tHUIS aan de AMSTEL

tHUIS aan de AMSTEL is een culinair en artistiek café, gevestigd in de voormalige “Directeurswoning” van de Zuidergasfabriek in Amsterdam Oost. Hier kun je 7 dagen per week genieten van koffie & thee, wijn of bier en verrassende gerechten. Breng een bezoek aan onze expo's en jazzsessies. Kom vergaderen, brainstormen en elkaar ontmoeten met een ontbijt, lunch, borrel of diner in één van de authentieke kamers of in de tuin.

Openingstijden

Maandag - donderdag 08.30 - 23.00 uur

Vrijdag 08.30 - 01.00 uur

Zaterdag 09.00 - 01.00 uur

Zondag 09.00 - 23.00 uur

Onze keuken is open maandag t/m zondag tot 21.30 uur.

Van 1 januari tot 1 maart is de keuken open tot 20.30 uur.

Aangepaste openingstijden

Gesloten 25 t/m 31 december 2019 tussen Kerst en Oud & Nieuw

Back to All Events

Jazz op Zondag - Laatste maand


Nog tot het einde van deze maand hebben we een prachtige programmering voor je in petto met de beste lokale Jazz artiesten. Elke zondag van 17.00 - 20.00 uur live Jazz in ons café. Vanaf 1 april is er een zomerstop en ben je welkom op ons zonnige terras. In het najaar is Jazz op Zondag uiteraard weer terug! Dus zorg dat je in maart nog zo’n ongekend gezellige en muzikale zondag meepikt.

Zondag 17 maart  Patrick Verheij & Katrin Kogel  staan weer voor je klaar deze zondag. Improvisatie en veel enthousiasme zorgen voor een verrassende invulling van Jazz op Zondag. Collectief Verheij & Friends bestaat uit een groep professionele muzikanten die hun sporen verdienden op evenementen, festivals en theaters door het hele land, en ver daarbuiten. De bezetting voor deze avond: Kees Post - piano Dave Breidenbach - bas Rowin Tettero - drums Katrin Kögel - vocals Patrick Verheij - vocals Bij tHUIS aan de AMSTEL spelen ze in kleine bezetting, akoestisch. Hoewel de musici jazz geschoold zijn speelt de groep voornamelijk vintage pop en soulsongs: mooie liedjes, persoonlijk en van eigen bodem, maar vaak op Amerikaanse leest geschoeid. Ze hebben daarbij hun eigen 'vintage', doch eigentijdse 'sound' ontwikkeld. Met Verheij & Friends ben je verzekerd van een heerlijke avond met opzwepende muziek. Kom luisteren, borrelen en genieten!

Zondag 17 maart Patrick Verheij & Katrin Kogel staan weer voor je klaar deze zondag. Improvisatie en veel enthousiasme zorgen voor een verrassende invulling van Jazz op Zondag.

Collectief Verheij & Friends bestaat uit een groep professionele muzikanten die hun sporen verdienden op evenementen, festivals en theaters door het hele land, en ver daarbuiten. De bezetting voor deze avond:
Kees Post - piano
Dave Breidenbach - bas
Rowin Tettero - drums
Katrin Kögel - vocals
Patrick Verheij - vocals

Bij tHUIS aan de AMSTEL spelen ze in kleine bezetting, akoestisch. Hoewel de musici jazz geschoold zijn speelt de groep voornamelijk vintage pop en soulsongs: mooie liedjes, persoonlijk en van eigen bodem, maar vaak op Amerikaanse leest geschoeid. Ze hebben daarbij hun eigen 'vintage', doch eigentijdse 'sound' ontwikkeld. Met Verheij & Friends ben je verzekerd van een heerlijke avond met opzwepende muziek.

Kom luisteren, borrelen en genieten!Zondag 24 maart met  Ruth Geerse.  Ruth komt voor het eerst met haar band tijdens Jazz op Zondag. Kenmerkend voor Ruths stijl is haar veelzijdigheid en de manier waarop ze alle stijlen en genres die ze in huis heeft met elkaar vermengt. Ruth zingt net zo gemakkelijk een jazzballad als funknummer als een standaard popsong als swingnummer waarbij zij de soul van het nummer nooit verliest. Naast de lessen van Gerrie van der Klei (jazz), Simone Roerade (pop) en Harjo Pasveer (zangtechniek) volgde zij masterclasses bij Selma Susanna (interpretatie) en Trijntje Oosterhuis (pop). Als freelance zangeres werkte zij samen met drummer Gus Genser (Herman Brood) en gitarist Arnold Smits (Gotcha).

Zondag 24 maart met Ruth Geerse. Ruth komt voor het eerst met haar band tijdens Jazz op Zondag. Kenmerkend voor Ruths stijl is haar veelzijdigheid en de manier waarop ze alle stijlen en genres die ze in huis heeft met elkaar vermengt. Ruth zingt net zo gemakkelijk een jazzballad als funknummer als een standaard popsong als swingnummer waarbij zij de soul van het nummer nooit verliest.

Naast de lessen van Gerrie van der Klei (jazz), Simone Roerade (pop) en Harjo Pasveer (zangtechniek) volgde zij masterclasses bij Selma Susanna (interpretatie) en Trijntje Oosterhuis (pop). Als freelance zangeres werkte zij samen met drummer Gus Genser (Herman Brood) en gitarist Arnold Smits (Gotcha).

Zondag 31 maart Vintage Jazzband  WhoSheDo  . Dit Jazz seizoen wordt met een knaller afgesloten, met WhoSheDo gaan de voetjes van de vloer! Jazz, whisky, champagne, een zwoele zangeres en haar jazzy band van knappe heren…. WhoSheDo ademt de sfeer van een broeierige nachtclub uit het New Yorkse jaren 30. WhoSheDo speelt originele eigen nummers, swingende jazzclassics, nostalgische ballads en geeft hits van nu een thirties make-over. WhoSheDo bestaat uit muzikanten die al naam hebben gemaakt in de Nederlandse jazz-scene, met een gedeelde passie voor hete swing, virtuoze en melodieuze improvisaties. Door hun aanstekelijke optreden kun je met WhoSheDo lachen, meeklappen, dansen of luisteren en genieten met een goed glas. Mylène Hanson, zang en kazoo Tico Pierhagen, piano Wouter Poot, gitaar Pieter Althuis, contrabas

Zondag 31 maart Vintage Jazzband WhoSheDo. Dit Jazz seizoen wordt met een knaller afgesloten, met WhoSheDo gaan de voetjes van de vloer! Jazz, whisky, champagne, een zwoele zangeres en haar jazzy band van knappe heren…. WhoSheDo ademt de sfeer van een broeierige nachtclub uit het New Yorkse jaren 30. WhoSheDo speelt originele eigen nummers, swingende jazzclassics, nostalgische ballads en geeft hits van nu een thirties make-over.

WhoSheDo bestaat uit muzikanten die al naam hebben gemaakt in de Nederlandse jazz-scene, met een gedeelde passie voor hete swing, virtuoze en melodieuze improvisaties. Door hun aanstekelijke optreden kun je met WhoSheDo lachen, meeklappen, dansen of luisteren en genieten met een goed glas.

Mylène Hanson, zang en kazoo
Tico Pierhagen, piano
Wouter Poot, gitaar
Pieter Althuis, contrabas

Earlier Event: January 6
Kunst: Marijke Aarntzen en Sander Jansen
Later Event: March 4
'New Order' door Jerry TurnerX

 

Nieuwsbrief

 

Contact

tHUIS aan de AMSTEL
Korte Ouderkerkerdijk 45
1096 AC Amsterdam 

Algemeen@thuisaandeamstel.nl
020 354 7520

Reserveringen en verhuur:

06 1143 6065 of reserveren@thuisaandeamstel.nl

 

Openingstijden

Maandag t/m donderdag 08.30 - 23.00 uur
Vrijdag    08.30 - 01.00 uur
Zaterdag 09.00 - 01.00 uur
Zondag   09.00 - 23.00 uur

Keuken open dagelijks tot 21.30 uur, van 1 jan tot 1 mrt tot 20.30 uur.
Reserveren voor café vanaf 6 personen 020 354 7520

Powered by Plint.cc & Noun- Amsterdam