de Amstel bestaat 4 jaar en dat vieren we met een kleine culinaire traktatie voor onze gasten. Dus laat je gehoor en smaakpapillen verwennen aanstaande zondag! Wees niet gevreesd het wordt geen zomer zonder Jazz want op 22 juni is er weer ons Midzomer Jazz concert met Patrick Verheij en Carmen Gomes, zet hem in je agenda.

VanZanden heeft een unieke melange van jazzy, soulful en funky/rocky zelfgeschreven nummers: een oprecht semi-akoestisch sound.

Josje van Zanden zingt even zuiver als verleidelijk, ingebed in lekkere background vocals. Ze combineert haar warme pittige stem met swingende ritmes op cajon.

Marcello Briganti laat zijn contrabas grooven en dansen, Frank de Louw speelt rauw en gevoelig gitaar en de saxen van Leon van Mil suggereren een complete blazerssectie inclusief bluesy licks en jazzy solo's.

VANZANDEN speelde tijdens museumnachten in 't Rijks en Nemo, op festivals waaronder Oerol en FestivalderAA, Vierdaagse Nijmegen en kunstfestivals in o.a. Haarlem en Zaltbommel. Daarnaast treden ze op in vele muziekcafés.
www.vanzanden.eu

View Event →
Live Jazz op zondag met Rehana Begum Quartet
Apr
8
5:00 PM17:00

Live Jazz op zondag met Rehana Begum Quartet

Rehana Begum Jazz 2.jpg

Jazzvocalist Rehana Begum weet met haar zwoele, exotische stem de meest kille harten te verwarmen. Zingen is voor Rehana het pure genot van verhalen op muziek, waarbij ze aan elk nummer een eigen twist geeft. Na haar studie psychologie besloot Rehana haar hart te volgen door muziek volop te omarmen. Ze heeft zich gespecialiseerd in jazz op de djam, opleiding jazz en lichte muziek en geeft zelf ook les.
Samen met saxofonist Arthur Heuwekemeijer, gitarist Mateusz Pulawski en contrabassist Peter Tollenaar speelt Rehana vol overgave bruisende, swingende jazz, zwoele bossanova’s en fluweelzachte ballads.

Arthur Heuwekemeijer (Conservatorium Zwolle) is welbekend in Amsterdam en ver daarbuiten, niet in het minst vanwege zijn prachtige vertolkingen van Nederlandse muziek en composities van Benny Golson. Hij heeft verschillende bands, leidt de wekelijkse workshopgroep “The Oktopedians” en organiseert tweewekelijks Archie’s Ship Jazz Session.

20024051_1370703536353591_3433523492797808149_o.jpg

Mateusz Pulawski (Conservatorium van Amsterdam) treedt op verschillende jazzpodia in binnen- en buitenland op, o.a. met zijn Lunar Quartet. Hij heeft onlangs zijn 3e cd ‘(Extra)ordinary Songs’ uitgebracht.

Peter Tollenaar (Koninklijk Conservatorium Den Haag) werkt bij het Concertgebouworkest en speelt daarnaast in verschillende jazzformaties.
www.rehanabegum.com
Kom luisteren, borrelen en genieten!

View Event →
Apr
1
5:00 PM17:00

Live Jazz op zondag met Verheij & Friends

Patrick Verheij uitsnede.jpg

Collectief Verheij & Friends bestaat uit een groep professionele muzikanten die hun sporen verdienden op evenementen, festivals en theaters door het hele land, en ver daarbuiten. 

Bij tHUIS aan de AMSTEL spelen ze in kleine bezetting, akoestisch. Hoewel de musici jazz geschoold zijn speelt de groep voornamelijk vintage pop en soulsongs: mooie liedjes, persoonlijk en van eigen bodem, maar vaak op Amerikaanse leest geschoeid. Ze hebben daarbij hun eigen 'vintage', doch eigentijdse 'sound' ontwikkeld. Met Verheij & Friends ben je verzekerd van een heerlijke, ontspannen avond met opzwepende, swingende muziek.

De bezetting: Hugo den Oudsten (bas), Klaas Donkersgoed (percussie), Folker Tettero (Gitaar), Katrin Vogel (Vicals) en founder Patrick Verheij (vocals). www.patrick-verheij.nl

Kom luisteren, borrelen en genieten!

View Event →
Apr
1
to Apr 2

Paasbrunchen 1e & 2e Paasdag

20171208_123220Scherp.jpg

Op 1 & 2 april kun je bij ons komen genieten van een speciale Paasbrunch. We hebben croissants, eitjes, zalm, verse jus en nog veel meer lekkers. Ook aan de kleintjes is gedacht, de zolder wordt ingericht tot een heus speelparadijs en ei-schilderatelier. Dus kom gezellig met ons Pasen vieren. Voor de brunch kun je vanaf 2 personen reserveren.

Mail reserveren@thuisaandeamstel.nl of bel 06 11436065

View Event →
Mar
25
5:00 PM17:00

Live Jazz op zondag met Blue Bayou

Myelene.jpg

Blue Bayou
Wuivende palmen, exotische cocktails, zwoele en opwindende vintage tunes. Blue Bayou ademt de sfeer van een tropisch strand in de jaren vijftig.

Blue Bayou speelt hawaiian songs van vroeger, hits van nu, oude soul en vintage jazz songs overgoten met een Hawaiiaans sausje. De exotische zangeres Mylène Hanson wordt begeleid door haar magische muzikanten op ukulele, Hawaiian guitar en contrabas.

Kom luisteren, borrelen en genieten!

View Event →
Mar
18
5:00 PM17:00

Live Jazz op zondag

Els waarhuis stemmig-1.jpg

Trio Elzz bestaat uit zangeres Els Teunissen, gitarist Guillermo Celano en contrabassist Thomas Andersen. Het reportoire is een afwisselend mengsel van Jazz-standards, Oost-Europese en Franse muziek, ballads, bossa's en vlotte swing.
Reinier Voet is geen onbekende in de scene van de gypsy jazz met als grote inspirator Django Reinhardt.
Duizendpoot bassist Arnoud van den Berg speelt van jazz, gypsy jazz tot blues, en is immer een rots in de branding ten dienste van de zang en de gitaarsolo's. www.elzz.nl

View Event →
Feb
25
5:00 PM17:00

Live Jazz op zondag met Simone Honijk Kwartet

Simone Honijk zweefmolen 1.jpg

Simone zoekt haar artistieke expressie met respect voor de jazz traditie. Dit blijkt uit haar keuze om composities te zingen van o.a. Joe Henderson, Kenny Kirkland en Clare Fischer. Deze songs bevatten subtiele harmonieën en zijn iconen van de moderne jazz. Simone beheerst een divers repertoire, met een breed palet aan stijlen. Ze is altijd op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen: ze improviseert graag en de laatste jaren is ze meer zelf gaan componeren.
Eerder maakte ze twee cd albums: 2008 Interplay met pianist Bert van den Brink en in 2007 Mosaic.

Simone begon op jonge leeftijd met piano- en zanglessen, de stap naar voltijds musicus maakte ze echter pas na een andere loopbaan. Een ontmoeting in de VS met pianist Kenny Barron gaf haar net het vertrouwen wat ze nodig had om professioneel jazzzangeres te worden. In 2005 studeerde ze af aan het Conservatorium van Amsterdam. In de jaren daarna gaf ze veel concerten op Jazz podia, festivals, radio & tv en ook in theaters. Met pianist Berend van den Berg heeft ze een programma dat bestaat uit muziek en teksten van Steven Sondheim, bewerkt voor jazz kwartet.
www.simonehonijk.com

 

Band Simone Honijk.jpg

Musici
Dirk Balthaus (1965) is in Oberhausen (Duitsland) geboren. Piano spelen doet hij vanaf zijn zesde en Jazz ontdekte hij in ‘Kuro’s Jazzkelder’ op 15-jarige leeftijd. Van 1986 tot 1991 studeerde hij aan het Hilversums Conservatorium bij Frans Elsen, Henk Elkerbout en Rob Madna.
In 1994 verhuisde Dirk naar Amsterdam en dook in het bonte muziekleven van de stad. In hetzelfde jaar vormde hij een kwartet met Bert Lochs (trompet/bugel), Sven Schuster (bas) en Steve Altenberg (drums) en nam hij zijn eerste cd 'Tales of the frog' op. Dirk heeft meer dan 10 cd’s (mede)geproduceerd en is op veel opnames te horen als begeleider. Als Pianist van het Millennium Jazz Orchestra speelde hij met vele Jazz grootheden zoals Benny Golson en Lee Konitz.

Thomas Winther Andersen (1969) is geboren in Noorwegen en woont sinds 1989 in Amsterdam. Naast bassist is hij bandleider en componist. Thomas toerde door Europa en de VS met verschillende groepen en musici. Een selectie musici waar hij mee werkte zijn: Jimmy Halperin, Håkon Storm (Line Up en Winther-Storm) Lee Konitz, Sheila Jordan, Michiel Borstlap, Jasper Blom, John Engels, Chander Sardjoe. Zijn laatste cd spinnaker won de Independent Music Award, category Jazz albums, in juni 2013.

Niek van Wiggen (1961) begon met muziekmaken op achtjarige leeftijd. Hij studeerde slagwerk (klassiek en jazz) bij het Sweelinck Conservatorium Amsterdam (CvA). Niek is vaak te horen bij professionele Big Bands uit Nederland, met het Millenium Jazz Orchestra begeleide hij solisten als Mark Murphy, Toots Thielemans, Bart van Lier, Ferdinand Povel, Philip Catherine, Claudio Roditi, Fay Claassen en John Ruocco. Momenteel drumt Niek bij de band ZooT, het Simone Honijk Kwartet en speelt hij regelmatig in verschillende kleine bezettingen.

View Event →
Feb
18
5:00 PM17:00

Zondagmiddag live Jazz: Trio Elzz

Trio Elzz 350.jpg

Trio Elzz speelt deze zondag met Els Teunissen vocals, Guillermo Celano op gitaar en Sven Schuster op contrabas.

Zij verzorgen een programma van up-tempo swing, tot stemmige ballads. Het hele Americain songbook rond, gospel en zelfs het Duiste lied...

www.trioelzz.nl


Elke zondagmiddag hebben we bij tHUIS aan de AMSTEL live jazz van 17.00 tot 20.00 uur. Tot aan half april kun je nog genieten van de muziek van:

Simone Honijk

VanZanden

Patrick Verheij & Friends

WhoSHEdo

Trio Elzz

Rehana Begum

Kom kijken, luisteren en genieten!

Collage muziek.jpg
View Event →
Feb
11
5:00 PM17:00

Zondagmiddag Live Jazz: Andreas Kretchmeier Trio & Monic Kersten

Benetti Jazz alias Andreas Kretchmeier Trio.jpg

Het Andreas Kretchmeier Jazz Trio (ook wel bekend als Benetti Jazz) bestaat uit:

Piano - Andreas Krechtmeier; Drums - Jan Rooding; Contrabas - Wouter Bosch

Andreas is een persoonlijkheid. Een lyrische pianist. Moderne voicings, creatieve improvisaties afgewisseld met soms humoristische fraseringen. Jan Rooding is tevens BNA architect en drumt al even intuïtief en adaptief. Wouter Bosch zorgt met zijn 125 jaar oude contrabas voor swing en groove.

Het trio dat naast eigen werk ook standards speelt als Countdown (Coltrane), Ladybird (Damaron) en I Mean You (Monk) wordt voor dit optreden gecompleteerd met zangeres Monic Kersten. Zij studeerde in 1988 af op het conservatorium in Arnhem voor de studie schoolmuziek en twee jaar later voor zang lichte muziek. Vanaf die tijd heeft ze heel veel ervaring opgedaan in allerlei jazz- en popformaties. Daarnaast geeft ze zangles op de Lindenberg in Nijmegen en heeft ze als gastdocent gewerkt op Artez. Onlangs nam ze haar CD “Land of Dreams“ op, waar ook eigen composities op staan.


Elke zondagmiddag hebben we bij tHUIS aan de AMSTEL live jazz van 17.00 tot 20.00 uur. Tot aan half april kun je nog genieten van de muziek van:

Simone Honijk

VanZanden

Patrick Verheij & Friends

WhoSHEdo

Trio Elzz

Rehana Begum

Kom kijken, luisteren en genieten!

Collage muziek.jpg
View Event →
Feb
4
5:00 PM17:00

Zondagmiddag Live Jazz: Earfood

Foto Earfood.jpg

Thomas Hanenberg (piano), Aaron Hanenberg (gitaar) en Katie van Steenis (zang) ontmoetten elkaar op het conservatorium. Sinds dien zijn deze olijke tweeling en blonde nachtegaal niet meer uit elkaar te slaan en vormen zij het trio Earfood. Met hun grote voorliefde voor soul en jazz spelen zij bekende covers maar dan in een nieuw jasje. Je kan een gevarieerd repertoire verwachten van old time classics van bijvoorbeeld Bill Withers tot nummers van rising stars als Lianne la Havas. Grote inspiratiebronnen zijn Roy Hargrove, Kurt Elling maar ook artiesten als D'angelo. 


Elke zondagmiddag hebben we bij tHUIS aan de AMSTEL live jazz van 17.00 tot 20.00 uur. Tot aan half april kun je nog genieten van de muziek van:

Andreas Kretchmeier Trio & Monic Kersten

Simone Honijk

VanZanden

Patrick Verheij & Friends

WhoSHEdo

Trio Elzz

Rehana Begum

Kom kijken, luisteren en genieten!


Collage muziek.jpg
View Event →
Jan
28
5:00 PM17:00

Zondagmiddag Live Jazz: WhoSheDo

Iedere zondagmiddag Live Jazz @tHUIS aan de AMSTEL!

Zondagmiddag 28 januari van 17.00 tot 20.00 uur: WhoSheDo

WhoSheDo.jpg

Met de muziek van WhoSheDo waan je je in een New Yorkse nachtclub in de jaren 30.
De nummers, gezongen door zangeres Mylène Hanson, zijn zwoel of opzwepend, stijlvol en tegelijk humoristisch. WhoSheDo heeft een unieke sound die zowel nostalgisch als eigentijds en hip klinkt.

Naast bestaande swingnummers als ‘You Wanna be Americano’ speelt WhoSheDo eigen composities als ‘G-String Swing’. Daarnaast krijgen hits van deze tijd, zoals ‘Back to Black’ van Amy Winehouse of ‘Don’t Stop the Music’ van Rihanna een jaren 30 tintje.

De performance van WhoSheDo is geheel in vintage stijl. De band speelt, afhankelijk van de gelegenheid en wensen, in verschillende formaties: van rustige achtergrondmuziek tot swingende dans- en feestmuziek.

Nieuw! WhoSheDo Night Club: avondvullend jaren 30 entertainment met wervelende swingdance-acts en/of opwindende burlesque-acts.

De bandleden: WhoSheDo bestaat uit muzikanten die al naam hebben gemaakt in de Nederlandse Jazzscene en als geen ander weten wat swingen is: Mylene Hanson: zang, Wouter Poot: gitaar, Tico Pierhagen: piano en accordeon en Pieter Althuis: contrabas.

http://whoshedo.nl/

View Event →
Jan
21
5:00 PM17:00

Aanstaande zondagmiddag: live Jazz met Erik Verweij en Lorrèn

Elke zondagmiddag van 17.00 tot 20.00uur live Jazz @tHUIS aan de AMSTEL

Zondag 21 januari: Erik Verweij en Lorrèn

Lorrèn speelt gitaar en piano maar is vooral bekend om haar kenmerkende zijdeachtige en vlotte stem met een klein rauw randje. Verwacht een zangeres die soul en pop vermengt en zich lekker voelt met elke bekend jazz liedje. Haar muziek laat zich typeren als een mix tussen Selah Sue, Melody Gardot, Emy Winehouse en Elle Fitzgerald.

Lorrèn is een Amsterdamse singer-songwriter. Haar zangloopbaan startte op 3-jarige leeftijd toen ze met haar vader, hij is jazz violist, meezong. Op haar 11e begon ze professioneel te zingen.

www.lorrenmusic.com/

Lorrèn wordt begeleid door bas en gitaar en op de piano door Erik Verweij, hij speelde met zijn eigen band menig zondagmiddag in ons café!

Erik Verweij

View Event →
Jan
16
to Mar 4

Meet&Greet Sanne Dijkstra & Gert Anninga - Expositie "Ritme van de Stad"

Wil je Sanne en/of Gert ontmoeten? Heb je interesse in één van hun schilderijen of foto's? Kom langs en stel je vragen!

20180107_161707.jpg

Dit kan tijdens de expositie bij tHUIS aan de AMSTEL op:

Zaterdag 20 januari tussen 16.00 en 17.30 uur

Zondag 11 februari tussen 15.00 tot 16.30 uur

Zaterdag 3 maart tussen 16.00 tot 17.30 uur.

Aanmelden is niet verplicht maar Sanne en Gert vinden het fijn te weten als je komt!

studio@sannedijkstra.nl (Sanne) | info@nineoaks.eu (Gert)

View Event →

 

Nieuwsbrief

 

Contact

tHUIS aan de AMSTEL
Korte Ouderkerkerdijk 45
1096 AC Amsterdam 

Algemeen@thuisaandeamstel.nl
020 354 7520

Reserveringen en verhuur:

06 1143 6065 of reserveren@thuisaandeamstel.nl

 

Openingstijden

Maandag t/m donderdag 08.30 - 23.00 uur
Vrijdag    08.30 - 01.00 uur
Zaterdag 09.00 - 01.00 uur
Zondag   09.00 - 23.00 uur

Keuken open dagelijks tot 21.30 uur, van 1 jan tot 1 mrt tot 20.30 uur.
Reserveren voor café vanaf 6 personen 020 354 7520

Powered by Plint.cc & Noun- Amsterdam