tHUIS aan de AMSTEL

tHUIS aan de AMSTEL is een culinair en artistiek café, gevestigd in de voormalige “Directeurswoning” van de Zuidergasfabriek in Amsterdam Oost. Hier kun je 7 dagen per week genieten van koffie & thee, wijn of bier en verrassende gerechten. Breng een bezoek aan onze expo's en jazzsessies. Kom vergaderen, brainstormen en elkaar ontmoeten met een ontbijt, lunch, borrel of diner in één van de authentieke kamers of in de tuin.

Openingstijden

Maandag - donderdag 08.30 - 23.00 uur

Vrijdag 08.30 - 01.00 uur

Zaterdag 09.00 - 01.00 uur

Zondag 09.00 - 23.00 uur

Onze keuken is open maandag t/m zondag tot 21.30 uur.

Van 1 januari tot 1 maart is de keuken open tot 20.30 uur.

Aangepaste openingstijden

Gesloten 25 t/m 31 december 2019 tussen Kerst en Oud & Nieuw

Back to All Events

Kunst: Marijke Aarntzen en Sander Jansen


Feestelijke opening: 13 januari van 15.00 uur tot 17.00 uur - Iedereen is welkom!

Een nieuw jaar betekent ook weer nieuwe kunst in huis. Marijke Aarntzen en Sander Jansen zullen hun werk exposeren bij tHUIS aan de AMSTEL. Met elk hun eigen expositie en eigen stijl. Je kunt beide kunstenaars ontmoeten op zondag 13 januari tijdens de openingsborrel tussen 15.00 - 17.00 uur, je bent meer dan welkom inspiratie op te komen doen en misschien ga je wel met een werk naar huis?

Marijke Aarntzen

Marijke (32) is een duizendpoot met eigen stijl, kunstenaar, docent, inspirator, motivator, vragensteller, koffiezetter, mensenmens, fotograaf, vormgever, noem het. Eigenlijk is ze vooral zichzelf. Ze kijkt anders dan jij en ik en weet zo verwondering te brengen. Met haar werk wil ze mensen bewust maken van hun eigen manier van kijken en daar een andere zienswijze naast of tegenover zetten.

Ze denkt dat er verandering nodig is, dat we veel gelukkiger kunnen zijn. Wat is er nodig, hoe kan er verandering ontstaan? Visie en concept, en aan de hand daarvan wordt een medium gekozen dat de boodschap het best dient. Veelal fotografie, soms video, korte gedichtjes. Bij ons zal ze o.a. werk uit de serie ‘Ode aan Ari’ exposeren, waarbij ze spullen fotografeerde uit Ari’s tweedehands winkel in de Jordaan.

‘Betaalbaar. Geleend omdat ik niet van overbodige dingen houd, en van kopen om het kopen, of een wegwerpmaatschappij. Ik denk dat investeren in kwaliteit, voor alles en iedereen duurzamer is. Het is een ode aan de mentaliteit daar, maar voornamelijk een boodschap om stil te staan bij hoe makkelijk wij dingen kopen, weggooien.’ Aldus Marijke Aarntzen over ‘Ode aan Ari’

Voor meer werk van Marijke kun je kijken op haar website: https://www.marijkeaarntzen.com/

Sander Janssen

Sander Jansen is een traditionele en digitale kunstenaar uit Nederland, geboren in 1981. Na jaren bezig geweest te zijn met digitale surrealistische kunst en 3D animatie, is hij begonnen met maken van tekeningen met potlood in 2008. Daarnaast maakt hij ook gebruik van inkt en verf.

Vaak begint hij automatisch te tekenen en ontstaat er een creatie die op meerdere manieren te interpreteren is. Afhankelijk van de emotionele staat van de toeschouwers kunnen er meerdere gevoelens en/ of gedachten herkend worden in zijn kunst. Hierdoor is de beleving voor iedereen anders.

In deze expositie zal de hij een collectie van potlood-tekeningen tonen die ontstaan zijn vanuit de innerlijke wereld. Kom kijken en laat je meevoeren in deze mysterieuze wereld van lijnen en karakters.

Meer van zijn werk is online te bekijken op zijn website: www.sanderjansen.net

Earlier Event: January 1
Nieuwjaarsdagwandeling
Later Event: February 25
Jazz op Zondag - Laatste maand

 

Nieuwsbrief

 

Contact

tHUIS aan de AMSTEL
Korte Ouderkerkerdijk 45
1096 AC Amsterdam 

Algemeen@thuisaandeamstel.nl
020 354 7520

Reserveringen en verhuur:

06 1143 6065 of reserveren@thuisaandeamstel.nl

 

Openingstijden

Maandag t/m donderdag 08.30 - 23.00 uur
Vrijdag    08.30 - 01.00 uur
Zaterdag 09.00 - 01.00 uur
Zondag   09.00 - 23.00 uur

Keuken open dagelijks tot 21.30 uur, van 1 jan tot 1 mrt tot 20.30 uur.
Reserveren voor café vanaf 6 personen 020 354 7520

Powered by Plint.cc & Noun- Amsterdam