tHUIS aan de AMSTEL

tHUIS aan de AMSTEL is een culinair en artistiek café, gevestigd in de voormalige “Directeurswoning” van de Zuidergasfabriek in Amsterdam Oost. Hier kun je 7 dagen per week genieten van koffie & thee, wijn of bier en verrassende gerechten. Breng een bezoek aan onze expo's en jazzsessies. Kom vergaderen, brainstormen en elkaar ontmoeten met een ontbijt, lunch, borrel of diner in één van de authentieke kamers of in de tuin.

Openingstijden tot 24 december 2019

Maandag - donderdag 08.30 - 23.00 uur

Vrijdag 08.30 - 01.00 uur

Zaterdag 09.00 - 01.00 uur

Zondag 09.00 - 23.00 uur

Onze keuken is open maandag t/m zondag tot 21.30 uur.

Aangepaste openingstijden

Op 24 december sluiten we om 18.00 uur

Gesloten 25 december t/m 3 januari 2019

Openingstijden per 4 januari 2020

Maandag - donderdag 08.30 - 23.00 uur

Vrijdag 08.30 - 00.00 uur

Zaterdag 09.00 - 17.00 uur

Zondag 09.00 - 19.30 uur

Onze keuken is open maandag t/m vrijdag tot 21.30 uur.

Zaterdag tot 16.00 uur - Zondag tot 18.30 uur

Op zaterdagavond is ons hele pand beschikbaar voor besloten partijen, bel of mail voor de mogelijkheden naar 06 11 43 60 65 of reserveren@thuisaandeamstel.nl

Back to All Events

Nieuw seizoen Jazz op Zondag


Vanaf 6 oktober starten we weer met elke zondag live jazz in ons café! Iedereen is welkom en er is geen entree, gewoon lekker aanschuiven, genieten van een drankje, hapje en de muziek. We nodigen weer diverse lokale muzikanten uit die ons café omtoveren tot Jazzcafé tussen 17.00 - 20.00 uur.

Dit najaar staan de volgende artiesten voor je op het programma:
20 oktober Het Simone Honijk Kwartet
27 oktober VANZANDEN
3 november Erik Verwey
10 november Collectief Patrick Verheij & friends
17 november WHOSHEDO
24 november Anne Chris
8 december Erik Verwey
15 december WHOSHEDO
22 december Collectief Patrick Verheij & friends

Zondag 20 oktober  Het Simone Honijk Kwartet  . Vorig Jazz seizoen heb je al mogen genieten van de warme stem van Simone Honijk.  Samen met haar kwartet zal zij je de hele avond voorzien van zacht soepele Jazz. Al van jongs af aan is Simone bezig met muziek, eerst als pianiste om vervolgens op latere leeftijd het conservatorium af te ronden als Jazz vocaliste. Het beloofd weer een heerlijke avond te worden! Zie we je zondag? “Honijk is een laatbloeier maar klinkt evenals haar begeleiders gepokt en gemazeld in het Jazzrepertoire” (Jazznu, Erno Elsinga, maart 2017)  http://simonehonijk.com/

Zondag 20 oktober Het Simone Honijk Kwartet. Vorig Jazz seizoen heb je al mogen genieten van de warme stem van Simone Honijk. Samen met haar kwartet zal zij je de hele avond voorzien van zacht soepele Jazz. Al van jongs af aan is Simone bezig met muziek, eerst als pianiste om vervolgens op latere leeftijd het conservatorium af te ronden als Jazz vocaliste.
Het beloofd weer een heerlijke avond te worden! Zie we je zondag?

“Honijk is een laatbloeier maar klinkt evenals haar begeleiders gepokt en gemazeld in het Jazzrepertoire” (Jazznu, Erno Elsinga, maart 2017)

http://simonehonijk.com/

Zondag 27 oktober -  VanZanden  heeft een unieke melange van jazzy, soulful en funky/rocky zelfgeschreven nummers: een oprecht semi-akoestisch sound. Josje van Zanden zingt even zuiver als verleidelijk, ingebed in lekkere background vocals. Ze combineert haar warme pittige stem met swingende ritmes op cajon. Marcello Briganti laat zijn contrabas grooven en dansen, Frank de Louw speelt rauw en gevoelig gitaar en de saxen van Leon van Mil suggereren een complete blazerssectie inclusief bluesy licks en jazzy solo's.

Zondag 27 oktober - VanZanden heeft een unieke melange van jazzy, soulful en funky/rocky zelfgeschreven nummers: een oprecht semi-akoestisch sound.

Josje van Zanden zingt even zuiver als verleidelijk, ingebed in lekkere background vocals. Ze combineert haar warme pittige stem met swingende ritmes op cajon.

Marcello Briganti laat zijn contrabas grooven en dansen, Frank de Louw speelt rauw en gevoelig gitaar en de saxen van Leon van Mil suggereren een complete blazerssectie inclusief bluesy licks en jazzy solo's.

Zondag 3 november & 8 december is  Erik Verwey  te gast. Hij is Jazzpianist en treedt ook op met zijn eigen Jazz kwartet. Na afronding van het conservatorium heeft Erik Verwey zich ontwikkeld als Jazz Artiest waarbij hij zijn eigen Jazz Kwartet opgezet heeft. Hij heeft met veel (internationaal) gelauwerde jazz artiesten gespeeld zoals o.a. Anton Goudsmit, Morris Kliphuis, Thomas Rolff, Caspar van Wijk, Jasper van Damme, Lorren Rettich, Anne Chris en Sanne Huijbregts.

Zondag 3 november & 8 december is Erik Verwey te gast. Hij is Jazzpianist en treedt ook op met zijn eigen Jazz kwartet. Na afronding van het conservatorium heeft Erik Verwey zich ontwikkeld als Jazz Artiest waarbij hij zijn eigen Jazz Kwartet opgezet heeft. Hij heeft met veel (internationaal) gelauwerde jazz artiesten gespeeld zoals o.a. Anton Goudsmit, Morris Kliphuis, Thomas Rolff, Caspar van Wijk, Jasper van Damme, Lorren Rettich, Anne Chris en Sanne Huijbregts.

Zondag 10 november & 22 december kleurt  Patrick Verheij  onze Jazz op Zondag in. Als je deze zomer bij ons Midzomeravond Tuinconcert was dan weet je dat het een swingende avond wordt zoals alleen Patrick die kan verzorgen met zijn bandleden Folker Tettero gitaar, Dave Breidenbach bas en Rowin Tettero drums. Improvisatie en veel enthousiasme zorgen voor een verrassende invulling van Jazz op Zondag. Hoewel de musici jazz geschoold zijn speelt de groep voornamelijk vintage pop en soulsongs: mooie liedjes, persoonlijk en van eigen bodem, maar vaak op Amerikaanse leest geschoeid. Ze hebben daarbij hun eigen 'vintage', doch eigentijdse 'sound' ontwikkeld. Met Verheij & Friends ben je verzekerd van een heerlijke avond met opzwepende muziek. Kom luisteren, borrelen en genieten!

Zondag 10 november & 22 december kleurt Patrick Verheij onze Jazz op Zondag in.
Als je deze zomer bij ons Midzomeravond Tuinconcert was dan weet je dat het een swingende avond wordt zoals alleen Patrick die kan verzorgen met zijn bandleden Folker Tettero gitaar, Dave Breidenbach bas en Rowin Tettero drums. Improvisatie en veel enthousiasme zorgen voor een verrassende invulling van Jazz op Zondag.

Hoewel de musici jazz geschoold zijn speelt de groep voornamelijk vintage pop en soulsongs: mooie liedjes, persoonlijk en van eigen bodem, maar vaak op Amerikaanse leest geschoeid. Ze hebben daarbij hun eigen 'vintage', doch eigentijdse 'sound' ontwikkeld. Met Verheij & Friends ben je verzekerd van een heerlijke avond met opzwepende muziek.

Kom luisteren, borrelen en genieten!

 

Nieuwsbrief

 

Contact

tHUIS aan de AMSTEL
Korte Ouderkerkerdijk 45
1096 AC Amsterdam 

Algemeen@thuisaandeamstel.nl
020 354 7520

Reserveringen en verhuur:
06 1143 6065 of reserveren@thuisaandeamstel.nl

 

Openingstijden tot 24 december 2019
Maandag t/m donderdag 08.30 - 23.00 uur
Vrijdag    08.30 - 01.00 uur
Zaterdag 09.00 - 01.00 uur
Zondag   09.00 - 23.00 uur

Nieuwe openingstijden per 4 januari 2020.

Keuken open dagelijks tot 21.30 uur.
Reserveren voor café vanaf 6 personen 020 354 7520

Powered by Plint.cc & Noun- Amsterdam