tHUIS aan de AMSTEL

tHUIS aan de AMSTEL is een culinair en artistiek café, gevestigd in de voormalige “Directeurswoning” van de Zuidergasfabriek in Amsterdam Oost. Hier kun je 7 dagen per week genieten van koffie & thee, wijn of bier en verrassende gerechten. Breng een bezoek aan onze expo's en jazzsessies. Kom vergaderen, brainstormen en elkaar ontmoeten met een ontbijt, lunch, borrel of diner in één van de authentieke kamers of in de tuin.

Openingstijden tot 24 december 2019

Maandag - donderdag 08.30 - 23.00 uur

Vrijdag 08.30 - 01.00 uur

Zaterdag 09.00 - 01.00 uur

Zondag 09.00 - 23.00 uur

Onze keuken is open maandag t/m zondag tot 21.30 uur.

Aangepaste openingstijden

Op 24 december sluiten we om 18.00 uur

Gesloten 25 december t/m 3 januari 2019

Openingstijden per 4 januari 2020

Maandag - donderdag 08.30 - 23.00 uur

Vrijdag 08.30 - 00.00 uur

Zaterdag 09.00 - 17.00 uur

Zondag 09.00 - 19.30 uur

Onze keuken is open maandag t/m vrijdag tot 21.30 uur.

Zaterdag tot 16.00 uur - Zondag tot 18.30 uur

Op zaterdagavond is ons hele pand beschikbaar voor besloten partijen, bel of mail voor de mogelijkheden naar 06 11 43 60 65 of reserveren@thuisaandeamstel.nl

Back to All Events

Jazz op Zondag


Buiten is het guur en koud maar binnen bij tHUIS aan de AMSTEL is het knus en gezellig. Zeker op zondagmiddag want dan is er live Jazz. Elke week staan er lokale, professionele Jazzartiesten voor je klaar, met elk hun eigen stijl en geluid. Met oude bekenden maar ook een aantal nieuwe bands. En de entree is gratis. Verwacht elke zondag een fijne sfeer, goede muziek en natuurlijk heerlijk eten en drinken. We zien je graag!

Elke zondag van 17.00 uur tot 20.00 uur.

Zondag 17 februari  Eva Sur Seine  met  Het Thomas Baggerman Trio . Fris en warm tegelijk is het resultaat van de samenwerking tussen jazzzangeres Eva Scholten en het Thomas Baggerman Trio. De combinatie van de verfijnde jazzy stem van Eva en de virtuoze en swingende gipsy jazz van de heren resulteert in een unieke eigen sound, waarbij de vergelijking met grootheden als Django Reinhardt en Ella Fitzgerald al snel is gemaakt. Het repertoire bestaat uit eigentijdse uitvoeringen van stukken van Django Reinhardt, Franse chansons, valse musette en jazz standards. Thomas Baggerman ('88) wordt internationaal gezien als een van de beste gipsy jazz gitaristen van deze generatie. Eva Scholten ('86) studeerde af aan de jazzafdeling van het conservatorium Amsterdam en weet met haar fenomenale timing en improvisatie op geheel eigen wijze tegenspel te bieden aan de gitaarsolo’s van Thomas. Wees ook getuige van deze perfecte muzikale match!  Eva Scholten (zang), Thomas Baggerman (solo gitaar), Max Baggerman (ritme gitaar), Breno Virícimo (contrabas)

Zondag 17 februari Eva Sur Seine met Het Thomas Baggerman Trio. Fris en warm tegelijk is het resultaat van de samenwerking tussen jazzzangeres Eva Scholten en het Thomas Baggerman Trio. De combinatie van de verfijnde jazzy stem van Eva en de virtuoze en swingende gipsy jazz van de heren resulteert in een unieke eigen sound, waarbij de vergelijking met grootheden als Django Reinhardt en Ella Fitzgerald al snel is gemaakt. Het repertoire bestaat uit eigentijdse uitvoeringen van stukken van Django Reinhardt, Franse chansons, valse musette en jazz standards.

Thomas Baggerman ('88) wordt internationaal gezien als een van de beste gipsy jazz gitaristen van deze generatie. Eva Scholten ('86) studeerde af aan de jazzafdeling van het conservatorium Amsterdam en weet met haar fenomenale timing en improvisatie op geheel eigen wijze tegenspel te bieden aan de gitaarsolo’s van Thomas. Wees ook getuige van deze perfecte muzikale match!

Eva Scholten (zang), Thomas Baggerman (solo gitaar), Max Baggerman (ritme gitaar), Breno Virícimo (contrabas)

Op zondag 24 februari van 17.00 tot 20.00 ben je weer van harte welkom bij Jazz op Zondag! Dit keer met  Diana Burta , verwacht een prachtige warme stem die je meeneemt in zacht swingende jazz nummers op piano, ze wordt begeleid door Thomas Andersen op de bas en Menno Veenendaal op drums.  Diana begon al op zeer jonge leeftijd met muziek. Toen ze 12 was, luisterde ze al naar de beroemde jazz zangeressen Peggy Lee, Sarah Vaughn en Ella Fitzgerald, terwijl ze droomde van een carrière als zangeres zelf. Ze werd geïnspireerd door haar vader Joop Beerta, die een succesvolle componist en zanger / gitarist was. Haar wens kwam eerder dan verwacht toen ze op 15-jarige leeftijd werd gevraagd om op te treden met een groot orkest op een feest in haar vaders restaurant. Na op tv en radio te hebben gespeeld, speelde Diana op nationale en internationale jazzfestivals - eerst als zangeres met een bigband, later als zangeres / pianiste met een combo. Kom luisteren, borrelen en genieten!

Op zondag 24 februari van 17.00 tot 20.00 ben je weer van harte welkom bij Jazz op Zondag! Dit keer met Diana Burta, verwacht een prachtige warme stem die je meeneemt in zacht swingende jazz nummers op piano, ze wordt begeleid door Thomas Andersen op de bas en Menno Veenendaal op drums.

Diana begon al op zeer jonge leeftijd met muziek. Toen ze 12 was, luisterde ze al naar de beroemde jazz zangeressen Peggy Lee, Sarah Vaughn en Ella Fitzgerald, terwijl ze droomde van een carrière als zangeres zelf.

Ze werd geïnspireerd door haar vader Joop Beerta, die een succesvolle componist en zanger / gitarist was. Haar wens kwam eerder dan verwacht toen ze op 15-jarige leeftijd werd gevraagd om op te treden met een groot orkest op een feest in haar vaders restaurant. Na op tv en radio te hebben gespeeld, speelde Diana op nationale en internationale jazzfestivals - eerst als zangeres met een bigband, later als zangeres / pianiste met een combo.

Kom luisteren, borrelen en genieten!

Zondag 3 maart  deLUXE Jazz Quartet  . Nu onze trouwe pianist Erik Verwey op reis is heeft hij een viertal van zijn virtuoze collega artiesten uitgenodigd om te komen spelen tijdens Jazz op Zondag. Dit zijn de heren van Jazz Deluxe met Florian Hierdeis (gitaar), Peter Peuker (sax), Jos Machtel (contrabas) en Mark Coehoorn (drums). Zij spelen de meest prachtige composities uit het American songboek en vallen op door hun gebruik van harmonisch afgestemde klanken met rustige en levendige ritmes.

Zondag 3 maart deLUXE Jazz Quartet. Nu onze trouwe pianist Erik Verwey op reis is heeft hij een viertal van zijn virtuoze collega artiesten uitgenodigd om te komen spelen tijdens Jazz op Zondag. Dit zijn de heren van Jazz Deluxe met Florian Hierdeis (gitaar), Peter Peuker (sax), Jos Machtel (contrabas) en Mark Coehoorn (drums).

Zij spelen de meest prachtige composities uit het American songboek en vallen op door hun gebruik van harmonisch afgestemde klanken met rustige en levendige ritmes.

Zondag 10 maart Het Simone Honijk Kwartet. Eerder dit Jazz seizoen heb je al mogen genieten van de warme stem van Simone Honijk.  Samen met haar kwartet zal zij je de hele avond voorzien van zacht soepele Jazz. Al van jongs af aan is Simone bezig met muziek, eerst als pianiste om vervolgens op latere leeftijd het conservatorium af te ronden als Jazz vocaliste. Het beloofd weer een heerlijke avond te worden! Zie we je zondag? “Honijk is een laatbloeier maar klinkt evenals haar begeleiders gepokt en gemazeld in het Jazzrepertoire” (Jazznu, Erno Elsinga, maart 2017)  http://simonehonijk.com/

Zondag 10 maart Het Simone Honijk Kwartet. Eerder dit Jazz seizoen heb je al mogen genieten van de warme stem van Simone Honijk. Samen met haar kwartet zal zij je de hele avond voorzien van zacht soepele Jazz. Al van jongs af aan is Simone bezig met muziek, eerst als pianiste om vervolgens op latere leeftijd het conservatorium af te ronden als Jazz vocaliste.
Het beloofd weer een heerlijke avond te worden! Zie we je zondag?

“Honijk is een laatbloeier maar klinkt evenals haar begeleiders gepokt en gemazeld in het Jazzrepertoire” (Jazznu, Erno Elsinga, maart 2017)

http://simonehonijk.com/

 

Nieuwsbrief

 

Contact

tHUIS aan de AMSTEL
Korte Ouderkerkerdijk 45
1096 AC Amsterdam 

Algemeen@thuisaandeamstel.nl
020 354 7520

Reserveringen en verhuur:
06 1143 6065 of reserveren@thuisaandeamstel.nl

 

Openingstijden tot 24 december 2019
Maandag t/m donderdag 08.30 - 23.00 uur
Vrijdag    08.30 - 01.00 uur
Zaterdag 09.00 - 01.00 uur
Zondag   09.00 - 23.00 uur

Nieuwe openingstijden per 4 januari 2020.

Keuken open dagelijks tot 21.30 uur.
Reserveren voor café vanaf 6 personen 020 354 7520

Powered by Plint.cc & Noun- Amsterdam