tHUIS aan de AMSTEL

tHUIS aan de AMSTEL is een culinair en artistiek café, gevestigd in de voormalige “Directeurswoning” van de Zuidergasfabriek in Amsterdam Oost. Hier kun je 7 dagen per week genieten van koffie & thee, wijn of bier en verrassende gerechten. Breng een bezoek aan onze expo's en jazzsessies. Kom vergaderen, brainstormen en elkaar ontmoeten met een ontbijt, lunch, borrel of diner in één van de authentieke kamers of in de tuin.

Openingstijden

Maandag - donderdag 08.30 - 23.00 uur

Vrijdag 08.30 - 01.00 uur

Zaterdag 09.00 - 01.00 uur

Zondag 09.00 - 23.00 uur

Onze keuken is open maandag t/m zondag tot 21.30 uur.

Van 1 januari tot 1 maart is de keuken open tot 20.30 uur.

Aangepaste openingstijden

Gesloten 25 t/m 31 december 2019 tussen Kerst en Oud & Nieuw

Back to All Events

Nieuwe exposities van Carolien Veldkamp en Vianne Snoeren


Elke twee maanden nodigen we lokale kunstenaars uit om hun werk te exposeren in ons huis. Vanaf september prijken de illustraties van Carolien Veldkamp en de foto’s van Vianne Snoeren aan onze muren. De laatste is van zeer lokale aard want ze werkt bij ons, mocht je vragen hebben kun je ze dus (meestal) persoonlijk aan haar stellen.

Carolien en Vianne hebben elk hun eigen expositie, maar er zit wel een mooie overlap in het onderwerp; mensen en plekken in Amsterdam. Carolien illustreert onder Project Drawn de mensen en plekken die ze tegen komt in haar leven. Vianne gebruikt fotografie om vast te leggen wat zij ziet en wie haar intrigeert.

Loop een keer binnen en kom het werk van beide dames bekijken, misschien hangt er binnenkort wel een mooie foto of illustratie van een typisch Amsterdams tafereel bij jou aan de muur.

Project Drawn – illustraties door Carolien Veldkamp

brillenpaleis.jpg

Schoonheid is voor mij te vinden in: een vrouw op het pontje in de zon, een mistige winterochtend, een donkere lucht boven het Rijksmuseum, zonlicht in de ochtend, een eenzame fietser, onverwachte hoekjes, flarden wolken, bergen, altijd de zee, alle tinten blauw, natte stoeptegels, schaduw, zonlicht op het gezicht van de mensen die je liefhebt, een lege straat. En nog heel veel meer.

Ik doe een bescheiden poging om dit soort beelden vast te leggen in mijn tekeningen. Soms ga ik er naar op zoek, soms vind ik ze niet, en meestal kom ik ze onverwachts tegen. Op mijn tekeningen zijn vooral plekken te zien waar ik langs ben gefietst, gewandeld of hardgelopen.

Vanaf jongs van af heb ik altijd veel getekend, geschilderd en cursussen gevolgd, en ben dit blijven doen. De tekeningen die hier hangen zijn gemaakt met aquarelverf en fineliner. Daarnaast maak ik graag schilderijen met olieverf.

Mijn illustraties zijn te koop, de meesten origineel en sommigen in print (dit staat er dan bij vermeld). Prijzen zijn exclusief lijst. Ik werk ook in opdracht: heb je een foto of plek waarvan je graag een illustratie wilt? Of ben je op zoek naar uitnodiging, geboortekaartje of illustraties bij een tekst? Ik maak ze graag voor je. Ik werk ook in opdracht: heb je een foto of plek waarvan je graag een illustratie wilt? Of ben je op zoek naar uitnodiging, geboortekaartje of illustraties bij een tekst? Ik maak ze graag voor je.

Carolien
www.projectdrawn.com @projectdrawn
E-mail: carolien@projectdrawn.com Tel.: 0636127030


VVIEW - fotografie door Vianne Snoeren

IMG_4637.jpg

Mensen kijken in een stad als Amsterdam is een traktatie voor mij. Fotografie een grote interesse en liefde. In deze expositie komen beide samen, een bijzondere kans om mijn kijk op de wereld met het offline publiek te delen, hiervoor deelde ik alles online: VVIEW.

De serie Backs of People is ontstaan op de fiets naar mijn werk in Amsterdam West, ik zag zoveel bijzondere en leuke mensen voorbij komen, dat ik besloot ze te gaan fotograferen. Dit heeft zich ontvouwen tot een bredere serie foto’s van mensen in Amsterdam.

Ik kan enorm genieten van de manier waarop mensen zich kleden, hoe zij zich gedragen en met elkaar omgaan, ik zie direct een plaatje en een verhaal. Misschien herken je jezelf wel….dan krijg je de foto van me cadeau!

Fotografie is al jaren een hobby en komt in verschillende vormen telkens terug in mijn leven. Zo heb ik kennis m.b.t. technische fotografie opgedaan binnen mijn opleiding tot grafisch vormgever, heb ik gewerkt bij Unseen Amsterdam, verschillende cursussen gevolgd en speelde fotografie altijd een grote rol in mijn werkzaamheden binnen de reclame.

Alle foto’s die je hier ziet zijn te koop. Ik kan ze op verschillende formaten voor je aanleveren, ik hoor graag wat je wensen zijn.

Leuk als je een keer komt kijken bij tHUIS aan de AMSTEL of neem een kijkje op Instagram.

Veel kijk plezier!
Vianne

Earlier Event: August 24
In de buurt: Somerlust Dinner & Dance
Later Event: September 6
tHUIS aan de AMSTEL Avondloop 10KM

 

Nieuwsbrief

 

Contact

tHUIS aan de AMSTEL
Korte Ouderkerkerdijk 45
1096 AC Amsterdam 

Algemeen@thuisaandeamstel.nl
020 354 7520

Reserveringen en verhuur:

06 1143 6065 of reserveren@thuisaandeamstel.nl

 

Openingstijden

Maandag t/m donderdag 08.30 - 23.00 uur
Vrijdag    08.30 - 01.00 uur
Zaterdag 09.00 - 01.00 uur
Zondag   09.00 - 23.00 uur

Keuken open dagelijks tot 21.30 uur, van 1 jan tot 1 mrt tot 20.30 uur.
Reserveren voor café vanaf 6 personen 020 354 7520

Powered by Plint.cc & Noun- Amsterdam